• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #67718  autor: plusteczek
 15 kwie 2006, 13:57
Posiadam telefon w Sieci Plus, ofercie MixPlus (24karty) doładowań kwotą 30 zł. Już nie długo mi się kończy zobowiązanie wobec sieci. Chciałem dowiedzieć, czy dostane jakiś telefon jak podpisze następne zobowiązanie wobec tego operatora na kartą 30zł na tym samy numerze telefonu.

#67724  autor: gm
 15 kwie 2006, 14:06
Z tego co wiem możesz przedłużyć umowę na kolejne 24,30,36 zasileń i wtedy dostaniesz telefon. Możesz także pozostać w MixPlusie i korzystać z taryfykacji i naliczania opłat mixa a mozesz dokonać zmiany i przyjść na Simplusa. Ja osobiście poszukuję karty Mixplusa po dokonaniu pełnej ilości zasileń. Jak chcesz to moge ją od Ciebie odkupić jeżeli wywiążesz się z zasileń.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#67786  autor: plusteczek
 15 kwie 2006, 19:41
gm pisze: Ja osobiście poszukuję karty Mixplusa po dokonaniu pełnej ilości zasileń. Jak chcesz to moge ją od Ciebie odkupić jeżeli wywiążesz się z zasileń.

Nawet jak skończy mi się umowa. Jeśli nie dokonam zmiany np.: Przejścia do simplusa, czy abonament. Jestem zobowiązany dokonywać doładowywania co 30dni ponieważ umowa jest nadal tylko przechodzi stan umowy na czas nie określonej. Tylko ta informacja nie jest podawane na tronie Plusa piszę tylko że jak się dokona określoną liczbę doładowań to koniec zobowiązań użytkownika, a nie umowy. Więc nie będę mógł Ci sprzedać karty sim.

To jest mały wkręt w Ofercie MIXPLUS

#67788  autor: gm
 15 kwie 2006, 19:45
To trochę dziwne, bo takich kart na aukcjach było kilka a nawet jedna teraz jest dostępna. Myśle, że jak data ważności konta jest, np. do lipca 2007 to nie musisz doładowywać konta chyba, że skończy Ci się kwota na koncie a będziesz chciał inicjować połączenie.

#67789  autor: Klusek
 15 kwie 2006, 19:49
Jeżeli umowa przechodzi na czas nieokreślony to możesz ją zakończyć w każdej chwili. To że umowa przechodzi z umowy na czas określony na umowę na czas nieokreślony jest w każdej sieci, ale nie każdy czyta regulaminy ;/

Obrazek
Obrazek

#67801  autor: gm
 15 kwie 2006, 20:53
Nie znam regulaminu MixPlusa i dokładnie nie wiem co się dzieje po wywiązania się z deklarowanej ilości zasileń.

#67881  autor: D@rio
 16 kwie 2006, 00:47
Proponowałbym przedłużyć umowę na kolejną ilość zasileń wraz z telefonem. Oczywiście możesz przejść z numerem do simplusa albo pozostać dalej w taryfikacji MixPlus tyle że bez co miesięcznego zobowiązania na doładowania (to o czym Ty piszesz...to, pierwsze słyszę.) Ewentualnie zawsze możesz zrezygnować...

#69544  autor: plusteczek
 22 kwie 2006, 18:45
Czy ktoś z was dostał telefon po skończeniu umowy podpisujac nową jeszcze raz na MixPlusa?Na tym samym numerze telefonu!

#69553  autor: D@rio
 22 kwie 2006, 18:57
plusteczek pisze:Czy ktoś z was dostał telefon po skończeniu umowy podpisujac nową jeszcze raz na MixPlusa?Na tym samym numerze telefonu!
taka możliwość istnieje. Zachowasz numer, dostaniesz nowy telefon prosto pod dom przez kuriera.

Obrazek

#69554  autor: plusteczek
 22 kwie 2006, 19:08
A salonie nie można wziośc tylko przez kuriera? A jak przez kuriera to skad mam wziość cennik,tak żeby mnie w konia nie zrobili! Jeszcze pozostało mi 3 karty i chyba musze czekać na ich telefon tak?

#69558  autor: D@rio
 22 kwie 2006, 19:24
plusteczek pisze:A salonie nie można wziośc tylko przez kuriera? A jak przez kuriera to skad mam wziość cennik,tak żeby mnie w konia nie zrobili! Jeszcze pozostało mi 3 karty i chyba musze czekać na ich telefon tak?
Możesz wziaść przez kuriera jak i przez salon. Aby uzgodnić szczegóły dostawy kurierskiej dostawy musisz skontaktować się z DOK pod nr. 26 01 lub 601102601 z telefonu stacjonarnego. Jeśli zasilałeś swojego MIX-a 'standardowo' (miesiąc w miesiąć kwotą zobowiązania i nic pozatym) to Twoje przedłużenie umowy będzie wyglądało jak na standardowych w obecnie obowiązujących promocyjnie warunkach. Proponowałbym się skontaktować z Nimi jak zostanie Ci jeszcze 1 (słownie: jedno) doładowanie.

Obrazek

#70892  autor: adamek372
 30 kwie 2006, 18:57
Jestem ciekawy za ile dostane motorole v235 jeżeli przedłuże umowe znowu na 24 doładowania po 30 konto doładowywałem jedna karta na miesiąc ale zdażalo sie tak że musiałem doładować dwa razy na miesiąc.Czy ktoś wie jaka bedzię cena motoroli v235???

#70900  autor: D@rio
 30 kwie 2006, 19:29
adamek372 pisze:Jestem ciekawy za ile dostane motorole v235 jeżeli przedłuże umowe znowu na 24 doładowania po 30 konto doładowywałem jedna karta na miesiąc ale zdażalo sie tak że musiałem doładować dwa razy na miesiąc.Czy ktoś wie jaka bedzię cena motoroli v235???
orientacyjna cena to 199 zł. przy 24 doładowaniach

Obrazek

#71002  autor: adamek372
 01 maja 2006, 08:42
no to fajnie poczekamy zobaczymy!!! :smt004 :smt005 :smt007 :-D :mrgreen: :D
Ostatnio zmieniony 01 maja 2006, 19:54 przez adamek372, łącznie zmieniany 1 raz.

#72008  autor: KRONE
 06 maja 2006, 10:01
ta motorolcia dokładnie tyle kosztuje w Mixie 30/24 (199 złych)

:smt006

#77986  autor: plusteczek
 04 cze 2006, 17:06
D@rio pisze:
plusteczek pisze:A salonie nie można wziośc tylko przez kuriera? A jak przez kuriera to skad mam wziość cennik,tak żeby mnie w konia nie zrobili! Jeszcze pozostało mi 3 karty i chyba musze czekać na ich telefon tak?
Możesz wziaść przez kuriera jak i przez salon. Aby uzgodnić szczegóły dostawy kurierskiej dostawy musisz skontaktować się z DOK pod nr. 26 01 lub 601102601 z telefonu stacjonarnego. Jeśli zasilałeś swojego MIX-a 'standardowo' (miesiąc w miesiąć kwotą zobowiązania i nic pozatym) to Twoje przedłużenie umowy będzie wyglądało jak na standardowych w obecnie obowiązujących promocyjnie warunkach. Proponowałbym się skontaktować z Nimi jak zostanie Ci jeszcze 1 (słownie: jedno) doładowanie.
Już mi pozostały 2 karty skorzystałem z rady Twojej.Chciałem zadzwonić do DOK pod oba numery, ale nikt nie odbiera. Jestem wkurzony ponieważ Plus olewa klientów jak sie dzwoni do nich.Chciałem uzgodnić przedłożenie umowy na starym telu i jeszcze wziość jeszcze jednego Mixa.Ale oni mają mnie w d..p..

#77993  autor: D@rio
 04 cze 2006, 17:37
plusteczek pisze:
D@rio pisze:
Już mi pozostały 2 karty skorzystałem z rady Twojej.Chciałem zadzwonić do DOK pod oba numery, ale nikt nie odbiera. Jestem wkurzony ponieważ Plus olewa klientów jak sie dzwoni do nich.Chciałem uzgodnić przedłożenie umowy na starym telu i jeszcze wziość jeszcze jednego Mixa.Ale oni mają mnie w d..p..
Jak to nikt nie odbiera? Pod 2601 wcześniej czy później zawsze ktoś odbiera. Czas oczekiwania na konsultanta czasem może sięgać nawet pow. 15 min. A więc radzę uzbroić się w cierpliwość.

Obrazek

#80222  autor: adamek372
 17 cze 2006, 15:28
No i już skonczyła mi się umowa w mixplusie we wtroek albo w środe mam dostać jakąś ciekawą oferte ponoć ma być tańszy telefon niż jest w cenniku.No to czekam z niecierpliwością!!!

[ Dodano: 2006-06-17, 17:36 ]
D@rio pisze:
plusteczek pisze:
D@rio pisze: Możesz wziaść przez kuriera jak i przez salon. Aby uzgodnić szczegóły dostawy kurierskiej dostawy musisz skontaktować się z DOK pod nr. 26 01 lub 601102601 z telefonu stacjonarnego. Jeśli zasilałeś swojego MIX-a 'standardowo' (miesiąc w miesiąć kwotą zobowiązania i nic pozatym) to Twoje przedłużenie umowy będzie wyglądało jak na standardowych w obecnie obowiązujących promocyjnie warunkach. Proponowałbym się skontaktować z Nimi jak zostanie Ci jeszcze 1 (słownie: jedno) doładowanie.
Jak to nikt nie odbiera? Pod 2601 wcześniej czy później zawsze ktoś odbiera. Czas oczekiwania na konsultanta czasem może sięgać nawet pow. 15 min. A więc radzę uzbroić się w cierpliwość.
To prawda nikt nie odbiera nawet po 25 minutach szkoda tylko bateri. Najgorszą wadą sieci Plus GSM jest biuro obsługi klienta.Kto wie może mają tylko jednego konsultanta alba jest ich dużo i im się niechce odbierać!!!Bardzo fajna praca!