• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #126533  autor: Onyx-22
 23 lis 2006, 09:07
Witam,

Mam do was pytanie na które szukam od dłuższego czasu odpowiedzi, ale nie mogę znaleść. Jakie przywileje się wiążą z posiadaniem na jednym koncie abonenckim w Plusie 5 kart SIM (oprócz skreślenia z listy uczestników programu 5 Plus) - czy jeszcze w jakiś sposób jest się nagradzanym za liczbę aktywnych telefonów? Pytam się bo mam na razie na koncie 4 karty i zastanawiam się czy nie wziaść w promocji Superkarty 10 by dobić do 5 jeśli tylko ma się wtedy jakieś super warunki. ;)

No własnie tylko jakie??????

POZDRAWIAM

Onyx-22

#126601  autor: D@rio
 23 lis 2006, 15:32
no więc tak...

1. Możesz korzystać z usługi SystemPlus i SystemPlus2000

2. Dostajesz przydział osobistego doradzccy biznesowego z tzw. grupy G.300

i to praktycznie tyle, z sztywnych reguł. Reszte już zależy od Twojego doradzccy, co on potrafi i co mu się chce. Generalnie to już jest inna, biznesowa baza klientów, mająca inne przywileje. Znam klientów, którzy mają dzieki temu np. rabat 10% abonamentów na kartach SIM itp. Generalnie, wtedy teoretycznie można mieć lepszą ofertę utrzymaniową w PWA. Czasem również, Polkomtel może Cię zaprosić na jakieś akcje pilatożowe nowych usług czy jakieś wydarzenia telekomunikacyjne. Ale podkreślam - może, nie musi. Ponadto, jeśli dużo byś kręcił z tych 5 aktywacji możesz dostać propozycję na przejścia na specjalnie skonstruowane taryfy, indywidualnie dla klienta, z puli specjalnych taryf dla takich "lepszych" klientów. Tylko wiadomo, nie licz na takie cuda i takie dobre podejście ze strony operatora posiadając np. tylko i wyłącznie 5x SuperKarta10 .

No i jeszcze - otwiera się przed Tobą wachlarz różnych usług dodanych, skierowanych tylko dla biznesu jak różnego rodzaju dzierżawy łącz do transmisji danych, IntranetPlus, dzierżawy SMSC, usługi SAP, dzierżawy prywatnych APN'ów dla GPRS itp. itd ;) czyli różne takie i inne zaawansowane zabawki...

Obrazek

#127553  autor: sapv
 26 lis 2006, 20:15
z rzeczy przydatnych i realnych dodałbym obsługę przez COKB

#127558  autor: D@rio
 26 lis 2006, 20:18
zgadza się. O tym zapomniałem, gdzieś mi umknęło...

Obrazek
 #128234  autor: ezin2
 28 lis 2006, 20:03
a co to jest COKB ?

#128259  autor: leslie
 28 lis 2006, 20:40
hm... czyżby Centrum Obsługi Klientów Biznesowych?:P tylko takie rozwinięcie przychodzi mi na myśl...

a jak jest w innych sieciach? opłaca się mieć więcej niż 4 karty na jednym koncie abonenckim?

#128326  autor: D@rio
 28 lis 2006, 22:07
leslie, zgadza się.
leslie pisze:a jak jest w innych sieciach? opłaca się mieć więcej niż 4 karty na jednym koncie abonenckim?
odpowiem prosto : zawsze, im więcej tym lepiej :D

Obrazek

#128598  autor: leslie
 29 lis 2006, 18:46
D@rio pisze:odpowiem prosto : zawsze, im więcej tym lepiej
hm, zasada niby prosta, tylko z drugiej strony, np. era nie ma określonych upustów, przywilejów dla abonentów z większą ilością kart sim. natomiast w kwestii programów lojalnościowych mają jasne reguły: przekraczasz 4 kart i era premia papa. więc, jak można "policzyć" korzyści skoro nie ma reguł?;) mam nadzieję, że nie zaręciłem za mocno :P

#128600  autor: RobertX
 29 lis 2006, 18:48
D@rio pisze:
2. Dostajesz przydział osobistego doradzccy biznesowego z tzw. grupy G.300
Raczej malo mozliwe chyba, ze pozostale abonamenty sanaprawde duze.

Nie licz na jakies specjalne przywileje, telefonu taniej nie dostaniesz ani taniej nie bedziesz rozmawial.
Ja mam 10 kart w tym kilka z nawyzszymi taryfami reszta ok 100zl i ja jakiejs roznicy nie czuje :/ Czasem jakis tanszy telefon sie wyrwie... Ale w 2007 koncza mi sie wszytkie abonamenty to ja bede stawial warunki ;) w koncu moge zmienic siec zachowujac moje numery ;)

#128688  autor: D@rio
 29 lis 2006, 21:32
leslie pisze:era nie ma określonych upustów, przywilejów dla abonentów z większą ilością kart sim.
ma ;) mają je doradzccy biznesowi Ery. Takich rzeczy nie szukaj na stronach WWW. Strony WWW są głównie skierowane dla masowych klientów...
leslie pisze:. natomiast w kwestii programów lojalnościowych mają jasne reguły: przekraczasz 4 kart i era premia papa. więc, jak można "policzyć" korzyści skoro nie ma reguł?;)
bo Era Premia nie jest skierowana dla większych klientów biznesowych. Pozatym, co Ty żeś się tak tych reguł uczepił, pewne rzeczy to nie są reguły. Są to rzeczy indywidualne, posiadające pewną elastyczność...
RobertX pisze:Raczej malo mozliwe chyba, ze pozostale abonamenty sanaprawde duze.
Robert, to akurat jest możliwe. Wystarczy, przekroczyć próg 5 aktywacji i już. Nawet, jeśli abonament za wszystkie aktywacje wynosi ok. ~200zł. to jest bardzo mało.
RobertX pisze:Nie licz na jakies specjalne przywileje, telefonu taniej nie dostaniesz ani taniej nie bedziesz rozmawial.
to już zależy od Twojego opiekuna. Od tego jakie masz z Nim relacje, kto to jest, czy trafiłeś na profesjonaliste któremu zależy, który jest chętny do współpracy czy na "troki od kaleson". Oczywiście, najlepiejby było gdyby taki opiekun był Twoim kolegą do piwa :-D ...ale to już inna sprawa wtedy ;)

Obrazek

#128730  autor: RobertX
 29 lis 2006, 22:22
Indywidualny jak ma 5 kart tez moze dostac opiekuna?

Co do mojego opiekuna to raczej mam dobre relacje ale mam co do niego watpliwosci. Przy najblizszej wymianie telefonu go sprawdze ;)

Jest mozliwe, zeby jakis najdrozszy telefon dostac za zlotowke przy abonamencie co miesiac ok 400-500zl? Pytam sie czy to jest wogole mozliwe, a nie koniecznie w moim przypadku. Nie wiem co bede mogl wyklucic ;)

#128732  autor: D@rio
 29 lis 2006, 22:27
RobertX pisze:Indywidualny jak ma 5 kart tez moze dostac opiekuna?
Indywidualny może mieć max. tylko 3 aktywacje na koncie.
RobertX pisze:Jest mozliwe, zeby jakis najdrozszy telefon dostac za zlotowke przy abonamencie co miesiac ok 400-500zl? Pytam sie czy to jest wogole mozliwe, a nie koniecznie w moim przypadku. Nie wiem co bede mogl wyklucic
hmm..teoretycznie jest. Może nie za złotówkę ale za 99 - 199zł. Mi sie właśnie tak udało, właśnie przy podobnych rachunkach. Tyle..że ja miałem takie rachunki przy 4 aktywacjach, a Ty masz takie przy 10...to wiesz, spora różnica.

Obrazek

#128738  autor: przemek910
 29 lis 2006, 22:31
D@rio pisze:Indywidualny może mieć max. tylko 3 aktywacje na koncie.
Tzn że 4 nie może już wziąć?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#128742  autor: D@rio
 29 lis 2006, 22:36
kin pisze:Tzn że 4 nie może już wziąć?
na oddzielne konto i za zgodą Działu Aktywacji (ale to standard obecnie) .

Obrazek

#128800  autor: RobertX
 30 lis 2006, 11:35
D@rio pisze:
hmm..teoretycznie jest. Może nie za złotówkę ale za 99 - 199zł. Mi sie właśnie tak udało, właśnie przy podobnych rachunkach. Tyle..że ja miałem takie rachunki przy 4 aktywacjach, a Ty masz takie przy 10...to wiesz, spora różnica.
Ale ja mam tyle za jaeden numer!!! I takie numery ma 3-4. Caly rachunek za wszystkie jest duzo wyzszy!

#128879  autor: D@rio
 30 lis 2006, 14:00
RobertX pisze:
Ale ja mam tyle za jaeden numer!!! I takie numery ma 3-4. Caly rachunek za wszystkie jest duzo wyzszy!
no to ile masz za wszyskie aktywacje całościowy rachunek dla konta? pochwal się :-)

Obrazek

#128884  autor: RobertX
 30 lis 2006, 14:13
Tu nie ma czym sie chwalic, tu trzeba plakac :((( No ale o co bede mogl z nimi walczyc? Bo naprawde bede musial sprawdzic tego opiekuna. Bo jest fajnie przywozi telefony do mnie do domu - wszystkim sie pobawie i wtedy wybieram ale chcialbym dostac jakas swietna oferte... Mysle, zeby teraz przy wymianie wziac jego oferte i porownac z ofertami w innych sieciach...

#128924  autor: D@rio
 30 lis 2006, 16:53
RobertX, no wiesz, z tego co opisujesz to sądzę iż na conajmniej połowie, czyli 5 aktywacjach powinieneś mieć BiznesKlasa300 ;)

Obrazek

#128949  autor: RobertX
 30 lis 2006, 17:53
D@rio, Mam na 4 plus jakies pakiety obnizajace koszty. A na reszcie mam nizsze. Na 2 numerach i tak to jest za malo... no ale dzwonic do klientow trzeba...

#128962  autor: D@rio
 30 lis 2006, 18:16
jasne, rozumiem :-)

Obrazek