• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 12 z 131
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 131

#185549  autor: maziboss
 22 maja 2007, 16:31
Wlasnie czy jest taka mozliwosc aby np miesiac byc bez aktywnego numeru ?

#185590  autor: Tidus
 22 maja 2007, 18:37
Nie, musisz iść do operatora, z którym chcesz zawrzeć umowę i przenieść go z Orange. Chyba, że przejdziesz do POPa (o ile się da) i w ten sposób przeczekasz ten miesiąc. Bo nie może on być przez miesiąc w próżni - bez żadnego operatora :P

#185595  autor: maziboss
 22 maja 2007, 18:49
Tidus pisze:Nie, musisz iść do operatora, z którym chcesz zawrzeć umowę i przenieść go z Orange. Chyba, że przejdziesz do POPa (o ile się da) i w ten sposób przeczekasz ten miesiąc. Bo nie może on być przez miesiąc w próżni - bez żadnego operatora :P
Dzieki za odpowiedz. Teraz juz wiem wszystko. Mam nadzieje ze Play wprowadzi do swojej oferty nowe telefony (mialy byc w maju...). Bo z taka iloscia to oni cudow nie zdzialaja.
 #185649  autor: piotr.lucky
 22 maja 2007, 22:23
3 lata umowy z orange, rachunki 50/70 zl, kobieta chce koniecznie Motke K1. Zgadnijcie co jej zaproponowali ? musi wziasc abon na 110 zl na 24 miecy to dostanie ja za ... 299 zl. Tymczasem Motka K1 w internetowej promocji jest przy abon 90 zl za 249 zl tez 24 miechy. Pani z salonu orange (Lodz Manufaktura) stwierdzila ze to najlepsza propo co moze jej dac. Oczywiscie moja kobieta w takiej sytuacji zlozyla wypowiedzenie. I pytanie z tematu : kto tu jest idiota. Rozumiem ze orange liczy teraz tylko na debilowatych klientow, ktorzy nie sprawdza cennika wlasnej sieci w necie ale takie podejscie mnie obraza :)
PS
Po zlozeniu wypowiedzenia pani konsultant powiedziala ze Play to bardzo zly wybor bo to operator, ktory korzysta z sieci innych i przez to sa problemy. ROTFL

Obrazek
Obrazek

#185682  autor: liftlodz
 23 maja 2007, 07:53
Taaa

chyba muszą tak mówić bo coraz więcej osób im ucieka - mnie umowa kończy się 7 czerwca - wypowiedzenie już mają na biurku (5 telefonów ), ide sobie ZAPLAYOWAĆ

#185709  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 23 maja 2007, 11:29
Witam wszystkich serdecznie...
liftlodz pisze:Taaa

chyba muszą tak mówić bo coraz więcej osób im ucieka - mnie umowa kończy się 7 czerwca - wypowiedzenie już mają na biurku (5 telefonów ), ide sobie ZAPLAYOWAĆ

Coś w tym jest. Dzisiaj czekam na rozmowę z konsultantem/menager :wink: ( 3-4 stopień negocjacji ), ponieważ wczesniejsza propozycja (2 stopień negocjacji) była skandaliczna. Oto ona :smt005

Abonament 100 + 30 zł( 3 darmowe numery w TP). Rachunki płacone regularnie, terminowo między 150-200 zł, staż w Orange 4 lata

OFERTA BEZ TELEFONU (umowa rok czasu):
1. 50% więcej do Orange i na Stacjonarne.
2. 3 darmowe numery, 9 miesięcy za 9 zł.
3. Wieczory i weekendy na 3 miesiące za FREE.

OFERTA Z TELEFONEM (umowa na dwa lata):
Otrzymuję tylko i wyłącznie rabat na telefon + odjęcie punktów profit.
1. Nokia E65 za 693 zł,
2. Nokia N73 za 632 zł,
3. Samsung Z400 za 221 zł,
4. SE K 800i za 271 zł.

W przypadku przejścia na Orange Premium + 3 darmowe numery( tutaj juz z limitem)
Otrzymuję również tylko i wyłącznie rabat na telefon:
1. Nokia E65 za 382 zł.
2. Nokia N73 za 375 zł.
3. Samsung Z400 za 1 zł.
4. SE K800i za 121 z

Dlatego cały czas miotam się i wiję :wink: Wszystko uzależnione jest od dzisiejszych negocjacji z ORANGE..... Mówiąc poważnie coraz bardziej rozważam przejście do PLAY-a lub ERY.

#185732  autor: sychu
 23 maja 2007, 12:21
Sieci Era bym nie radził. Mialem kiedys telefon w Erze i troche podróżuje po Polsce mają kiepski zasieg jak na te czasy jest sporo dziur gdzie nie ma zasiegu.

A co do Twojej Propozycji z Orange to jestem rozczarowany ponieważ mam Twój Plan za 50 zł i za miesiąc przechodze do Nowego Twojego Planu Wszyscy i na Wszystko 50 zł. Dodatkowo pan z ProPozycji zaproponował mi do tego 80 zł co miesiąc przez cały okres umowy na 12 miesiecy. Więc płacąc 50 zł mam do wykorzystania 130 zł co miesiąc przez 12 miesiecy na Wszyscy i na Wszystko do daje mi 172 minuty do wszystkich sieci.

#185733  autor: aga
 23 maja 2007, 12:44
sychu pisze:Sieci Era bym nie radził. Mialem kiedys telefon w Erze i troche podróżuje po Polsce mają kiepski zasieg jak na te czasy jest sporo dziur gdzie nie ma zasiegu.
Ja mam Erę od 10 lat i jeszcze nie trafiłam na miejsce bez zasięgu, a bywam w różnych regionach Polski. Jedynie zdarzają się miejsca, gdzie wskaźnik zasięgu spada o 2-3 kreski.

#185749  autor: MADMAX
 23 maja 2007, 14:36
sychu pisze:mam Twój Plan za 50 zł i za miesiąc przechodze do Nowego Twojego Planu Wszyscy i na Wszystko 50 zł. Dodatkowo pan z ProPozycji zaproponował mi do tego 80 zł co miesiąc przez cały okres umowy na 12 miesiecy. Więc płacąc 50 zł mam do wykorzystania 130 zł co miesiąc przez 12 miesiecy na Wszyscy i na Wszystko do daje mi 172 minuty do wszystkich sieci.
Heh, albo się nie zrozumięliście albo zwyczajnie delikatnie mówiąc mijasz się z prawdą.
Nikt do abo 50zł nie da dodatkowych 80zł na wykorzystanie do wszystkich sieci, niestety... :smt009

Pozdrawiam

#185756  autor: D@rio
 23 maja 2007, 15:03
aga, sychu, to nie jest temat o zasiegu :!:

Obrazek
 #185788  autor: Hordam
 23 maja 2007, 16:48
Juz nie dlugo kończy mi sie umowa zaproponowano mi. Nie wiem Co mam Zrobić

Wszyscy i na wszystko 25
Gratis Orange i Stacjonarne 12.50 zł na 12 miesięcy
1 Darmowy Numer 15 za 4,50 zł na 9 miesiecy
Wiecory i Weekendy 15 za 4,50 zł na 9 miesiecy

Czyli abonament za 34 zł na 9 miesiecy a potem za 55 zł przy umowie na 12 miesięcy bez telefonu. Czy kto mi powie czy moge cos jeszcze z nimi wytargowac np. Darmowy numer na 12 miesicy za darmo albo jakis pakiet internetowy. Bo nie wiem co mam z robic.

Pozdrawiam
 #185797  autor: Zajcef
 23 maja 2007, 17:27
Hordam pisze:Juz nie dlugo kończy mi sie umowa zaproponowano mi. Nie wiem Co mam Zrobić

Wszyscy i na wszystko 25
Gratis Orange i Stacjonarne 12.50 zł na 12 miesięcy
1 Darmowy Numer 15 za 4,50 zł na 9 miesiecy
Wiecory i Weekendy 15 za 4,50 zł na 9 miesiecy

Czyli abonament za 34 zł na 9 miesiecy a potem za 55 zł przy umowie na 12 miesięcy bez telefonu. Czy kto mi powie czy moge cos jeszcze z nimi wytargowac np. Darmowy numer na 12 miesicy za darmo albo jakis pakiet internetowy. Bo nie wiem co mam z robic.

Pozdrawiam
Wybranego numeru nie dostaniesz na 12m, byla taka mozliwosc na samym poczatku jak wchodzil nowy twoj plan. Na dzien dzisiejszy, z tego co sie orientuje nie jest to mozliwe.

[ Dodano: 2007-05-23, 17:30 ]
OSTATNI MOHIKANIN pisze:Witam wszystkich serdecznie...

Coś w tym jest. Dzisiaj czekam na rozmowę z konsultantem/menager :wink: ( 3-4 stopień negocjacji ), ponieważ wczesniejsza propozycja (2 stopień negocjacji) była skandaliczna. Oto ona :smt005

CIACH

Dlatego cały czas miotam się i wiję :wink: Wszystko uzależnione jest od dzisiejszych negocjacji z ORANGE..... Mówiąc poważnie coraz bardziej rozważam przejście do PLAY-a lub ERY.
Tak z ciekawosci, skad wiesz, ze akurat miales przedstawiana oferte na tym stopniu negocjacji ? :))

#185810  autor: MADMAX
 23 maja 2007, 17:43
Hordam pisze:Czy kto mi powie czy moge cos jeszcze z nimi wytargowac np. Darmowy numer na 12 miesicy za darmo albo jakis pakiet internetowy. Bo nie wiem co mam z robic.
Jeśli przedłużasz umowę o 12 m-cy to nie dostaniesz darmowego numeru na 12 m-cy po promocyjnej cenie. Zaproponują Tobie 1 darmowy nr na 9 m-cy lub 3 darmowe na 3 miesiące (w cenie jak wyżej).
Przy takiej kwocie zobowiązania wiele nie zwojujesz.
Powiem więcej, ja na Twoim miejscu pomyślałbym o zmianie opa, no chyba że wiązałoby się to z koniecznością przejścia połowy Twojej rodziny (czy też ludzi do których najczęściej dzwonisz) do konkurencji, wtedy to oczywiście nie ma sensu.

Pozdrawiam

#186080  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 24 maja 2007, 18:31
Witam wszystkich serdecznie...

Dzisiaj negocjowałem z konsultantem z działu propozycja i ..? Tyle załatwiliśmy telefonicznie:

W przypadku gdybym pozostał w Twoim Planie 100 + 3 darmowe numery(bez limitu) =130. Dostaje rabat na powyższe 3 numery przez 18 miesięcy za 15 zł oraz k800i za 27 zł.

W przypadku zmiany planu na Premium 110 + 3 darmowe numery, otrzymuje:
1. podobny rabat (18 miesięcy za 15 zł 3 numery z limitem) oraz SE k800i za 341 zł
2. tylko rabat na tel. SE k800i za 121 zł,

Rozwazam pozostanie w Twoim Planie, dlatego chciałbym poznać opinię ludzi posiadających Premium? Czy sa jakieś zauważalne róznice, poza ubezpieczonym tel, pakietem TV, etc?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

#186688  autor: Andre
 26 maja 2007, 23:00
Witam. jestem tu nowy absolutnie, a pisze ponieważ skończyła mi się umowa z Orange. telefon mam w sieci od 7 lat jako osoba fizyczna. Przez ostatnie lata płaciłem rachunkiw wysokości około 200-250 zł miesięcznie. Myślę o zmianie sieci, bo Pomarańczowi wydają mi się mało atrakcyjni. W związku z tym pytam Was co moge ugrać w Orange przy umowie 12 miesięcznej. Pani z Propozycji zaproponowała mi Premium za 110 zł w tym 100 zł do wydzwonienia do wszystkich oraz dodatkowe 50 zł na Orange i stacjonarne, a oprócz tego 70% upustu przez 9 miesięcy za wybrany numer (który normalnie kosztuje 15 zł). Mam wrażenie że to propozycja marna, a anie atrakcyjna. Czy nie lepiej odejść do Ery Prestiż za 100 zł z gratis numerem w tej kwocie?
Pomóżcie!

Rozmowa kontrolowana...

#186702  autor: Rebel
 26 maja 2007, 23:33
Andre pisze:Witam. jestem tu nowy absolutnie, a pisze ponieważ skończyła mi się umowa z Orange. telefon mam w sieci od 7 lat jako osoba fizyczna. Przez ostatnie lata płaciłem rachunkiw wysokości około 200-250 zł miesięcznie.
Zależy, czy "musisz" mieć ryczałt na połączenia z jednym numerem. Jeśli nie jest to absolutnie konieczne, to radziłbym zastanowić się nad abonamentem za 150zł. w Play - dostajesz do wygadania 612 minut do wszystkich sieci, a po wykorzystaniu kwoty z abonamentu dalej płacisz 0,49zł/min.

A tak przy okazji:
Moja przygoda z Orange sie chyba właśnie kończy...
Jestem w tej sieci od 5 lat, za ostatni rok rachunki w wysokości między 70, a 130zł. Mam Twój Plan i maksimum, co mi się udało wytargować to przy umowie na rok i kwocie zobowiązania 50zł. (Orange i Stacjonarne 25 + Do Wszystkich i Na Wszystko 25) to:

50% więcej na 12 miesięcy
Wybrany Numer ze zniżką 70% na 9 miesięcy
Orange World i Internet 25 ze zniżką 70% na 9 miesięcy

Powiedziałem, że jak dadzą mi te zniżki na 12 miesięcy to się zastanowię i usłyszałem, że to niemożliwe. Więc złożyłem wypowiedzenie umowy i dyspozycję przeniesienia numeru do Play i czekam, czy im "rura zmięknie".
Nota bene, pani przyjmująca zlecenie przeniesienia numeru nawet nie wyglądała na zdziwioną, coś mi mówi, że mają więcej takich "zadowolonych" długoletnich klientów...

#186719  autor: Andre
 27 maja 2007, 00:34
Rebel, spojrzałem na wydruki połączeń (niewygodnie bo na ekranie kompa:( i chyba jednak zależy bo z niewiastą sporo gadam przez telefon. Zastanawiałem się też nad Plusem ale tam popieprzone te taryfy jakieś i nieczytelne. Zreszta przy kwotach około 100 zł są one niekorzystne. Myślę sobie, że jak pójde do Ery to może przy umowie na 12 miesięcy dorzucą coś jeszcze do tego Prestiżu za 100 zł?? Poza tym, przeczytałem, że być może będzie jakiś nowy prestiż w Erze w połowie czerwca? Może korzystniejszy? Orange schodzi na psy na całego i pewnie nie jesteśmy jedynymi którzy chcą ich pożegnać. Żenująca oferta. Ach, gdyby Play miał jeden wybrany numer, nawet za 20 zł...

Rozmowa kontrolowana...

#186729  autor: Rebel
 27 maja 2007, 01:33
Andre pisze:chyba jednak zależy bo z niewiastą sporo gadam przez telefon
To masz dwa wyjścia: albo weźmiesz jakiś abonament z ryczałtowymi połączeniami, albo się ożenisz :wink:
Ja z narzeczoną wygadywałem nawet ponad 1000 minut miesięcznie (wybrany numer bez limitu czasu połączeń), nie mówiąc już o smsach. Po ślubie jak ręką odjął... :-D
Wspólne mieszkanie ma zalety...

A Play nie da "darmowego" numeru dopóki nie zbuduje swojej sieci, bo za drogo by ich ta "darmowość" kosztowała... Natomiast co do Ery, to nie wiem czy jest tam możliwość podpisania umowy na 12 miesięcy? Dawniej było tylko na 24.

#186749  autor: Andre
 27 maja 2007, 08:52
Rebel, proponujesz proste ale i radykalne rozwiązania, chociaż oczywiście masz rację.
Zmartwiłeś mnie ta Erą. Naprawdę nie da sie na rok? A po upływie umowy też przedłużają na dwa lata, czy wówczas już mozna na rok?
A mówiąc o zryczałtowanych połączeniach, jest coś lepszego niż Era w tym zakresie?

Rozmowa kontrolowana...

#186758  autor: Tidus
 27 maja 2007, 09:59
Też leciałbym do Playa czym prędzej gdyby wprowadzili w końcu ten darmowy numer :( Bo z tym tysiącem wygadanych minut, to żaden wynik :D Ja z love wygadałem w wakacje ponad 13 tyś w miesiąc :mrgreen:
  • Strona 12 z 131
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 131
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12