• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #85009  autor: cema
 10 lip 2006, 10:43
Witam.Czy oplaca mi sie wymienic Siemensa s65 na nokie 3650 bez doplaty?

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#85012  autor: Vin
 10 lip 2006, 11:22
Odpowiedź jest prosta - odpowiedź to nie :wink:
Czemu :?:
Bo 3650 ma słabszy wyświetlacz, jest większa, ma gorszą klawiature - symbian jak dla mnie tego nie wynagradza...i jeszcze mp3 w mono...lepsze są wavy w S65 :smt009

#85025  autor: szczeka
 10 lip 2006, 12:24
Vinamp pisze:Odpowiedź jest prosta - odpowiedź to nie :wink:
Czemu :?:
Bo 3650 ma słabszy wyświetlacz, jest większa, ma gorszą klawiature - symbian jak dla mnie tego nie wynagradza...i jeszcze mp3 w mono...lepsze są wavy w S65 :smt009
ale za to wiekszy i czytelniejszy na sloncu.
wieksza jest, ale moze to cemie nie przeszkadza
klawiature ma wg. mnie lepsza, nie jest tak plastikowa, lepiej wykonana, bardzo wygodna, tylko trzeba sie przyzwyczaic.
symbian wiaze sie z fajnymi bajerkami..
wav'y lepsze od mp3 w mono? o lol. jakosc mp3 w 3650 jest kiepska, ale s65 tez nie mozna uzyc, jako odtwarzacza muzyki.. ogolnie zaden nie nadaje sie do muzyki.
no i aparat w n3650 tylko vga, choc b.dobry vga.

w ogole s65 jest wiecej warty niz 3650.

#85053  autor: $ylwo
 10 lip 2006, 14:53
Nie zamieniaj się. 3650 to jednak ma już troche lat na karku. Masz bardzo dobry telefon, nawyżej zamień go ale na jakiegos nowszego. :mrgreen:

PoZDro 4all

#85740  autor: cema
 14 lip 2006, 10:45
jezeli chodzi o wyswietlacz to on sie rozmazuje jak jest jakas szybka gra? a co do zamiany to moge sie jeszcze zamienic na moj 2 telefon sony ericsson k300i czy w tedy bedzie warto?

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#85744  autor: Skarpyta
 14 lip 2006, 11:07
Mimo że nokia jest starsza to bym zamienił ma duży wyświetlacz i jest fajna zamieniaj się

Obrazek
Obrazek

#85773  autor: szczeka
 14 lip 2006, 13:33
cema pisze:jezeli chodzi o wyswietlacz to on sie rozmazuje jak jest jakas szybka gra? a co do zamiany to moge sie jeszcze zamienic na moj 2 telefon sony ericsson k300i czy w tedy bedzie warto?
nie :) k300i to nic specjalnego, nie zastanwiaj sie- s65 jest o wiele lepszy od tego SE.

#85808  autor: Dragon
 14 lip 2006, 16:42
ja bym wybral Nokie, jedyne w czym Siemens jest lepszy to aparat, wyswietlacz jest lepszy, jest mozliwosc wgrania plyera mp3, Symbian itp, jedyny minus w stosunku do Siemensa to klawiatura ale da sie przyzwyczaic

#85840  autor: szczeka
 14 lip 2006, 19:31
Dragon pisze:ja bym wybral Nokie, jedyne w czym Siemens jest lepszy to aparat, wyswietlacz jest lepszy, jest mozliwosc wgrania plyera mp3, Symbian itp, jedyny minus w stosunku do Siemensa to klawiatura ale da sie przyzwyczaic
jedyne ;) hrh, no tak, co za roznica, jaki jest aparat, czy wyswietlacz.. imho to dwie prawie najwazniejsze rzeczy w telefonie. a co do wgranego mp3 playera- to i tak jest beznadziejnej jakosci, no ale na s65 tez nie da sie sluchac muzyki.

#85887  autor: Tragedya
 14 lip 2006, 22:33
Taaa tylko 3650 mozna kupic za 300 zł, a siemensa (jezeli jest w bdb stanie) sprzedac za 430 zł, a w tej cenie mozna kupic SXa.

#85967  autor: uśmiechnięty
 15 lip 2006, 11:28
Ja na Nokię bym się zamienił. Nie lubię Siemensów i jestem ich antyfanem, ale to już nie tylko o to chodzi. 3650 jest bardziej "szpanerska", ma bardzo oryginalny wygląd, większy wyświetlacz, ma symbiana, dzięki któremu można na nią wgrywać różne programy, odtwarzacze, piloty, itd. Co prawda robi gorsze pod względem rozdzielczości zdjęcia od Siemensa (ma 0.3, a siemens 1.3mpix), ale założę się, gdybyśmy mieli zrobić zdjęcie w pokoju ok. godziny 19, nokia by zrobiła znacznie lepsze. U siemensa byłaby to "pikseloza". Masakra! A gdyby jeszcze później, nic już by nie było widać. U nokii jest inaczej, pozdraiwam :-D

[ Dodano: 2006-07-15, 11:29 ]
I żeby nie było niejasności - miałem doczynienia z oba modelami, nie tylko przez chwilę.