• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #253115  autor: xkubol
 24 lut 2008, 08:22
Witam, niedlugo lecę do Korei gdzie maja system CDMA a nie GSM w tym celu zakupilem telefon NOKIA 6225 -cdma. Włożyłem do niego karte SIM (orange) i chciałem przegrać kontakty z karty do telefonu i niestety nie ma takiej opcji w ogole telefon tak samo reaguje czy jest w nim karta sim czy tez nie. Narodzily sie we mnie watpliwosci czy w systemie cdma używa sie kart sim, a jezeli nie to czego?? I czy jest jakas mozliwosc korzystania z mojego numeru telefonu tam w Korei za pomoca tego telefonu?

z góry dziekuje

#253392  autor: klimasz
 25 lut 2008, 16:49
a od kiedy do telefonu cdma można wsadzić kartę sim? :shock: chyba o czymś nie wiem, zdawało mi się, że w takim telefonie nie mam miejsce na kartę sim, a telefon wszystko "załatwia" oprogramowaniem?

#253395  autor: D@rio
 25 lut 2008, 16:58
oni wypożyczają telefony:

CELLHIRE
Szczegółowe informacje: www.cellhire.com

P.S
Ewentualnie może Twoja nokia ma starą wersję oprogramowania lub jest uszkodzona. Aha - warto też się zgłosić do swojego operatora aby Ci udostępnił odpowiedni telefon, który będzie działał... powinni świadczyć taką pomoc techniczną.

Obrazek