• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #66731  autor: zol82
 11 kwie 2006, 15:21
Napiszcie w jakim programie lojalnościowym bierzecie udział (u jakiego operatora), ile macie punktów, na co już wcześniej uzbierane punkty przeznaczyliście itp,

Zaczne od siebie.

Era premia - 4058pkt

Na doładowanie konta w TT pozbyłem się 2000pkt
Na pakiet dodatkowych minut ( 120 na rok, po 10 miesięcznie) również 2000pkt

[ Dodano: 2006-04-11, 15:24 ]
Prosze nie pisać w tym temacie o ofertach lojalnościowych nie dotyczących sieci komórkowych

#66733  autor: Kaczy
 11 kwie 2006, 15:33
Ja tam skromnie w Porficie Orange mam 227 pkt. (ostatnio doładowywałem komuś konto z pkt.).

Przez 2 lata zebrałem coś ok. 4000 pkt :smt005 :smt005
Pare razy do roku można sobie konto za free doładować :-D

...::: Made for loneliness :::...

#66738  autor: pumba
 11 kwie 2006, 15:44
Ja tam jak parę lat temu miałem pierwszy telefon w abonamencie w Idei to punkty Profit wykorzystaywałem na doładowania POPa wtedy było to najbardziej opłacalne 900pkt na kartę POP 50 a jak umowa się kończyła to nie miałem wystarczającej ilości punktów na doładowanie więc wziąłem kubek który mam do dziś :wink:

Jak byłem w erze nazbierałem przez niecałe 2 lata około 2500 punktów które wymieniłem na doładowanie TT za 50zł.

Teraz jadąc na POPie dopiero niedawno zgłosiłem się do Profitu więc punktów mam niedużo :wink:

#66739  autor: zol82
 11 kwie 2006, 15:47
pumba pisze:Ja tam jak parę lat temu miałem pierwszy telefon w abonamencie w Idei to punkty Profit wykorzystaywałem na doładowania POPa wtedy było to najbardziej opłacalne 900pkt na kartę POP 50 a jak umowa się kończyła to nie miałem wystarczającej ilości punktów na doładowanie więc wziąłem kubek który mam do dziś :wink:

Jak byłem w erze nazbierałem przez niecałe 2 lata około 2500 punktów które wymieniłem na doładowanie TT za 50zł.

Teraz jadąc na POPie dopiero niedawno zgłosiłem się do Profitu więc punktów mam niedużo :wink:
Taki jeszcze zielony?
Sam mam taki jeszcze z czasów kiedy idea jako jedyna miała umowy na jeden rok.
To właśnie przez ten rok uzbierałem tylko na taki kubek.
Zresztą mam go do dzisiaj i chętnie z niego pije :)

#66740  autor: pumba
 11 kwie 2006, 15:54
zol82 pisze:
pumba pisze:Ja tam jak parę lat temu miałem pierwszy telefon w abonamencie w Idei to punkty Profit wykorzystaywałem na doładowania POPa wtedy było to najbardziej opłacalne 900pkt na kartę POP 50 a jak umowa się kończyła to nie miałem wystarczającej ilości punktów na doładowanie więc wziąłem kubek który mam do dziś :wink:

Taki jeszcze zielony?
Sam mam taki jeszcze z czasów kiedy idea jako jedyna miała umowy na jeden rok.
To właśnie przez ten rok uzbierałem tylko na taki kubek.
Zresztą mam go do dzisiaj i chętnie z niego pije :)
Jak zamawiałem to na obrazku był zielony ale był to czas kiedy Idea zmieniała barwy na żółte i kubek dostałem już w nowych barwach żółto-biały. A trzymam w nim przybory do pisania bo do picia mam trochę większy :wink:

A co do tych umów na jeden rok to były czasy Nokia 3310 za 33,10 zł i co druga minuta gratis reklamowana przez Małysza :wink:

#66741  autor: zol82
 11 kwie 2006, 16:00
Dokładnie tak jak mówisz.
Ja wtedy podpisałem umowe z taryfą Idea 30, gdzie za 50zł było 30min.
I za 149zł wziąłem Siemensa S35i
Miło wspominam aż do czasu kiedy chciałem podpisać aneks.

#66779  autor: D@rio
 11 kwie 2006, 18:54
A ja jestem w programie lojalnosciowym w sieci PlusGSM o nazwie 5Plus. Stan mojego konta punktowego to 19,412 pkt. :) ...teraz zbieram sobie na aparat cyfrowy. Niedawno, jakiś rok temu, wybrałem sobie radioodtwarzacz CD Philipsa za punkty w tym programie....

#66786  autor: pumba
 11 kwie 2006, 19:18
A ja się zawsze zastanawiałem czy jest sens brania sprzętu za punkty bo mi to wygląda że w takim przypadku się przepłaca i najlepiej spieniężyć te punkty przez karty doładowujace albo upusty na telefon.
 #66794  autor: piti110
 11 kwie 2006, 19:44
wszystkie programy takie jak PROFIT to wielka sciema...... mam 5000 punktów i dostałem na przedłózenie umowy TYLKO 20 ZŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na kazdą fakture dostaje 100 punkt. a za przekroczenie limitu 50..... SCIEMAAAA :smt006 jak zrobic zebym pomógł i mial napisane przy nazwie ze pomogłem??

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#66810  autor: D@rio
 11 kwie 2006, 20:39
pumba pisze:A ja się zawsze zastanawiałem czy jest sens brania sprzętu za punkty bo mi to wygląda że w takim przypadku się przepłaca i najlepiej spieniężyć te punkty przez karty doładowujace albo upusty na telefon.
Czy ja wiem. Jakoś tak "za darmo" dają to biorę ;) minut czy jakichś pakietów to mi się nie opłaca brać bo te ilości co proponują jakoś są dla mnie za małe a znowu uważam też że nie proporcjonalne do ilosci punktow. Poprostu uwazam uwazam ze nagrody rzeczowe maja jakos najwiekszy sens ;) ...

piti: zeby dostac punkty "Pomogl" musisz pomoc danej osobie a ta osoba musi uznac Twoja wypowiedz za pomocna i wtedy jesli bedzie chciala przyzna Ci 1 punkt pomógł.

#66851  autor: Jedi
 11 kwie 2006, 21:58
Hmm ale propozycja to żaden program lojalnościowy. Lojalnościowy to jest PROpozycja. Profit to raczej nagradzanie aktywnych użytkowników. Ja tam za punkty profit też nie biorę nagrów rzeczwych. Lepiej wziąść jakiś dodatkowy pakiet, ale do telefonu sobie dopłacić.
A jestem teraz w dobrej sytuacji, bo co miesiąc dostaje 100pkt. profit za to, że korzystam z polecenia zapłaty :-)
Z polecenia zapłaty chyba też w TP skorzystam, bo zaczęli teraz za to dawać w TP 20 minut przez 1 pół roku.
 #66859  autor: pumba
 11 kwie 2006, 22:06
piti110 pisze:wszystkie programy takie jak PROFIT to wielka sciema...... mam 5000 punktów i dostałem na przedłózenie umowy TYLKO 20 ZŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na kazdą fakture dostaje 100 punkt. a za przekroczenie limitu 50..... SCIEMAAAA :smt006
Przecież w Proficie 25 punktów = 1 zł więc jeśli miałeś 5000 to należało ci się 200 zł upustu a nie 20, chyba że się "przeklawiaturzyłeś" albo nie czytasz tego co cie dotyczy to później tylko tracisz przez swoja lekkomyślność.

Jedi pisze:Hmm ale propozycja to żaden program lojalnościowy. Lojalnościowy to jest PROpozycja. Profit to raczej nagradzanie aktywnych użytkowników.
Błąd! W Orange to właśnie Profit jest programem lojalnościowym a ProPozycja to już inna para kaloszy.

#66861  autor: D@rio
 11 kwie 2006, 22:10
Zarówno program Profit jak i program ProPozycja są to programy lojalnościowe. Tyle, że dot. kompletniej innej lojalności i korzystanie z Nich następuje na innych warunkach ;)

#67715  autor: gm
 15 kwie 2006, 13:55
Kiedyś w Plusie była promocja, że za polecenie do programu 5Plus dostawało się 1 500 pkt. Uzbierałem w ten sposób ponad 30 000 pkt. Prawie mialem na Nokie 7650 przy przedłużeniu umowy, ale później plus zmienił (podwyższył) ceny pkt za aparaty i punkty te spożytkował na różne gadżety i pakiety minut, smsów, kB. Teraz mam coś ok. 3 000 pkt. Za Żony punkty z programu 5Plus kupowałem paliwo do samochodu po wcześniejszym przelaniu punktów na kartę Vitay. W sumie odebraliśmy paliwo na kwotę ok. 400 pln.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#68413  autor: Cubus1981
 18 kwie 2006, 00:36
Profit :
Numer 1: 10.023 pkt.
Numer 2: 3265 pkt.
Numer 3: 768 pkt.

Kiedyś z plusa za punkty w 5plus wziąłem nokie 3310 i termo kubek który wyrzucilem po tym jak poczulem się oszukany przez tą wspaniałą sieć.

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#69780  autor: tombzd74
 24 kwie 2006, 15:19
A ja niedawno sie dowiedzialem ze mozna stracic punkty niw wykozystujac ich. Np jesli ktos zbiera punkcik po punkcie przez np 4 lata i nie korzysta z nich bo chce cos cobie uzbierac TO OKAZUJE SIE ZE MA PUNKTY TYLKO Z 3 LAT, BO TAKA WAZNOSCI MAJA W PROPOZYCJI. KAZDY PKT WAZNY JEST PRZEZ TRZY LATA NIE WYKORZYSTANY PRZEPADA!!!!!!! Jaja jak berety! Debile!!!!!! Po prostu Orange!!!

Czy w pozostalych sieciach tez tak jest??

pozdrawiam

Tom

#69782  autor: Kaczy
 24 kwie 2006, 15:32
No to racja, trzeba punkty w miarę szybko wykorzystywać. Nie da ich się zgromadzić z kilku pokoleń i za to kupić samochód.

Ten zapis w regulaminie istnieje od niepamiętnych czasów.

...::: Made for loneliness :::...

#69808  autor: the_neptun
 24 kwie 2006, 17:20
nie jestem pewny ale chyba w erze pkt wazna sa prze rok czasu? bijcie jesli sie myle!

#69824  autor: pumba
 24 kwie 2006, 19:09
tombzd74 pisze:A ja niedawno sie dowiedzialem ze mozna stracic punkty niw wykozystujac ich. Np jesli ktos zbiera punkcik po punkcie przez np 4 lata i nie korzysta z nich bo chce cos cobie uzbierac TO OKAZUJE SIE ZE MA PUNKTY TYLKO Z 3 LAT, BO TAKA WAZNOSCI MAJA W PROPOZYCJI. KAZDY PKT WAZNY JEST PRZEZ TRZY LATA NIE WYKORZYSTANY PRZEPADA!!!!!!! Jaja jak berety! Debile!!!!!! Po prostu Orange!!!

Czy w pozostalych sieciach tez tak jest??
W erze jest tak samo :wink:

#69864  autor: D@rio
 25 kwie 2006, 02:22
W Programie 5Plus w sieci Plus punkty lojalnościowe są ważne 3 latka. (ale liczymy rocznikowo, zawsze są ważne do końca danego roku).

Obrazek