• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #84141  autor: jim88
 04 lip 2006, 18:05
ma taki problem czasami pojawia mi sie bialy ekran tak bez niczego i taka mala otwarta kludka (?) co to znaczy? czasami z bialym wyswietlaczem nie dzialaja mi przyciski wyboru ostatnio pojawilo mi sie zebym wstawil karte sim co z nim jest??!! boje sie!!! :smt010 nie chce jej wstawiac do serwisu bo bym musial wstawiac locka a potem go sciagnac... mam tez problemy z bateria przez 3 dni trzymala bez utraty 1 kreski a 4 polecialy wszystkie łee!!! :smt010 :smt010 :smt010

:( POMOZCIE!!! :(

#84144  autor: szulzykk
 04 lip 2006, 18:16
Nic innego jak zmiana oprogramowania. Napisz jakie masz ... jesli ponizej 3.80 to proponuje udanie sie do serwisu ( zrobia to moze na miejscu ) albo do jakiegos pobliskiego lombardu i za nie wielka oplata ( w przypadku lomb ) zmienia Ci softa. Powinno pomoc. Jesli chodzi o baterie to proponuje sformatowanie jej jesli wiesz o co chodzi. W Erze sa stacje formatujace jesli wlasny "format" nie wyjdzie no chyba ze to tez nie pomoze wiec wymiana baterii :wink: Chyba ze wszystko zalezy od softa :P

n6230i.prv.pl back in action !!

#84286  autor: Cobra_JM
 05 lip 2006, 08:08
Co do kresek baterii to mi tez jak trzyma to trzyma a jak zacznie spadac to w ciagu 1 dnia. Nie martw sie 4 dni to dobry wynik w tym telefonie. Otwarta kludka - z tego co czytalem oznacza polanczenie bez zabezpieczen (szyfrowania) i pojawia sie czesto w IDEI. Karta SIM - przetrzyj styki na karcie, soft nie zawadzi wymienic.

Cobra JM

#84304  autor: marczol
 05 lip 2006, 10:15
Z tymi kreskami to jest jakaś śmieszna sprawa, przed 6230i miałem 5140i wszsytko było ładnie tylko był dokładnie ten sam porblem z kreskami - gdy były pełne telefon trzymał nawet do 4 dni potem leciały na łeb i szyje dopiero przy 3-2 m0ożna było mniej więcej określić ile telefon potrzyma i czy nie padnie za chwile, myślałem że to wina softa, ale zakupiłem 6230i z softem 3.70 i jest to samo tyle że jeszcze przebiega formatowanie bateri dlatego na pełnych kreskach trzymał 3dni i w przeciągu dwócch dni spadło do 2 kresek i jakoś od wczoraj wieczorka nadal pokazuje te dwie kreski, więc raczej tu wina softa nie jest widocznie jakoś nokia sobie "porąbanię" przelicza kreski, może kiedyś to w jakiś sposób unormują w nowszym sofcie i w końcu będzie porządek.

#84307  autor: ywis
 05 lip 2006, 11:33
Dobre macie baterie w tych swoich telefonach, u mnie bateria trzyma maks 1 dzień i muszę ładować, aczkolwiek wypisuje dziennie ponad 120-150 sms, więc może to tak bardzo wpływa na żywtoność mojej baterii, chociaż wcześniej nie pisałem tyle i też był problem z baterią w tym modelu, a muszę powiedzieć iż formatowanie baterii nie jest wskazane w tym telefonie, to sformatował, a i tak nie pomogło :evil:
To jest jeden wielkie minus jaki posiada ten telefon, gdyby nie ta bateria, to by było wszystko na plus, a tak nokia się przestała starać z tymi bateriami od modelu N6310i :evil:

#84309  autor: kallafior
 05 lip 2006, 11:40
jim88 pisze:mam tez problemy z bateria przez 3 dni trzymala bez utraty 1 kreski a 4 polecialy wszystkie łee!!!
jim88 tymi kreskami się nie martw... ja mam n6630 i mam taką samą sytuację :) Dwa dni trzyma a trzeciego spada wszystko. To jest normalne w nokiach.

Co do tej karty sim to tak jak już Cobra_JM napisał, przeczyścić styki nie zaszkodzi :)

Obrazek
Obrazek

#84426  autor: szulzykk
 06 lip 2006, 00:16
tak to juz jest z nowszymi telefonami. Im lepsze wyswietlacze, wiekrza pamiec i inne bajery typu 2mpxl czy mp3 to sie to odbija na baterii :| Mogli by w koncu zrobic jakies ogniwo i wrzucic na seryjna produkcje :wink: Albo czas dzialania telefonu byl by zalezny od mowienia do niego slodkich slowek :-D Co do stykow wal teraz czyscioszka do uszu ( wacik na patyczku ) zamocz delikatnie w zmywaczu od paznokci czy w spirytusie ( 1 opcja lepsza - szkoda trunku ) i przesmaruj tak styki. Ja ostatnio czyscilem tak zwyklym wacikiem styki od pamieci RAM :!: Hola Boga wacik byl czarny :-D

n6230i.prv.pl back in action !!