• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #174507  autor: Wąglik
 16 kwie 2007, 15:28
Witam!

Jak wiadomo oryginalne oprogramowanie Nokii nie chce współpracować z nieoryginalnymi kablami (a oryginalnych kabli do 2610, o ile mi wiadomo, nie ma)

Zatem majac taki nieoryginalny kabel USB (taki wpinany obok ładowarki a nie pod baterię) używam Oxygen Phone Manager II i Mobile Media Browser. Łączy się ładnie... Tyle, ze kupując taki kabel chciałem nie tylko wgrywać obrazki i dźwięki do telefonu, ale też wysyłać SMS-y/ MMS-y pisząc je na klawiaturze komputera i wysyłać bezpośrednio z komputera przez telefon. I wiem, ze mogę używać bramek - ale nie o to chodzi.

Zna może ktoś jakiś program, który pozwoli mi na takie coś z tą nokią?

Za pomoc daję POMÓGŁ, bo bardzo mi na powyższym zależy:)
Dzieki:)

#174509  autor: castagnet
 16 kwie 2007, 15:44
Zciągnij najnowszego Nokia PC Suit i po prostu spróbuj. Nie ma znaczenia czy kabel jest oryginalny czy nie. Jak jest dobrze zrobiony to zawsze będzie działał.

#174516  autor: Wąglik
 16 kwie 2007, 15:52
No tak, wszystko by było fajnie... Tylko nokia chyba założyła, że ten telefon nie będzie miał możliwości łączenia z kompem W OGÓLE:( Na liście telefonów w PC Suit nie ma nokii 2610.. Nie ma oryginalnego kabla.. o który pytałem i w Erze i w serwisie nokii..

#175183  autor: JacekS
 18 kwie 2007, 16:01
dr_martin pisze:No tak, wszystko by było fajnie... Tylko nokia chyba założyła, że ten telefon nie będzie miał możliwości łączenia z kompem W OGÓLE:( Na liście telefonów w PC Suit nie ma nokii 2610.. Nie ma oryginalnego kabla.. o który pytałem i w Erze i w serwisie nokii..
sprobuj wersje pc suit przeznaczona dla innego fona np. nokii 2600

#175246  autor: Wąglik
 18 kwie 2007, 18:28
Sam dziś rozwiazałem swój problem.
Dziele się inf. jak by ktoś potrzebował

Trzeba zainstalować najnowszy Oxygen Phone Manager (moja wersja 2.13.05) i w nim jest funkcja wysyłania sms z kompa... tylko mam wersję Trial i na początku tak napisanego sms u odbiorcy jest jakiś adres www

Ale jak ma się dostęp do kompa to przynajmniej nie trzeba uczyć za każdym razem słownika t9 w telefonie nowych słów... cóż za wygoda:)