• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #156895  autor: Premas
 25 lut 2007, 16:12
Tak jak w temacie. Interesuje mnie jak są w końcu rozliczane rozmowy ze strefy plus. czy nadal jest tak jak było w starym aboamencie, że gdy się jest w strefie, to nawet darmowe minuty schodzą o 1/3 mniej, tzn. jeśli mam darmowych 25minut, to w strefie na połączenia lokalne miałem 75minut, a jak jest w nowych taryfach godziny??? jaka jest kolejność schodzenia gdybym jeszcze jakieś dodatkowe godziny dokupił i miał strefę plus???

#156902  autor: D@rio
 25 lut 2007, 16:27
Strefe Plus można ustawić na dwa sposoby. Albo, żeby koszty połączenia ze StrefyPlus naliczały się dodatnio do rachunku, albo ujemnie, aby schodziły z bierzących minut/pakietu kwotowego.

Obrazek

#157003  autor: gm
 25 lut 2007, 20:19
D@rio pisze:Strefe Plus można ustawić na dwa sposoby. Albo, żeby koszty połączenia ze StrefyPlus naliczały się dodatnio do rachunku, albo ujemnie, aby schodziły z bierzących minut/pakietu kwotowego.
Dodam jeszcze, że w tym drugim przypadku schodzą z pakietu minut w stosunku 1:1 a nie jeak w taryfach Nowy Plus 1:2 czy 1:3. SP w taryfach GODZINY to porażka, ale za to jest dużo innych, lepszych rzeczy, choćby nawet rozliczanie 1 minuta = 5 smsów/mmsów.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#157005  autor: D@rio
 25 lut 2007, 20:25
dlatego, nie opłaca się w Godzinach aktywować SP. Lepiej zaaktywować sobie usługę "50% taniej do sieci Plus i na stacjonarne" .

Obrazek

#157028  autor: gm
 25 lut 2007, 21:15
D@rio pisze:dlatego, nie opłaca się w Godzinach aktywować SP. Lepiej zaaktywować sobie usługę "50% taniej do sieci Plus i na stacjonarne" .
Jeżeli ktoś zamierza zmieścić się w posiadanych pakietach minut w taryfie GODZINY to nie ma sensu też wykupywać tej opcji 50% taniej do sieci i na stacjonarne, one działają dopiero po wykorzystaniu wszystkich posiadanych pakietów. Lepiej zamiast 5 pln wydać 10 pln i wykupić któryś z pakietów a najlepiej kupić wszystkie trzy :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)