• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #63999  autor: marqez
 28 mar 2006, 23:43
Witam,
4 maja konczy mi sie umowa.
Szybko zalezy mi na nowym telefonie, bo moj stary juz umiera.
Propozycja sie do mnie jak na razie nie odzywa. Jest taka mozliwosc ze biorac telefon na 2 lata, moge dostac jeszcze jakas znizke na abonament? (bede bral wyzszy abo) czy raczej darowac sobie czekanie i leciec po nowy telefon za standardowa cene?

Help :)

#64028  autor: the_neptun
 29 mar 2006, 10:34
jesli bierzeresz na tate ktory umiera :S to wez sobie w wysokim abonamencie dobrego fona bo umowa wygasnie wraz ze smiercia Twojego taty ;o wydaje mi sie ze tak wlasnie jest ;o

#64030  autor: Kaczy
 29 mar 2006, 10:45
Lol, to widzę, że nie tylko ja źle zrozumiałem te słowa.

Tez myślałem, że marqezowi umiera ojciec. Jednak jak dokładniej się wczytać to jemu umiera telefon. :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#64034  autor: marqez
 29 mar 2006, 11:18
hehehehehee
chodzi o moj STARY TELEFON :P

#64072  autor: l3p
 29 mar 2006, 14:12
No to ja tez sie przyznam.
Ja myslalem, ze chodzi o ojca lol
a tu o stary telefonik :)

Pozdrawiam. :smt006

#64171  autor: D@rio
 29 mar 2006, 21:46
Widac ze duzo mlodych na forum ;) Ja odrazu wiedzialem ze chodzi o jego stary telefon :D ;)

A wracajac do tematu. Znizke na abonamencie (max. 30%) mozesz probowac negocjowac. Jednak to wszystko zalezy od rachunkow i od stazu.

#64178  autor: marqez
 29 mar 2006, 22:08
bylem dzis w salonie i dziwna rzecz - kobieta z propozycji proponowala mi sagema myx6-2 za 1 zl natomiast w salonie powiedziano mi, ze absolutnie nie ma takiej mozliwosci i najtaniej to moga mi go sprzedac za 68zl
masakra...

#66218  autor: chybil
 08 kwie 2006, 21:29
Warto pomęczyć ludzi w salonie bo można sporo zaoszczędzić. Udało mi się wytargac od nich K750 za 270 zł przy abonamencie 36,6 (Nowa Idea dla Firm) ale musiałem dokupić co miesiąc 10 MB danych za 9,6 zł (sporo używam Opere Mini więc i tak bym za te dane płacił) a co ciekawe babka dołożyła mi jeszcze 15 minut ekstra do abonamentu!! Czyli dostałem telfon taniej o 200 zł (początkowo oferowali mi go za niecałe 500). Do tego 15 minut ekstra (a to dają podobno tylko przy przedłużaniu bez telefonu).
Ale przyznać muszę że kilka razy do mnie dzwonili i ich spławiałem po wysłuchaniu oferty. potem zapytałem gdzie mam złożyc wypowiedzenie umowy albo jak moge przejśc na POPa bo jeszcze chciałbym mieć stary nr w szufladzie na kilka miesięcy itp. ściemy.
W końcu poszedłem do salonu ale tam niewiele ugrałem i dopiero w salonie firmowym udało mi się to wszystko załatwić. Co ciekawe byłem tam z moim ojcem i umówiliśmy się na gre w "dobrego i złego gliniarza". Ja chciałem telefon a on tylko marudził, że to niemożliwe aby telefon kupowac za kilkaset złotych skoro można za złotówke. I on sie nie zgadza (a formalnie telefon jest na jego firmę wiec on decyduje) nawet jeśli ja mówię ze sie opłaca i bardzo chce. I tak powolutku sobie gadaliśmy z babką. On co chwile pokazywał jakieś tanie modele za złocisza i twierdził że są super na pewno a ja sie upierałem na K750. Konsultantka dorzucała najpierw rabat 200 jeśli wezme 10MB za 9,6zł. A na koniec kiedy padło pytanie o ostateczną decyzję zapadła długa cisza i już prawie miał się zgodzić (occzywiście to była ściema-bo mieliśmy wyjśc z salonu z telefonem bez względu na cenę która w tym momencie była już dla mnie super) ale konsultantka pękła szybciej i dorzuciła jeszcze 15 minut.

Powodzenia życzę.

#69240  autor: Tragedya
 21 kwie 2006, 15:36
chybil pisze:Warto pomęczyć ludzi w salonie bo można sporo zaoszczędzić. Udało mi się wytargac od nich K750 za 270 zł przy abonamencie 36,6 (Nowa Idea dla Firm) ale musiałem dokupić co miesiąc 10 MB danych za 9,6 zł (sporo używam Opere Mini więc i tak bym za te dane płacił) a co ciekawe babka dołożyła mi jeszcze 15 minut ekstra do abonamentu!! Czyli dostałem telfon taniej o 200 zł (początkowo oferowali mi go za niecałe 500). Do tego 15 minut ekstra (a to dają podobno tylko przy przedłużaniu bez telefonu).
Ale przyznać muszę że kilka razy do mnie dzwonili i ich spławiałem po wysłuchaniu oferty. potem zapytałem gdzie mam złożyc wypowiedzenie umowy albo jak moge przejśc na POPa bo jeszcze chciałbym mieć stary nr w szufladzie na kilka miesięcy itp. ściemy.
W końcu poszedłem do salonu ale tam niewiele ugrałem i dopiero w salonie firmowym udało mi się to wszystko załatwić. Co ciekawe byłem tam z moim ojcem i umówiliśmy się na gre w "dobrego i złego gliniarza". Ja chciałem telefon a on tylko marudził, że to niemożliwe aby telefon kupowac za kilkaset złotych skoro można za złotówke. I on sie nie zgadza (a formalnie telefon jest na jego firmę wiec on decyduje) nawet jeśli ja mówię ze sie opłaca i bardzo chce. I tak powolutku sobie gadaliśmy z babką. On co chwile pokazywał jakieś tanie modele za złocisza i twierdził że są super na pewno a ja sie upierałem na K750. Konsultantka dorzucała najpierw rabat 200 jeśli wezme 10MB za 9,6zł. A na koniec kiedy padło pytanie o ostateczną decyzję zapadła długa cisza i już prawie miał się zgodzić (occzywiście to była ściema-bo mieliśmy wyjśc z salonu z telefonem bez względu na cenę która w tym momencie była już dla mnie super) ale konsultantka pękła szybciej i dorzuciła jeszcze 15 minut.

Powodzenia życzę.
Takie rzeczy to my robiliśmy w TP :D. Poszlismy zamówić neo i telefon do nowego domu. Odstawilismy maly teatrzyk i... dostalismy bezprzewodowy tel za 200 zł w prezencie :D. Do tego wywalczylismy zalozenie neo nastepnego dnia (bylismy kolo 15 w salonia, a rano o 10 w sobote byla neo).
No cóż doświadczenie mówi, ze firmy są lepiej traktowane.

Co do tematu to zawsze mozna zrezygnowac i wziac na nowo z nowym numerem (moze wtedy da sie jakis lepszy telefon).

#69242  autor: D@rio
 21 kwie 2006, 15:40
Zawsze firmy są lepsze traktowane przez operatorów telekomunikacyjnych. Poprostu ma to swoje podłoże finansowe (wysokie ARPU) jak i techiczne (mnogość aktywacji, zaawansowane usługi korporacyjne itp.). Operatorzy sieci GSM ok. 60% swoich przychodów odnotowują dzięki klientom biznesowym. Dodam także iż pewne procedury sieciowe zawierają zapisy o pierwszeństwie wykonywania usług dla klientów biznesowych (np. procedury aktywacjne, reklamacyjne itp.)

Obrazek

#69955  autor: arnie
 25 kwie 2006, 20:35
A co sądzicie o mojej ofercie: Do tej pory miałem NIF 50 i rachunki max 71-75zł brutto/ miesiąc. Nowa oferta to: Samsung X700 za 1zł+ zmiana planu na Top firma 300 z rabatem na abonament tak, że średnio wyjdzie przez 2 lata 94złbrutto/miesiąc a w tym abo mam 300 min do Orange zamienne na 164min do wszystkich + 10Mb transferu, czyli minuta w Orange 31gr a poza 57gr.

#70114  autor: stylo
 26 kwie 2006, 17:36
z tego co wiem to jak się wybiera przy propozycji plany top firma to ceny telefonów wtedy są zależne od wybranego planu a nie od średniej rachunków (tak mi to dziś wytłumaczono) a ten rabat nie jest zły, chociaż jest to mniej więcej to co dostają nowi :(