Dziękuję wszystkim za wasze opinie niektóre z nich były bardzo pomocne szczególnie wypowiedź Bobb'a
Bobb pisze:Na Twoim miejscu z tych dwoch opcji wybralbym zakup w wolnej sprzedazy. Nie ma sensu sciaganie simlocka, czy kupowanie niepewnych egzlemplarzy. jest takie powiedzenie, ze chyry dwa razy traci. Piszesz o swojej niecheci do Era, wiec nie pchaj sie do niej.
Masz całkowitą rację! Bardzo mądra wypowiedź, jak pozostała część twojego postu za co masz punkcik

Tak dla jasności to zrezygnowałem już z chęci zakupu tego telefonu w erze.
Bobb pisze:Zobacz jeszcze czy nie ma ich moze w Germanosie, albo Mpunkcie, bo tam podobno mozna sobie do telefonu ubezpieczenie wykupic.
Ubezpieczenie to dobra sprawa, bardzo by mi na nim zależało. Z tego co się orientuję to GERMANOS nie oferuje ubezpieczeń telefonów, natomiast mPunkt tak, tylko że ten telefon kosztuje tam 1699zł
Bobb pisze:Najgorsze by bylo gdybys kupil samodzielnie telefon a po jakims czasie pojawilby sie on w ofertach Poręczy

Tu także przyznaję ci rację, to by było najgorsze bo teraz zainteresowałem się ofertą Orange Premium i najlepszym wyjściem było by zakupic ten telefon razem z abonamentem w tej ofercie, bo jest ona bardzo korzystna i co najważniejsze ubezpieczenie telefonu dostajemy gratis! No i teraz mam dylemat czy poczekać (tylko jak długo?) aż ten telefonik będzie dostępny w Orange i kupić go z ofertą Orange Premium czy w wolnej sprzedaży? Za pierwszym wariantem przemawia ubezpieczenie, ale z dugiej strony obawiam się Orange menu choć było powiedziane że nowe telefony będą miały możliwośc wyłączenia go ale jak będzie naprawdę? i jeszcze telefon będzie miał simlocka choć raczej nie będę korzystał z innej sieci niż Orange.