• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 318
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 318

#181808  autor: balrog
 09 maja 2007, 23:24
thane pisze:gdzie pojawia się ta możliwość przedłużenia umowy?
Tego nie da się nie zauważyć. Info jest na głównej stronie :-)

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#181826  autor: Prometo
 10 maja 2007, 07:50
balrog u mnie jest tylko oferta z opcją bez telefonu, a umowa kończy mi się 1.09.2007r.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#181832  autor: balrog
 10 maja 2007, 08:32
Prometo, u mnie teraz też. Oferta z telefonem mi znikła

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#181940  autor: damiancycek
 10 maja 2007, 16:20
Witajcie! Wchodząć na strone ERY i "dla stalych abonentow" i "wymien telefon na lepszy" tam są pokazane telefony najczęściej wybierane i jest tam SE K800i i przy nim pisze 99zl, czyli będe mogl go wziać przy przedluzaniu umowy za 99 zl i jaki musze mieć abonament zeby zaplacić taka kwote??

RÓB SWOJE RYZYKO JEST TWOJE

[you] podarowałeś głodnym dzieciom ciepły posiłek? Jeżeli nie to wejdź: www.pajacyk.pl

#181944  autor: sabled
 10 maja 2007, 16:28
Zobacz cennik na dole strony.

#181951  autor: damiancycek
 10 maja 2007, 17:05
a mogl by mi jeszcze ktos wytlumaczyc o co chodzi z tymi 1 oferta 2 oferty itd?? I ile będę musiał zaplacic jezeli mam ambonament 45zl i przy telefonie pisze 99zl?? I czy ma jakies znaczenie jezeli srednia rachunków jest większa niż abonament??

#181990  autor: sabled
 10 maja 2007, 18:51
1 oferta = 40 minut do wszystkich; koszt = 30 zł
2 oferty = 80 minut do wszystkich; koszt = 40,20 zł
3 oferty = 120 minut do wszystkich; koszt = 60,30 zł
Jeżeli chodzi o indywidualna ofertę to najlepiej, bezstresowo oraz najszybciej wysłać maila do IBOA z pytaniem o fertę przygotowaną specjalnie dla Ciebie. Jeżeli średnia z rachunków jest duża (ale to chyba musi być bardzo duża) można liczyć również na upust na telefonie. Sam się z tym nie spotkałem, ale poprzednicy o tym już wspominali.

#182057  autor: Prometo
 10 maja 2007, 20:20
damiancycek, ofertę uniwersalną możesz wymienić na ofertę blueconnect w telefonie lub ofertę z przyjacielem ale z zaznaczeniem, że wybierzesz conajmniej dwie oferty uniwersalne.

Pozdrawiam - Prometo

#182076  autor: elrond
 10 maja 2007, 21:08
No to moze jeszcze ja dołącze się do dyskusji.
Moja sprawa wygląda nastepująco: mam najniższy abonament (1 oferta /20zł/- promocja z 9 urodzin), rachunki tak koło 30-35 zł MAX. 2 lata temu tyle potrzebowałem, ale potrzeby sie zmieniają... umowa kończy mi sie 3 października więc jeszcze zostało sporo czasu. Jeżeli zostanie to co jest dla stałych abonentów, to pasowałoby mi tak z 2 oferty. Tylko obawiam się że zaproponują mi FANA i na tym się skończy. Może jest tu ktos kto miał równie niewielki abo i co mu zaproponowali? Dodam jeszcze że rachunki terminowo płacone.
I jeszcze jedno - czy konsultant weźmie pod uwagę że ten sam abonent ma tez Ere Domową na 36 mies.?
Z góry dzięki za odp.

#182088  autor: Prometo
 10 maja 2007, 21:45
elrond, u mnie w rodzinie też była taryfa Era Clasic i rachunki nie były wyższe niż abonament tj. 35,00 PLN i zaproponowali mi przejście na Taryfę Era Nowy Komfort i tam wybrałem dwie oferty uniwersalne + wymiana aparatu. Moim zdaniem nie masz o co się martwić, że zaproponują Ci od strzału EraFun.
elrond pisze:I jeszcze jedno - czy konsultant weźmie pod uwagę że ten sam abonent ma tez Ere Domową na 36 mies.?
Na to pytanie nie znam odpowiedzi ale myślę, że jakieś znaczenie to ma :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#182180  autor: balrog
 11 maja 2007, 12:53
w ofercie z telefonem, pakiet przy przedłużeniu umowy wynosi 20zł ale jest możliwość aby era obniżyła do 16,5zł. Moje pytanie: jak wygląda kwestia obniżki pakietów w ofercie bez telefonu? Standardowo cena to 15zł., podczas negocjacji, do ilu można zejść?

Fryderyk Nietzsche

#182183  autor: lookass
 11 maja 2007, 12:58
balrog pisze:w ofercie z telefonem, pakiet przy przedłużeniu umowy wynosi 20zł ale jest możliwość aby era obniżyła do 16,5zł. Moje pytanie: jak wygląda kwestia obniżki pakietów w ofercie bez telefonu? Standardowo cena to 15zł., podczas negocjacji, do ilu można zejść?
Wszystko zalezy od Ciebie-indywidualnie era patrzy jakie miales rachunki jezeli byly doysc spore to mozesz negocjowac cene, nie ma reguly ile mozna zejsc z ceny.

#182186  autor: sabled
 11 maja 2007, 13:04
To pytanie nie raz pojawiało się w tym temacie i jeszcze nikt nie dał konkretnej odpowiedzi (albo raczej nie próbował negocjować) ile mogą obniżyć abonament. Poza tym Era tak bardzo indywidualnie nie podchodzi do klientów. Co prawda jeżeli płaciłeś dużo (powyżej ARPU dla postpaid) możesz oczekiwać lepszych warunków, ale ja bym na kolosalnie niskie ceny nie liczył.

#182199  autor: D@rio
 11 maja 2007, 13:36
sabled pisze:Poza tym Era tak bardzo indywidualnie nie podchodzi do klientów.
mówiać to zdanie świadczysz o tym że w ogóle nie masz pojęcia co się dzieje w tej kwestii u konkurencji np. w Plusie .

Obrazek

#182211  autor: sabled
 11 maja 2007, 14:17
Chodziło mi o to że nie dają ofert różniących się znacznie. Jeżeli ktoś się upomni o lepszy abonament to taki dostanie, ale na lepszy juz raczej nie ma szans. Konsultanci zawsze proponuja abo wysokości średnich płaconych rachunków. Oczywiście jest możliwa wybrania innego, bo to tylko propozycja.D@rio, z opisu wnioskuję, że używasz Ery Biznes a tam to już jest zupełnie inaczej.

#182213  autor: Prometo
 11 maja 2007, 14:22
Byłem przed chwilą na i-boa i zdziwiłem się bo znikła mi oferta przedłużeniowa "Obniż Koszty", nie wiem co jest grane.

Pozdrawiam - Prometo

#182262  autor: D@rio
 11 maja 2007, 15:19
sabled pisze:Chodziło mi o to że nie dają ofert różniących się znacznie.
raczą dają elastyczność. Zobacz że masz do wyboru parę ofert. Nie jest ich tak mało. Tak samo są progi ofertowe - zniżek na abonament przecież jest parę, jedne niższe, a drugie większe ;)
sabled pisze:D@rio, z opisu wnioskuję, że używasz Ery Biznes a tam to już jest zupełnie inaczej.
zgadza się, ale to też jest inny temat.

Obrazek

#182320  autor: przemek910
 11 maja 2007, 17:45
D@rio pisze:sabled napisał/a:
D@rio, z opisu wnioskuję, że używasz Ery Biznes a tam to już jest zupełnie inaczej.

zgadza się, ale to też jest inny temat.
Niby się zgadza... Ale z tego co mi wiadomo to, D@rio ma Erę umowę podpisał stosunkowo nie dawno, więc jakby nie patrzeć nie miał styczności z przedłużaniem umowy w Erze Biznes. ;)
sabled pisze:Chodziło mi o to że nie dają ofert różniących się znacznie. Jeżeli ktoś się upomni o lepszy abonament to taki dostanie,
No tak - upomni się dostanie. Czyli jest dużo lepiej niż w Plusie - tam się można wykłucać i nic z tego :roll:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#182324  autor: D@rio
 11 maja 2007, 17:49
kin pisze:Niby się zgadza... Ale z tego co mi wiadomo to, D@rio ma Erę umowę podpisał stosunkowo nie dawno, więc jakby nie patrzeć nie miał styczności z przedłużaniem umowy w Erze Biznes.
owszem. Tyle co posiadam teoretyczne informacje od innych userów.

Obrazek

#182370  autor: Kazimierz55
 11 maja 2007, 20:14
Witam,
niestety nie mogę przedłużyć umowy z Erą ponieważ jeszcze nie jestem w tej sieci, jednak chce podpisac nową umowe podobnie jak wielu z Was z Nokia 6300, waham się jeszcze nad E50. Czy mógłby ktoś z posiadaczy napisać coś o niej w tym temacie ??
Wiem, że mój post nie ma zbyt wiele wspólnego z tematem, wiec przepraszam.

[ Dodano: 2007-05-11, 20:38 ]
Jeżeli już mam jedną aktywację w Erze i chcę zakupić drugą to z racji tej pierwszej nie przysluguje mi znizka na telefon?

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-05-11, 22:24 ]
Pierwszy i ostatni raz przymknę oko na Twój post. Następnym razem wyląduje on w koszu z powodu niezgodności postu z tematem przewodnim.

Proszę się dostosować na przyszłość.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2007, 22:25 przez Kazimierz55, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 36 z 318
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 318
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36