• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 34 z 131
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 131

#237105  autor: dechomenon
 03 gru 2007, 17:28
D@rio pisze:jeśli masz firmę typu SOHO w Orange dostaniesz na bank lepszą ofertę jak w Plusie.
wszystko polega na negocjaciach...to była bardzo duża standaryzacja z Twojej strony...skąd możesz wiedzieć, żę dostaniesz lepszą ofertę nie znając oferty Plusa? która możę być odpowiedzią na ofertę orange...?

#237238  autor: D@rio
 03 gru 2007, 23:28
dechomenon pisze:wszystko polega na negocjaciach...
a świstak siedzi i zawija...

w Plusie to się na negocjocujesz akurat... nie urodziłem się wczoraj, przedłużałem w sumie chyba z 15 umów z Plusem i wiem jak jest.
dechomenon pisze:...skąd możesz wiedzieć, żę dostaniesz lepszą ofertę nie znając oferty Plusa?
a skąd możesz wiedzieć że nie znam oferty Plusa?
dechomenon pisze:która możę być odpowiedzią na ofertę orange...?
ale znam też ofertę Orange i poziomy ofertowe...
Przytoczyć Ci przykładowe oferty dla biznesu, takich których Plus mi nie da?

Obrazek

#237239  autor: D@rio
 03 gru 2007, 23:30
mike278 pisze: z powodu coraz slabszej propozycji coraz mniej numerow moich znajomych jest w orange.
może słabo negocjujesz. Albo od razu zaczynasz od jęczenia że oferta jest zła. A możę masz 10 numer z abonamentem 35zł. każdy. Brak opisanej sytuacji to trudno mi się wypowiedzieć.
mike278 pisze:prefiks 501 w play?
fenomen PLAYa to jeszcze inny temat.

Obrazek

#237255  autor: dechomenon
 04 gru 2007, 05:03
Przytoczyć Ci przykładowe oferty dla biznesu, takich których Plus mi nie da?
tak poproszę...

#237258  autor: mike278
 04 gru 2007, 07:55
nie negocjuje slabo. :) w sumie dla rodziny i znajomych to tak z 40 umow negocjowalem od 2001 roku. na swoim numerze (prefiks 502) mam 5 umowe, wiekszosc numerow ma tak jak sadzisz najnizsze abo. (tu wcale nie spodziewam sie cudow, zadne tam terminale z sredniej polki za 1 pln czy cos rownie nie realnego.) kilka srednich w granicach. nie opiekuje sie zadnym pow 100 pln. i powtorze po raz kolejny nie jestem czlowiekiem ktoremu sie wydaje ze za sam fakt posiadania abo 25 nalezy mu sie nokia nseries. tylko jak propozycja daje oferty gdzie jak wspomialem terminal jest drozszy niz dla nowego lub dodatkowe uslugi ktore sa tansze niz gratisy dla owych to czuje pewien niesmak. nie chodzi mi o slogany marketingowe typu propozycja specjalnie dla ciebie (generowana przez automat) :) itp. po prostu relatywnie sie pogarsza. teraz oferta jaka mialem 2 lata temu juz sie nie powtorzy. jedna idea 50 a gratis to rozmowy 50 i swiat idei 50 na 12 mies bez terminala (takie umowy preferuje). na dzis nie da sie. i wysluchaj jak masz okazje slow niekoniecznie milych konsultantow centka ktorzy nie bardzo maja co oferowac. zaznaczam ze mowie o rynku indywidualnym przy malym i srednim abo. nie mowie o ofertach typu premium gdzie oferty sa o niebo lepsze i naprawde sensowne bywaja. tylko jaki odsetek klientow ma premium?

Execute the order 66.

#237292  autor: Darecky
 04 gru 2007, 12:33
Czy da się Ku250 w NTM 30 w orange do 50zł kupić przy przedłużeniu na 2 lata? Czy niemożliwe?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#237293  autor: D@rio
 04 gru 2007, 12:45
dechomenon pisze:
tak poproszę...
Proszę bardzo.

Oferta w Propozycji:

taryfa: OrangeDlaFirm160
staż w sieci: 6 lat
ARPU: ok. 180zł (z nielicznymi miesiącami gdzie było pow. 200zł. ).

Otrzymano:
- terminal: Nokia N73: 99zł netto.
Benefity:
-obniżka abonamentu o 30% na 12 miesięcy
-60 minut do Orange i stacjonarne gratis na 24 miesiące.
-zestaw samochodowy gratis.

Załatwisz identyczną ofertę dla Elastyczna 100 w Plusie (odpowiednik w w/w taryfy)?
mike278 pisze:i wysluchaj jak masz okazje slow niekoniecznie milych konsultantow centka ktorzy nie bardzo maja co oferowac. zaznaczam ze mowie o rynku indywidualnym przy malym i srednim abo. nie mowie o ofertach typu premium gdzie oferty sa o niebo lepsze i naprawde sensowne bywaja. tylko jaki odsetek klientow ma premium?
nie zgadzam się. Znam nawet KKB Orange na żywo i nie potwierdzam. Ot mam odmienne zdanie... no ale, nie odpowiadam za wszystkich. Ja wiem że czarne owce są wszędzie. Jednak o Propozycji Dla Firm mam dobre zdanie... a jako druga strona medalu - wiem też jacy są klienci i jak rozmawiają z konsultantami. Trochę się tego nasłuchałem z opowiadań..
mike278 pisze: jedna idea 50
mówiłeś że masz ofertę dla firm...
mike278 pisze:nie negocjuje slabo.
a skąd to wiesz?
mike278 pisze:(prefiks 502)
a to ma jakieś znaczenie (?)

Obrazek

#237301  autor: dechomenon
 04 gru 2007, 14:03
D@rio pisze:Proszę bardzo.

Oferta w Propozycji:

taryfa: OrangeDlaFirm160
staż w sieci: 6 lat
ARPU: ok. 180zł (z nielicznymi miesiącami gdzie było pow. 200zł. ).

Otrzymano:
- terminal: Nokia N73: 99zł netto.
Benefity:
-obniżka abonamentu o 30% na 12 miesięcy
-60 minut do Orange i stacjonarne gratis na 24 miesiące.
-zestaw samochodowy gratis.

Załatwisz identyczną ofertę dla Elastyczna 100 w Plusie (odpowiednik w w/w taryfy)?
nie powiem oferta ciekawa....tak się zastanawiam w ilu przypadkach idze uzyskać taką ofertę?

#237304  autor: D@rio
 04 gru 2007, 14:16
dechomenon pisze:
nie powiem oferta ciekawa....tak się zastanawiam w ilu przypadkach idze uzyskać taką ofertę?
no widzisz. Nie wiem w ilu, statystyk nie prowadzę. Po prostu chwalę się tym co kiedyś mi się tam udało wynegocjować (albo pomóc) w niektórych przypadkach...

Natomiast wiem że są diametralne różnice w ProPozycji i w ProPozycjiDlaFirm. To dwa różne światy, oddzielne działy.

Ja po prostu wiem, że się da... tylko trzeba umieć i wiedzieć jak.

Update:

Ale OrangePremium i tak nic nie przebije. Żadna oferta póki co. Uważam że obecnie to najlepsza oferta dla wymagającego klienta...

Obrazek

#237309  autor: PingNoMore
 04 gru 2007, 15:29
Ciekawe co mi zapronuja. Srednia rachunkowa na poziomnie 150 zl.. Zastanawiam sie nad oferta Co za numer bo telefon juz sobie kupilem.

#237314  autor: zoja61
 04 gru 2007, 16:21
Witam.JA przedłużałam umowę w lipcu , miałam MEGA150( stary plan taryfowy-150 minut za 61 zł) dostałam SE 750i za 1zł i ten sam plan taryfowy, umowa na 24 m-ce. Pozdrawiam

ZOJA

#237370  autor: konrad
 04 gru 2007, 20:12
a Orange Premium ktoś może przedłużał ? :) jakie warunki dają ? :)

#237411  autor: D@rio
 04 gru 2007, 22:21
PingNoMore pisze:Ciekawe co mi zapronuja. Srednia rachunkowa na poziomnie 150 zl.. Zastanawiam sie nad oferta Co za numer bo telefon juz sobie kupilem.
za pewne będzie coś dobrego bo Ty masz Orange Premium.

Obrazek

#237572  autor: E57
 05 gru 2007, 18:05
ja też do końca nie jestem zadowolony z propozycji orange, głównie z powodu limitów na usługi "wieczory i weekendy" oraz "wybrane numery". ale do rzeczy, umowa kończy mi się 18.XII, więc już najwyższy czas pomyśleć o nowej (chcę zachować stary numer...). Umowa na 12msc bez telefonu. Do tej pory miałem abonament 60 zł. Teraz chciałbym przejść na coś niższego, najbardziej satysfakcjonowało by mnie pozostanie w starym Twoim Planie, gdzie nie ma limitów na połączenia w ramach Wieczorów i Weekendów (mam taką możliwość). Więc wymyśliłem sobie, że podstawowy abo to będzie 10 zł (Orange i Stacjonarne) i do tego usługa Wieczory i Weekendy 60 w rabacie 70% na 9 msc. Łącznie daje kwotę zobowiązania 28 zł przez pierwsze 9 msc, później 70 zł. Ale niestety konsultant powiedział, że to nie możliwe ze względu na ograniczenia w wysokości abonamentu (należy mieć co najmniej 25 zł z "uslug podstawowych" - wszyscy i na wszystko lub orange i stacjonarne). Prawda to ? Jeżeli tak i nie mam możliwości przy kombinowania w ten sposób to jaką ofertę polecilibyście w kwocie 25-30 zł ? Narazie słyszałem od konsultantów :
- "Co za numer" - abo (Twoj Nowy Plan) 25 zł + 25 zł na połaczenia orange/stacjonarne + przez 6 msc darmowo wieczory i weekendy 60
- abo (Twoj Nowy Plan) 25 zł + 12,5 zł na połączenia orange/stacjonarne + darmowo 3 wybrane numery na 12msc
- abo (Plan na Rozmowy) 35 zł + darmowo 3 wybrane numery przez cały czas trwania umowy + przez 9 msc 150 min na połączenia z orange
- nawiązanie do starego Twojego Planu, czyli abo 25 zł + 12,5 zł na orange/stacjonarne + 70% zniżki na wieczory i weekendy 60 przez 9 msc

może ktoś z nimi negocjował i ma jakieś jeszcze pomysły, żeby mieć za tą niedużą kwotę jak najwięcej minut do orange, lub darmowe wieczory i weekendy na starych zasadach ?

#237589  autor: mikage1
 05 gru 2007, 18:40
E57 pisze: pozostanie w starym Twoim Planie, gdzie nie ma limitów na połączenia w ramach Wieczorów i Weekendów (mam taką możliwość).

[...]

ograniczenia w wysokości abonamentu (należy mieć co najmniej 25 zł z "uslug podstawowych" - wszyscy i na wszystko lub orange i stacjonarne). Prawda to ?
muszę Cię po dwakroć zmartwić:
- ja też pozostałem w starym Twoim Planie - i niestety podpisanie aneksu do umowy powoduje włączenie limitu (u mnie dotyczy to 3 wybranych numerów, na które od teraz mam limit 1200 minut - umowę podpisywałem w listopadzie, ale przy wieczorach i weekendach z pewnością jest tak samo) - trzeba niestety zaakceptować w umowie cennik z 5 czerwca 2006 - już ten z limitami...
- faktycznie wybrane numery albo wieczory i weekendy można wziąć dopiero przy podstawie abonamentu w wysokości 25 PLN

#237677  autor: leeway
 06 gru 2007, 00:15
a czy jest możliwość, żeby pozostać w starym Twoim Planie i nie mieć limitów?

#237684  autor: PingNoMore
 06 gru 2007, 08:08
Ja mam Twoj Plan. Kiedys myslalem nad zmiana, ale moja kwota zobowiazania jest o 6 zl wyzsza niz abonament Premium i system nie daje takiej mozliwosci. Umowe bede mogl przedluzac od 9 stycznia to sie zobaczy.

#237696  autor: kowzan
 06 gru 2007, 10:52
D@rio, moze wiesz z doswiadczenia, jakich cen terminali moglbym sie spodziewac? Srednie rachunki 130 pln, zmiana taryfy na Orange Premium, staz w sieci ponad 6 lat, nie interesuja mnie znizki w abo, interesuja mnie jak najtansze telefony. Modele:

LG KS20
LG Prada
N95
SPV E650
SPV M650
E65 - jako awaria, bo telefon mi sie nie podoba za bardzo, ale chyba moglbym go miec za symboliczna zlotowke.

Generalnie interesuja mnie modele badz na Symbianie, badz na Windowsie + WiFi. Wiem, ze Prada nie posiada WiFi, ale dla wygladu samego aparatu jestem w stanie to przebolec.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2007, 10:56 przez kowzan, łącznie zmieniany 2 razy.

#237697  autor: E57
 06 gru 2007, 10:52
leeway pisze:a czy jest możliwość, żeby pozostać w starym Twoim Planie i nie mieć limitów?
podobno jest. jeżeli do tej pory miałeś stary Twój Plan oraz włączoną usługę Wieczory i Weekendy i przedłużając umowę dalej decydujesz się na stary Twój Plan oraz WiW, to nie będzie limitów. Tak usłyszałem od konsultantki oraz od pracownika salonu. Jak jest naprawdę, to wyjdzie dopiero przy podpisaniu umowy, bo niekompetencja i niedoinformowanie konsultantów/pracowników czasami daje się we znaki :? możliwe, że te limity są teraz obowiązkowe nawet jak się pozostaje na starych warunkach, bo
mikage1 pisze:podpisanie aneksu do umowy powoduje włączenie limitu

#237700  autor: mikage1
 06 gru 2007, 11:25
- nie będziesz miał limitów jeśli nie podpiszesz aneksu, tylko zostawisz umowę tak jak jest, na czas nieokreślony
- ja podpisując w listopadzie aneks musiałem zaakceptować limity
- z tego co się kiedyś orientowałem, to przy wybranych numerach chyba nawet zmiana któregoś z tych numerów na inny powodowała wprowadzenie limitów...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)
  • Strona 34 z 131
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 131
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34