• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #104367  autor: kitek
 10 wrz 2006, 14:26
Planuje zmiane telefonu, zastanawiam sie nad SE D750i i K750i, przeczytałem już wiele artykułów i testów i dalej nie wiem który wybrać bo w sumie różnią sie tylko wyglądem. D750i jest tańszy ale mnie w sumie cena nie przestrasza. Ale dlaczego jest tańszy skoro różni sie jedynie wyglądem? I który wybrać bo już zbaraniałem:) dzięki

#104370  autor: tomico
 10 wrz 2006, 14:28
Jest tańszy bo to wersja robiona dla ery. Oprócz wyglądu mają inne pudełko i d750i ma menu z ery, tak to te same telefony w innej obudowie.

#104523  autor: Gela
 10 wrz 2006, 21:11
Ja bym brał d750i - tańszy i ładniejszy wygląd. (moim zdaniem)

#104563  autor: uśmiechnięty
 10 wrz 2006, 22:19
To właściwie tylko kwestia gustu w stosunku co do obudowy...
Mnie właściwie oba się podobają i sam założyłem taki temat,
do którego linka podał Ci Rozmaryn.

#104769  autor: dechomenon
 11 wrz 2006, 20:56
D750i jeśli dobrze się orientuję ma mniejszą pamięć wewnętrzną i chyba nie ma autofocusa...gdzieś mi się to obiło o uszy...warto to prześledzić...

#104817  autor: Rozmaryn
 11 wrz 2006, 23:17
dechomenon - co do pamięci wewnętrznej, to może jakaś minimalna różnica jest, ze względu na wgranie przez operatora swoich motywów, tapet czy innych dupereli, ale to pewnie niezauważalne. A autofocusa D750i naturalnie ma, bo to dokładnie taki sam sprzętowo telefon jak K750i.

#104818  autor: hettman
 11 wrz 2006, 23:25
ja to moze tak zreasumuje : d 750i to k 750i w obudowie z w 800i w kolorze z k750i dla vodafonu :mrgreen: ... i to tyle roznic a w sofcie to moze jakies dodatkowe motywy wgrane specjalnie dla t-mobile a poza tym to te same fony z tym ze wedlug mnie k750i w czerni jest najladniejszy z calej grupy k/w/d 750i/800i/700i

#104824  autor: Rogal
 12 wrz 2006, 00:58
Osobiście bardziej podoba mi się K750i :wink: