Witam wszystkich serdecznie
Rebel pisze:Witam, okazało się że proces "skruszania" Orange rozwija się nadspodziewanie dobrze. Dziś (tydzień po złożeniu zlecenia przeniesienia numeru do Play'a) zadzwonił bardzo miły pan z Propozycji i zaproponował mi za przejście na Nowy Twój Plan z kwotą deklarowaną 50zł. (przy umowie na 12 miesięcy) pakiet 106 minut do wszystkich sieci oraz "50% więcej" na cały okres umowy. Czyli ostatecznie wyszedłbym za 50zł./mc na ~140min. do wszystkich sieci i prawie 80min. na Orange i stacjonarne albo 140min. do Orange i stacjonarne i 106min. do wszystkich sieci. Pierwsza naprawdę interesująca propozycja od Orange...
...
Przy okazji dowiedziałem się, że do obsługi klientów, którzy złożyli już wypowiedzenia umowy są specjalni konsultanci - jaki z tego morał? Wypowiedz umowę, a od razu potraktują Cię poważniej...
Rebel>> dziękuję za informację. Sam jestem w podobnej sytuacji. Wczoraj złozyłem wypowiedzenie umowy w Orange, ponieważ propozycja okazała sie skandaliczna jak na moje potrzeby. Do tego konsultant z którym omawiałem warunki przedłużebnie umowy okłamał mnie

. Przy omawianiu PREMIUM okazało się, że wprowadził mnie w błąd (oczywiście nie chciał) i telefon który oferował wcześniej SE k800i-121 zł na przełomie trzech dni spadł do 1 zł. Nie chodzi mi o cenę aparatu, tylko sama zasadę i podejście do klienta. Jestem z nimi od 4 lat i....... Właśnie i....., co dalej? Play lub Era.... Abstrahując, rozmowa z konsultantem uświadomiła mi, że moje dobro uzależnione jest tylko i wyłącznie od jego chęci a w mniejszej części od OPTIPUS-a......
Niebawem się dowiem czy "specjalny konsultant" potraktuje mnie poważnie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie....