• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#167079  autor: castagnet
 27 mar 2007, 15:01
babeo pisze:widziałem już niezłe wyczyny kumpla. Zmiana w Sagemie. Pytałem się go czy opłacało mi sie kupować boxa. Powiedział mi tylko, że trzeba mieć sposoby. Nie mam powodu mu nie wierzyć.
Czyli kolega zmieniał imei bez box'a??? Nie zaprzeczam bo różne dziwne rzeczy widziałem ale takich jaj jeszcze nie... spotkałem sie z tym że znajomy przerobił 6030 z ameryki na naszą... i działała! Zmienił pół płyty głównej.

#167082  autor: babeo
 27 mar 2007, 15:03
To było jakoś 2 lata temu? :roll: byliśmy wtedy jeszcze na jednej specjalce. Chodziło chyba o podmianę płyty głównej (?) mogę coś mylić - może castagnet wie o tym coś więcej. Był to któryś z Sagem myX... ale konkretnie nie pamietam.

#167086  autor: JacekS
 27 mar 2007, 15:07
babeo pisze:To było jakoś 2 lata temu? byliśmy wtedy jeszcze na jednej specjalce. Chodziło chyba o podmianę płyty głównej (?) mogę coś mylić - może castagnet wie o tym coś więcej. Był to któryś z Sagem myX... ale konkretnie nie pamietam
No jak zamienil plyte glowna to wymienil cale serce telefonu a nie tylko imei.
Takie cos to moga zrobic w kazdym komisie

#167087  autor: castagnet
 27 mar 2007, 15:07
Jak się zmieni płytę główna to zmienia sie imei telefonu, fakt. Ale Płyta główna to przecież pół telefonu! Reszta to wyświetlacz, głośnik(i),aparat, mikrofon, vibra i obudowa...

#167089  autor: babeo
 27 mar 2007, 15:08
Dlatego napisałem, że koszt był nieopłacalny.

#167099  autor: JacekS
 27 mar 2007, 15:20
castagnet pisze:Jak się zmieni płytę główna to zmienia sie imei telefonu, fakt. Ale Płyta główna to przecież pół telefonu! Reszta to wyświetlacz, głośnik(i),aparat, mikrofon, vibra i obudowa...
Dokladnie tak to ja tez umiem imei zmienic

#167100  autor: castagnet
 27 mar 2007, 15:21
babeo pisze:Dlatego napisałem, że koszt był nieopłacalny.
Zgadza sie. Ale ten Twój kolega powiedział że chciał sobie coś udowodnić... dobry powód :mrgreen:

Dobrze że to był Sagem a nie np. SE K750i bo to udowadnianie ładnie by go kosztowało:-)

#167101  autor: babeo
 27 mar 2007, 15:23
castagnet, wiesz on ma takei zaplecze popsutych telefonów które bierze na części, że teraz ponoć bardziej się opłaca kupić zepsuty z allegro, naprawić i opchnąć, niż bawic się w simlocki i "imeje" :D

#167107  autor: castagnet
 27 mar 2007, 15:27
babeo pisze:castagnet, wiesz on ma takei zaplecze popsutych telefonów które bierze na części, że teraz ponoć bardziej się opłaca kupić zepsuty z allegro, naprawić i opchnąć, niż bawic się w simlocki i "imeje"
Zdarzają się i takie przypadki. Można kupić 2 po 50 zł, złożyc z nich jeden i sprzedać za 250... czysty pieniądz. Jeszcze zostają dodatkowe części na kolejny model:-)

#167111  autor: babeo
 27 mar 2007, 15:33
castagnet pisze:Zdarzają się i takie przypadki. Można kupić 2 po 50 zł, złożyc z nich jeden i sprzedać za 250... czysty pieniądz. Jeszcze zostają dodatkowe części na kolejny model:-)
Dokładnie i biznesik się kręci. Tylko ma jeden minus. Niestety dotyczy to starszych telefonów*, więc pewnie za jakiś czas będzie musiał się przerzucić na coś innego.

* - obecnie najleszy interesik w regeneracjach/naprawach to 3100 :-)

#167118  autor: castagnet
 27 mar 2007, 15:41
babeo pisze:* - obecnie najleszy interesik w regeneracjach/naprawach to 3100
Co prawda to prawda.... o 3100 trzeba dbać bo jak nie to szybko padnie... podobnie jak 6100.