To menu nie jest takie złe. Jest dobrze dopracowane. Ma jednak związek z zablokowaniem kilku funkcji ale raptem trzech lub czterech. Jedna z nich to zablokowany wybór rodzaju menu z blokowego na flashowy, które jednak w samsungach z oryginalnym softem strasznie spowalnia. Jak coś nie działa tak jak powinno to jest mi to niepotrzebne więc nie ubolewam z tego powodu. Zablokowane jest jeszcze ustawienie kalendarza jako tapety z powodu właśnie tego menu po lewej stronie. Ponieważ menu orange jest widoczne cały czas to dlatego zostało wyłączone ustawianie kalendarza jako tapety ponieważ jego lewa cześć byłaby przysłonięta przez to menu. Menu orange co ciekawe blokuje jeszcze napis operatora czyli nie lubiane przez wiele osób "Miłego dnia" (które mi akurat się podobało i towarzyszyło od 2000 roku). Zablokowane jest także wgranie dowolnej grafiki powitalnej i końcowej przy właczaniu i wyłaczaniu telefonu, ewentualnie ustawienia osobistego powitania. Jak dla mnie to całe szczeście, że chociaż ta grafika orange jest bardzo estetyczna. W sumie podoba mi się. (Ciemne tło z dodatkiem pomarańczowego koloru i kwadratowy znaczek orange. Może być, zresztą od dwóch miesięcy wyłączyłem go może mniej niż 5 razy...) Nic więcej zablokowanego nie ma, zmieniony jest natomiast kolor elementu menu z czerwonego na pomarańczowy co jest zrozumiałe.