• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #93340  autor: wHuPawel
 08 sie 2006, 17:44
Witam

Poszukuję jakiegoś programu do edycji gier i aplikacji Java.
Ściągnąłem grę z serwera takiego typka z innego forum i ta gra miała jego nick pod logo i nazwa był zakończona jego nickiem, pozatym mówił, że przerabiał ją z wersji hiszpańskiej.

Mam nadzieje, że ktoś wie jaki to program.

Pozdrawiam

#93341  autor: tomico
 08 sie 2006, 17:45
Nie ma takiego programu, trzeba znać język programowania w javie.

#93345  autor: wHuPawel
 08 sie 2006, 17:52
No tak ale jakimś programem otworzyć to trzeba.
Co do samego pliku .jar nie rozpakowanego to otworzyłem go przez notatnik i szukałem CTRL + F po niku bo musiał wpisać ten nik jak się wyświetla i nic takiego nie znalazlem

#93346  autor: tomico
 08 sie 2006, 17:53
Rozpakuj win rarem bo jar chyba sie da, tam beda wszystkie elementy tej gry osobno. I poszukaj podpisu i innych rzeczy(moga byc jako jpg).

#93347  autor: wHuPawel
 08 sie 2006, 17:55
Tak były.
Ale jak wchdzę w folder gry to się ona nazywa Sims2 Brok3r wiec to nie jest jpg tylko dzies to jest zmienione, a innych plików notatnikiem otworzyć niemoglem.
 #93434  autor: Kaczy
 08 sie 2006, 23:07
wHuPawel pisze:Poszukuję jakiegoś programu do edycji gier i aplikacji Java.
Tutaj należałoby się odwołać do podstaw programowania.
Język Java nie jest językiem skryptowym, przez co nie da się jawnie odczytać napisanego kodu i dokonać w nich modyfikacji.
Po napisaniu kodu przez programistów następuje proces kompilacji, czyli dostosowywania napisanego tekstu do możliwości uruchomienia programu przez komputer/ komórkę.
Taki kod jest zapisany w postaci binarnej (ciągu zer i jedynek).

Zaś co do tego, że ktoś tam przerabiał jakąś gierkę.

Może to wynikać z 2. powodów:
- gra została napisana tak, że istnieją specjalne sekcje (bądź pliki), które nie są kompilowane i w nich jest możliwość zmiany parametrów
- użyto jakiegoś deasamblera w celu odczytania gry- fakt do daje jakąś możliwość zmiany gry, jednak jest to wyższa jazda.

...::: Made for loneliness :::...

#96169  autor: Marek
 18 sie 2006, 09:44
ja mam aplikacje w javie która umożliwia oglądanie filmiku w k300 na pełny ekran .

czy można jakoś podmienić ten filmik i jak to z powrotem poskładać?