• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 40 z 97
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%
 #162632  autor: piotrekb
 16 mar 2007, 21:01
Czy ktoś może mi powiedzieć na jaką sieć może być simlock, żeby karta Play zadziałała w telefonie? Teraz simlocka mam na Erę, szukałem w Wałbrzychu punktu, gdzie by mi go ściągnęli z Mitsubishi M320, ale jeszcze nie znalazłem. Pisałem w tej sprawie do Play dzisiaj koło południa, ale jeszcze nie odpisali, a nie ma co czekać tylko trzeba szybko przechodzić do Playa, bo ofertę mają super.

#162636  autor: roxa
 16 mar 2007, 21:05
oferta jest rewelacyjna bez kitu.. ja po kilku latach w oragne ptzy abonamencie 75złoty nie mam tak niskich cen jak tu bedą na starcie!! w koncu może cos sie rusz, i przestaną nas wyzyskiwać.. tak jak robiła to tepsa z nestradą.. i nie tylko 8)

#162639  autor: rudy
 16 mar 2007, 21:09
art pisze:Sorki ale rudy mi tu współczuje a ja nie czuje się pokrzywdzony podpisaniem umowy/aneksu więc tylko do tego sie ustosunkowałem... z mojego punktu widzenia w chwili obecnej nie było by rozsądnie rezygnować z usług sieci Era na rzecz Play bo zwyczajnie mam taniej tu gdzie jestem... więc czego on mi współczuje?
Wyluzuj!
Współczuje tym co żałują, bo nie jeden podpisał a teraz jak widzi ofertę Play-a to żałuję.
Współczuję tym co doładowali konto w Simplusie chwilę przed wejściem promocji "Dlaczego Nie" Współczuję tym co doładowali konto w TT, przed wejściem podwójnego doładowania itp.

#162642  autor: art
 16 mar 2007, 21:24
No i teraz wszystko jasne :D
Dziękuję za uściślenie...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#162643  autor: MADMAX
 16 mar 2007, 21:25
Widzę, że pojawiłą się ankieta pt Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest: (i tu opcje)

Wybieram odpowiedz "Nie wiem, trudno ocenić" bo z pewnością jest WYRÓŻNIAJĄCA SIĘ.
Trudno jednak powiedzieć czy jest lepsza czy gorsza właśnie ze względów o których piszecie od kilku stron. Z pewnością nie jest to oferta elastyczna i dla wszystkich. Brakuje dodatkowych pakietów obniżających koszty, jest też kilka innych minusów. Plusy także są więc pewnie będzie kilka osób, które znajdą się w tej sieci.

Pozdrawiam

#162646  autor: amfi
 16 mar 2007, 21:47
CYBER pisze:Brakuje dodatkowych pakietów obniżających koszty
nawet bez tych pakietow stawka jest nizsza niz u konkurencji z pakietami :)

amfi

#162649  autor: Marcin
 16 mar 2007, 21:56
zależy jak u kogo ja mam do sieci 0,35gr więc jak dla mnie jest lipa hehe i jest drożej

#162651  autor: rudy
 16 mar 2007, 22:04
Według mnie Play wprowadzi nowe standardy w Polskiej telefonii komórkowej i niedługo rozmowy w sieci znikną i darmowe rozmowy itd. W sumie dobrze ja dzwonie tam gdzie chce, a nie będę się zastanawiać czy to Plus czy era, a bo jak plus to mam 20 groszy a jak orange to 80 to już nie dzwonie!

#162652  autor: MADMAX
 16 mar 2007, 22:06
amfi pisze:
CYBER pisze:Brakuje dodatkowych pakietów obniżających koszty
nawet bez tych pakietow stawka jest nizsza niz u konkurencji z pakietami :)
Na pierwszy rzut oka tak ale jeśli chciałbym sobie tak skonfigurować pakieciki by wykorzystywać maximum z tego co mam to nie mogę. Brak tzw. "darmowych numerów", minuty nieprzechodzące na następny miesiąc itd - to wszystko powoduje, że początkowe "poczucie taniości" może szybko minąć jeśli ktoś nie będzie wykorzystywał całego potencjału wynikającego z podpisanej umowy.
Ja jednak wolę pakiety bardziej elastyczne gdzie sam mogę zdecydować z kim, do kogo i za ile ;)

Pozdrawiam

#162659  autor: b@sho
 16 mar 2007, 22:25
playa bedzie mozna ocenic po uplywie czasu a nie teraz. narazie trzeba posiedziec i przeanalizowac oferta. jakas straszna rewelacja to to nie jest, cena do wszystkich sieci najnizsza (ale na slowacji zdecydowanie bardziej spadla jak wszedl nowy op), z biegiem czasu dodadza nowe promocje itd, wiec konkurencja bedzie ostrzejsza. mam nadzieje ze u innych opow spadnie cena polaczen do innych sieci. poki co nie ma co zmieniac opa bo sie jeszcze okaze ze ceny spadna u niego i nie bedzie po co. zobaczymy co bedzie za pol roku, wtedy bedzie mozna sie cos bardziej wypowiedziec na ten temat.

ps. beholder4 chyba nas opuscil :mrgreen: az tak na playa sie obrazil... :P

#162664  autor: zik
 16 mar 2007, 22:48
ale mi w Tarnowie przy szukaniu sieci znajduje Erę, Plusa i Orange PL... nie ma Play?

#162666  autor: przemek910
 16 mar 2007, 22:50
Póki co Play korzysta z BTSów Plusa (roaming krajowy).

#162671  autor: kwieti
 16 mar 2007, 23:17
Moim skromnym zdaniem to oferta Playa nie jest za specjalna!!!! Przecież i tak reszta operatorów niedługo obniży ceny żeby sprostać konkurencji!! :-D :-D

#162673  autor: lukas63
 16 mar 2007, 23:29
Przecież i tak reszta operatorów niedługo obniży ceny żeby sprostać konkurencji!!
Jak obniży to play znowu obniży - taka jest ekonomia :)

#162675  autor: keyzee
 16 mar 2007, 23:43
Hmm widzialem porównanie ofert na stronce Playa i zastanawiam sie jak to jest że przy erze pisze że w abonamencie za 50 zł jest 40 min darmowych podaczas gdy na stronce Ery pisze o 80.Nie wiem jak z innymi operatorami.Ja źle patrzę czy w błąd wprowadzają?

#162681  autor: lukas63
 17 mar 2007, 00:26
Duża część osób - nawet większość chyba na rynku - nie korzysta z usług, które obniżają cenę połączenia czy smsa - właśnie dla takich osób jest ta oferta - dzwonią do różnych sieci równomiernie względem wielkiej "trójcy" - a tak myślę, że to nie jest przecież koniec niespodzianek - mam nadzieję, że play za kilka tygodni pokaże jakieś asy z rękawa :D

#162688  autor: Jooboo
 17 mar 2007, 01:00
Byłem dzisiaj w Empiku w Poznaniu (co by sprawdzić "na żywca") i, jak na razie, totalna partyzantka. Chłopaczek był wprawdzie bardzo uprzejmy, ale wiedzę o sieci/usługach/telefonach miał znacznie mniejszą niż ja. A przecież ja nie pracuję w P4 - poczytałem tylko trochę w necie. W ofercie Play nie ma zbyt wiele phonów, ale w tym Empiku było jeszcze gorzej... Były LG, Samsungi i jedna Motka (K3). Chłopaczek nie mógł się połączyć z systemem, bo padła im sieć. Żeby było śmieszniej, nie mógł się też dodzwonić do swoich, bo linie były zablokowane. Działającego w Play'u telefonu nie pokazał, bo nie miał. Chciałem przeskoczyć do P4, ale chyba trochę poczekam - niech ta cała impreza zacznie faktycznie działać, bo póki co, dobre mają tylko foldery. Nie twierdzę, że to będzie zła sieć, ale start mają taki raczej kiepski. Przy okazji apel:
Kto był w salonie Playa, niech napisze jak sprawa wygląda na żywo (obsługa/wiedza/telefony) w innych miastach.

The higher, the fewer!

#162690  autor: D@rio
 17 mar 2007, 01:07
Jutro zdam relację jak to jest w Lublinie. Sam wybieram się osobiście po starter.

Może także uda mi się cyknąć parę fotek.

Obrazek

#162710  autor: Rokko
 17 mar 2007, 08:56
D@rio, czekam na opinie specjalisty. :)
 #162727  autor: togom
 17 mar 2007, 09:49
Gdzie mozna(pod jakim adresem)sasięgnąc informacji o kupnie zestawu Play?

-inne sieci będę konkurencyjne tylko wtedy gdy znikną durne pakietry

togom
  • Strona 40 z 97
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 97
  • 1
  • 38