• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #116896  autor: Mel
 25 paź 2006, 14:40
Jeśli wybrałam nie to forum co powinnam, to proszę o przeniesienie topiku.

Mam możliwość kupna telefonu za jakiś czas w Wielkiej Brytanii. Upatrzyałam sobie model i tu zaczynają się schody.

Wiem, że jeśli chodzi o ładowarkę, to trzeba mieć przejściówkę. Jestem totalny laik w tym temacie, ale chyba chodzi i o rodzaj prądu i wtyczkę. Myślę, że z taką przejściówką nie miałabym problemu, przypuszczam, że można ją kupić w Polsce. Gdybym natomiast kupiła ładowarkę w Polsce to czy nie byłoby przeciwwskazań do używania jej z angielskim telefonem?

Teoretycznie telefon nie będzie posiadał simlocka. Co jednak, jeśli będzie miał? Czy takie angielskie simlocki są do zdjęcia w Polsce, czy też sobie odpuścić telefon z zabezpieczeniem?

Na koniec - czy jest jeszcze coś, o czym powinno się wiedzieć kupując telefon w Wielkiej Brytanii?

#116899  autor: tomico
 25 paź 2006, 14:47
Możesz kupić przejściówkę do angielskiego telefonu i będzie działać, jak kupisz polską ładowarkę to też będzie działać bez problemu. To nie ma znaczenia czy przejściówka czy ładowarka.
Jeśli chodzi o simlocki to zależy jaki telefon chcesz kupić bo z nowych nokii i nowych SE jest problem ze ściągnięciem simlocka. Napisz jaki telefon chcesz kupić to ci odpowiem jak jest z simlockiem.

Pozatym musisz wiedzieć że telefony z anglii mają angielskie menu a więc musisz wgrać w polsce polskiem menu.

#116900  autor: JacekS
 25 paź 2006, 14:49
Ad.1 Nie bedzie problemu jesli kupisz sobie polska ładowarke, bedzie ona działac z twoim telefonem. Albo możesz kupić przrejściówke taka jak masz tu: http://allegro.pl/item136271824_przejsc ... ka_ce.html

AD.2 Jeżeli telefon nie bedzie miał simlocka bedzie działał z każda polska karta, a jezeli chodzi o ściagniecie simlocka to już zalezy od modelu telefonu, tzn. w niektórych nie ściagniesz simlocka np. w nokii 6630

AD.3

#116902  autor: Mel
 25 paź 2006, 15:02
Angielskiego menu się nie boję :)
Telefon to SE w710i.

#116914  autor: tomico
 25 paź 2006, 15:26
Mel pisze:ngielskiego menu się nie boję :)
Telefon to SE w710i.
To jest nowy SE tak samo jak k800i a więc może być problem z simlockiem, najlepiej kup bez i wszystko będzie ok :D

#116915  autor: hettman
 25 paź 2006, 15:34
gdybys przypadkiem sie zdecydowal na k800i to w "phones4u" sprzedaja w sieci o2 bez simlocka za 200,ale jak sie postarasz to ci dodadza karte pamieci 512mb za free. no i oczywiscie 2 lata gwarancji wszedzie w ue. z tym ze jak chcesz to sie pospiesz bo ponoc od listopada k800i beda juz z lockiem

#116977  autor: Mel
 25 paź 2006, 17:36
tomico pisze:To jest nowy SE tak samo jak k800i a więc może być problem z simlockiem, najlepiej kup bez i wszystko będzie ok :D
Tak właśnie zrobię o ile będzie to możliwe. Dzięki :-)

Hettman, jak kobieta sobie upatrzy jakiś telefon, to zdania tak szybko nie zmieni :mrgreen: