• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #22256  autor: deadman_kein
 03 paź 2005, 19:28
Witam,

Niedawno ukonczylem swoja pierwsza gre na komorki i udostepniam ja na swojej stronie. Na razie jeszcze w fazie beta, tzn. nie wiem na jakich komorkach dziala i moga byc jeszcze jakies bledy (choc na chwile obecna wszystkie bledy o ktorych wiedzialem zostaly usuniete). Gra jest prosta i nie ma wygórowanych wymagań. Powinna dzialac na wiekszosci telefonow obslugujacych jave. Wiec nawet jezeli twojego telefonu nie ma na liscie obslugiwanych to i tak sprobuj. I daj znac jak poszlo :-D

Zapraszam na http://mobile.kompromis.pl

#22259  autor: WitekT
 03 paź 2005, 19:37
Brawo! :)
W ramach wspierania polskich twórców Twój post przyklejam, żeby zawsze był na górze. :)

#22262  autor: Skarpyta
 03 paź 2005, 19:42
super stronka :wink: ale do mojego fona niema szkoda :(

Obrazek
Obrazek

#22271  autor: Frasio
 03 paź 2005, 19:59
deadman super gra idealna na nudę.

Obrazek

#22308  autor: piotrz
 03 paź 2005, 21:28
fajne, tylko szkoda, że na koniec mi wyświetliło "błąd aplikacji" :cry:

#22311  autor: Frasio
 03 paź 2005, 21:33
A na moim telu działa :)

Obrazek

#22319  autor: deadman_kein
 03 paź 2005, 21:58
WitekT pisze:Brawo! :)
W ramach wspierania polskich twórców Twój post przyklejam, żeby zawsze był na górze. :)
Dzieki :-D
piotrz pisze: fajne, tylko szkoda, że na koniec mi wyświetliło "błąd aplikacji"
Podczas wychodzenia z gry? Wywalilo NullPointerException czy cos takiego? Bo kilka godzin temu dostalem cynk, ze cos takiego dzieje sie na Nokii 7610 (ale na 6630 jest ok). Bede badal sprawe i sprobuje cos z tym zrobic.

Tak to wlasnie jest z programowaniem pod komorki. Napisac gre to jedno, ale zrobic to tak, zeby dzialalo na wszystkich telefonach i to przetestowac to juz inna bajka :D Na dodatek dzis moj Samsung C100 zmienil wlasciciela na skutek kradziezy i zostalem bez glownego narzedzia testowego :cry:
frasio pisze: A na moim telu działa
Dzieki za info, jutro zaktualizuje stronke i dodam SE K508i do listy.

Tu prosba. Jak sciagniecie gierke to dajcie znac jaki byl efekt :D

#22399  autor: mol
 04 paź 2005, 14:24
A u mnie jest tak że jak odpalam gierke to opcje nowa gra itd są za każdy razem w innym miejscu :-)

#22409  autor: Klusek
 04 paź 2005, 15:04
mol80 pisze:A u mnie jest tak że jak odpalam gierke to opcje nowa gra itd są za każdy razem w innym miejscu :-)
Też tak mam a nawet jak uda mi się wybrać z menu jakąkolwiek pozycję co by się nie powinno dziać to mi wychodzi z gry :(

Obrazek
Obrazek

#22411  autor: Dragon
 04 paź 2005, 15:19
moze jak autor sie zgodzi to mozna by ta gierke wrzucic do dzialu pliki na Telepolis :P

#22462  autor: mol
 04 paź 2005, 19:25
Klusek pisze:
mol80 pisze:A u mnie jest tak że jak odpalam gierke to opcje nowa gra itd są za każdy razem w innym miejscu :-)
Też tak mam a nawet jak uda mi się wybrać z menu jakąkolwiek pozycję co by się nie powinno dziać to mi wychodzi z gry :(
Ja grać moge normalnie no tylko tak jak mówie te napisy są w różnych miejscach :-D

#22491  autor: deadman_kein
 04 paź 2005, 21:30
No to moze hurtem :-D

1. Jezeli chodzi o blad na Nokii 6600 (7610, 3650 i pewnie kilku innych)

Poszperalem i wyszperalem. Niektore Nokie serii 60 (podejrzewam, ze wszystkie 2-giej generacji) maja paskudny bug zwiazany z watkami, ktory powoduje, ze nawet po wyjsciu/zabiciu aplikacji taki watek dalej dziala i zajmuje pamiec, jednym slowem smiec. Nie wiem czy to ten bug powodowal blad przy wychodzeniu z gry, ale jezeli tak to juz powinno byc ok. Na emulatorze niestety niewiele moge zdzialac, wiec prosba do osob ktore maja taki sprzet, zeby sprawdzily.

2. Problem z posypanym menu na Siemensach

Zeby bylo smieszniej, tutaj tez chodzilo o watki (paskudy) :-D Jezeli ufac emulatorom to juz powinno byc ok.
A co do sterowania na Siemensach, lewy przycisk wychodzi.

3. Umieszczenie gry w dziale pliki na Telepolis.

Ja nie mam nic przeciwko, ale nie w tej chwili. Jak widac gra ma jeszcze troche bugow :D Jak juz bedzie jasne, na czym to dziala a na czym nie, to wtedy mozna wrzucac.

Poprawione wersje sa juz na stronce.

mol80, Klusek, dajcie znac czy rzeczywiscie dziala ok, czy tylko mi sie wydaje, ze poprawilem :)

#22495  autor: Klusek
 04 paź 2005, 21:42
Czyli myśląc, że zatwierdzam wybór lewym przyciskiem wychodziłem z gry? Ładnie :oops: Z wiekiem robię się coraz głupszy, aż strach pomyśleć co będzie ze mną za 10 lat ;-) Menu już działa prawidłowo :)

Obrazek
Obrazek

#22504  autor: deadman_kein
 04 paź 2005, 22:03
Klusek pisze:Czyli myśląc, że zatwierdzam wybór lewym przyciskiem wychodziłem z gry? Ładnie :oops: Z wiekiem robię się coraz głupszy, aż strach pomyśleć co będzie ze mną za 10 lat ;-) Menu już działa prawidłowo :)
No z tym zatwierdzaniem na Siemensa to sam miałem dylemat. W każdym telefonie, ktory miałem w ręku zatwierdzało się lewym przyciskiem. A tu mamy Siemensa, który nie dość, że ma przedziwną implementację komend (zamiast etykiet nad przyciskami jest maly trojkacik w prawym dolnym rogu, ktory rozwija sie w menu, zupelnie bezuzyteczna rzecz) to na dodatek przyciski działają na odwrot niż w każdym innym telefonie. No ale skoro wszystko zatwierdza sie prawym, to i ja tak zrobilem... No i podczas sprawdzania gry na emulatorze szlag mnie trafial, :evil: bo zawsze z rozpędu w lewy przycisk klikałem.

#30530  autor: kamil1221
 15 lis 2005, 19:38
Fajnie by bylo jak by dzialala na sagemie my 6-2 a tu nic.
Moze to przez to ze uzywam bluetootha?? ALE I TAK GRATULUJE :D :D :smt006 :smt006 :smt006

#30543  autor: Bobb
 15 lis 2005, 20:07
Sciagnalem. Na Motoroli v 547 i Nokii 6230i dziala poprawnie. Gratulacje, czekam na wiecej za ta sama cene :D

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#30608  autor: bartosz_0505
 15 lis 2005, 22:21
Na K700i też działa poprawnie...fajna gierka :D. Czekam, aż przyjdzie V3 i przetestuje :P

#30736  autor: Bobb
 16 lis 2005, 22:00
na cx 65 najpierw kursor w menu nie zgrywal sie z opcjami ale potem wszystko bylo OK.

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#31095  autor: deadman_kein
 19 lis 2005, 17:06
Co do sagema myx6-2, to co sie dzieje? Nie uruchamia sie wogole czy jakis blad wyskakuje?

A co do nastepnych gierek, to beda :mrgreen: Co prawda chwilowo nie mam za duzo czasu, ale mysle, ze moze cos wypoce jeszcze przed gwiazdka :mrgreen: Dla odmiany cos zywszego, coby mozna bylo sie wyzyc i mordercze instynkty zaspokoic.

#35077  autor: Heist
 15 gru 2005, 08:09
Bardzo fajna gra. U mnie działa bez najmniejszego problemu - Philips 362

Popieram inicjatywę w 100% :)