• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#87479  autor: Jarcool
 23 lip 2006, 10:52
Arek__85 pisze: np era ma ta wade ze ona ma przy kazdej karcie tylko miesiac na odbieranie to jest bezsensu dla mnie to plus na chyba z 6 miesiecy to juz lepiej dlatego ja polecam Orange mam w niej profit punkty co jakis czas za free doladowanie np 25 :)

powiem Ci ze jestes w bledzie nie wiem dokladnie jak jest w popie ale waznosc konta w tek taku sumuje sie do 12 misiecy. czyli jak np doladujesz w ciagu krotkiego czasu np 2 x 50 zł masz wazne konto na rozmowy wychodzace przez pol roku + 1 miech na przychodzace...w plusie waznosc konta sie nie sumuje dzisiaj doladujesz np 25 i masz przedluzenie o 1 mies. zaluzmy ze wykorzystasz to i doladujesz sobie za 50 masz przedluzona waznosc o 3 miechy ale liczone od momentu doladowania. kiedys bylem w popie jak nie potrzebowalem duzo rozmawiac kupywalem karte za 50 zl raz na rok i styklo...nie wiem jak jest teraz

#87615  autor: martins
 23 lip 2006, 16:06
Michu pisze:Ja mam dosc importowanych z Francji pomarańczy;)

D@rio - dzieki bardzo chyba w tym momencie rozwiales moje watpliości. Teraz poszukam startera jakiegos tak po 4 miechu - bo od zera chyba sie nie oplaca zaczynac. Chociaz obawiam sie ze na uzywanym rozne osoby moga dzwonic. Moze zainwestuje w nowy i przemecze sie te 4 miechy. Jak widac zawsze niezdecydowany;) Rozejrze się, tam gdzie jade jest jeden punkt ery wiec nie beda mieli zbyt duzego wyboru ;)
A ja cos znalazlem dla ciebie pod tym wzgledem... o ile nadal rozwazasz kupno tt, bo teraz to chyba myslisz nad sim+em.

Tu masz tt po 4 miechach bez obawy ze ktos bedzie do ciebie wydzwanial. http://www.allegro.pl/item116985633_608 ... awdz_.html

Pozdrawiam :smt006

#87740  autor: Michu
 23 lip 2006, 23:07
Dziękuje bardzo za pomoc. Jestem juz w tak taku. Kupilem nowy numer - tel na allegro ze starym prefiksem. Juz go uruchomilem i sam cierpliwie poczekam az dojde do happy taniej. Mam nadzieje ze wybor ery okaze sie dobrym wyborem. Szukam sieci z m.in."poczuciem humoru", plus do mnie nie trafia, ale reklamówki ery są świetne - zwłaszcza tak taka

#87783  autor: D@rio
 23 lip 2006, 23:43
Michu pisze:Dziękuje bardzo za pomoc. Jestem juz w tak taku. Kupilem nowy numer - tel na allegro ze starym prefiksem. Juz go uruchomilem i sam cierpliwie poczekam az dojde do happy taniej. Mam nadzieje ze wybor ery okaze sie dobrym wyborem. Szukam sieci z m.in."poczuciem humoru", plus do mnie nie trafia, ale reklamówki ery są świetne - zwłaszcza tak taka
W tych kanałach CB Ery to dopiero jest poczucie humoru ;) hehe....a jaki to niby prefix że taki stary? 602? :-)

Obrazek

#87787  autor: Michu
 23 lip 2006, 23:49
Heh kanaly dalej mi nie dzialaja,po woodstocku juz mam miec na 100% telefon wiec wtedy zaczne sobie czytac;) stary dla mnie to 608:) calkiem ladny dalej, jesli bedziesz ciekawy jaki to moge na privie podeslac, bo dosc fajny dostalem.

Szkoda ze nie ma W.Paska juz w erze to jak styral WOPR to byl majstersztyk:)

#87801  autor: D@rio
 24 lip 2006, 00:14
hehe ;) ja też mam łądny prefix i numer w Plusie abonamentowym :D a mam dwa TakTak'i w domu ;) i też na numerki nie narzekam ;) ale na PW mogę się pochwalić, czemu nie ;) Bo to, co widzicie w userbarze to tylko simplus ;-)

A co do W.Paska...no szkoda...bo takie odpowiedzi to wręcz mistrzowskie były ;) nie mówiąć już o WOPR'ze ale np. o odpowiedzi na ataki poprzedniego zarządu Ery na czele z B. Kułakowskim ;) ...gdzie była mowa m. in o Talibach :D

Obrazek

#87924  autor: Dieselka
 24 lip 2006, 13:27
Jako użyszkodniczka Sim+ i TT mimo wszystko polecam TT. Sim+ trzymam od lat (rodzina), ale wszystko coraz bardziej przemawia na korzyść TT. Myślę, że za jakiś czas powtórzą promocję - 2 doładowanie podwojone. Do tego pakiety - za 7,32 zl (29 gr minuta / 7 gr sms) lub za 50 zl. Nawet jeśli bierzesz ten mniejszy pakiet, możesz od razu wykupić sobie ich kilka. A nie tak jak w Pakiecie Gadka w Sim+ wykupujesz 1 pakiet i dopiero, jak go wygadasz, możesz następny. I zostaje mi takie powiedzmy 11 sekund w pakiecie i co? Ja zawsze ze stoperem dzwonie do rodziny, żeby go wykończyć. Bzdura totalna! Nie będę powtarzać tego, co poprzednicy napisali (np. sumowanie ważności konta w TT, schodzenie z pakietów od razu, nie tak jak w Sim+ - wezmą Ci raz, potem schodzi jeszcze raz w normalnej stawce i dopiero zwrot... dla mnie to jakaś paranoja!).

Słuchajcie, a pamiętacie, jak można było z eryomnix wysłać smsa, nie mając n-ru w erze - logując się na maila? Był limit 5 smsów na 1 maila :P Próbowałam ostatnio, bo wykorzystałam limit 10 smsów na dobę na swój nr TT i nie widzę już tego w erzeomnix :( Ktoś coś wie na ten temat - może źle szukam?

#87928  autor: Rydels
 24 lip 2006, 13:33
Powiem tak: bezwzgledu na to czy wybierzesz Ere czy Plusa w prepaid,i tak bedziesz mial lepiej niz w Orang'u.
Ja osobiscie mam Plusa ze wzgledu na dobry zasieg, darmowy numer, i niskie polaczenia do znajomych w tej samej sieci.
Za to Era ma nizsze ceny fonow(chyba najnizsze w Polsce->Orange najdrozsze; Plus tak po srodku).
Z kolei w + masz raczej najwiekszy wybor aparatow na karte.
Pamietaj tez ze niedlugo Era ma urodziny i mozna sie spodziewac promocji :!:

#87930  autor: Dieselka
 24 lip 2006, 13:36
Oops, nie doczytałam, że Michu już kupił ;)
Ale moje pytanie nadal aktualne - odnośnie smsów z eryomnix na maila.

#87950  autor: przemek910
 24 lip 2006, 14:08
tego na maila nie ma ale mozesz zarejestrowac sie pod nr simplusa :P
http://www.eraomnix.pl/pl/login/login

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#87961  autor: Dieselka
 24 lip 2006, 14:34
Dzięki Kindzior, to wiem, ale ostatnio ciągle mi mało na Erę, jakby były jeszcze te 5 na maila, to by rozwiązało problem, bo można się logować na nieskończoną ilość adresów :-) Nic to, szkoda, że tego nie ma.

#87962  autor: Michu
 24 lip 2006, 14:36
Jako użyszkodniczka Sim+ i TT mimo wszystko polecam TT. Sim+ trzymam od lat (rodzina), ale wszystko coraz bardziej przemawia na korzyść TT.
Powiem Ci, że cała rodzine mam w orange. Ale tak juz nie moge patrzeć na tą sieć, że jak nawet samo O widze na wyswietlaczu to mi sie odechciewa dzwonić:)

Mam nadzieje ze obniza interconnect i nadejda takie czasy ze Taryfa Happy po 8 miesiacach (59gr) to bedzie drożyzna w porównaniu do innej oferty!

#90419  autor: trotefazy
 01 sie 2006, 17:26
ja tez mialkem popa, ale juz pol roku jestem w TT (z tym ze od poczatku mialem taniej po 8 miechach - uzyuwany sim) i jestem bardzo zadowolony z tej zmiany. wiekszosc moich znajomych ma w orange, ale juz mialem dosc orange. gdyby nie rebranding to dalej bym byl w idei

#90426  autor: Michu
 01 sie 2006, 17:38
u mnie podobnie - stara poczciwa idea nie wywijała takich numerów. 19 sierpnia stuknie mi miesiac czyli narazi jestem niedoswiadczonym uzytkownikiem. Do era jednotek tez musze troche jeszcze poczekac! Narazie dostalem te gratisowe:) na start

#90431  autor: heyman
 01 sie 2006, 17:56
Michu pisze:u mnie podobnie - stara poczciwa idea nie wywijała takich numerów. 19 sierpnia stuknie mi miesiac czyli narazi jestem niedoswiadczonym uzytkownikiem. Do era jednotek tez musze troche jeszcze poczekac! Narazie dostalem te gratisowe:) na start
No ale włączyłeś sobie bonusa i nabijasz te erajednostki przez pocztę głosową?.Ja nabijam ile tylko możliwe i to na dwóch numerach,trzeba zgromadzić do oporu,bo być może nie przedłuża następny raz tej promocyjnej usługi

#90690  autor: sq8shq
 02 sie 2006, 09:24
podepne sie troszeczke w temat.
Jak wyglada kwestia zakonczenia umowy abo w erze i przejscie karty do TT -> generalnie jak dobrze pamietam prawie zawsze to proponuja gdy nie ma sie ochoty przedluzyc umowy ale czy w takim wypadku karta tt wpada w happy taniej po 8 miesiacach, 4 miesiacach czy traktowana jest jako 'nowa' karta?