Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Model telefonu
K750i
jakbys jeszcze napisał ile chcesz na to wydać...bo mozna polecic też kartę która mamy na laptopie słuzbowym za ponad 2 tyś zł....lestek10 pisze:Witam!
Juz nie wytrzymuje z predkoscia GPRS, musze skoczyc o technologie wyzej, i znalezc jakas odpowiednia karte PCMCIA ...
Nie wiem co wybrac, w sumie chcialoby sie HSDPA (troche sporo kosztuja), bo to najszybszy sposob bezprzewodowy - czy moge prosic osoby obeznane o pomoc ... ?
jedno i drugie to są średniej jakości karty. Zainwestuj najlepiej w OPTIONa. Zresztą, a nie lepiej kupić wysokiej klasy kartę bezpośrednio od operatora, w promocyjnej cenie?lestek10 pisze:No bo widze tu Qualcomm 3G CDMA Merlin U630, z Vodafone...
Powinno być OK. HSDPA to przyszłość.lestek10 pisze:A jak to jest z tymi kartami HSDPA-ready...?
Czy to naprawde dziala super jak sie zrobi upgrade...?
Ok, wszystko fajnie i pięknie tylko pewnie laptop-a to bedzie chciał sobie kupić innego, nie wnikam już jakiego.D@rio pisze:proponuje skorzystać z tej oferty.
no jeśli chcesz się wlec na "wyspach" EDGE Plus'a a tak pozatym ciągle siedzieć na GPRS (40,2kb/s teoretycznie...) to patrz...adalis pisze:D@rio mam rozumieć że na oferte plus-a niema nawet co patrzeć...
Ok, to jutro dam znać do jakiej kwoty, jeśli chodzi o podróżowanie to raczej siedzi na miejscuD@rio pisze:powiedz do jakiej kwoty i coś pomyślimy.adalis pisze:Właśnie, też odrazu chciałem zapytać jeszcze jaki modem i bedę już wiedział wszystko. Mam nadzieję, że i kumpel będzie zadowolony...
Zapytaj się także kolegi czy dużo podróżuje.
od tego i tego. Szacując po prędkości, byłą to EDGE. Wiele modemów nie odróżnia czy jest się w zasięgu GPRS czy EDGE (dla Nich jedno i to samo tak jak dla Nokii). Rozróżnia dopiero obecność UMTS i HSDPA odpowiednio to sygnalizując. Choć, są modemy, które rozróżniają każdy rodzaj transmisji, np. Melin'y.adalis pisze:transer wyszedł około 65 kb/s więc chyba nie najgorzej jak na możliwości gprs... Niestety nie pamiętam co to był za modem... Czy to zależy od modemu z jakiej technologii sie korzysta czy od zasiegu danej sieci ?
a więc tak. Jeśli chodzi o Zabrze to masz 100% pokrycie EDGE'm. Z "wiatrem", dolatuje także UMTS z Katowic - ale to chyba tylko dla szczęśliwcówadalis pisze:Ps. Przeglądałem mapke zasięgu i jeśli chodzi o zabrze to chyba nic więcej niż gprs nie bedzie...