• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Który lepszy??

Nokia 6020
9
43%
Sagem my401x
12
57%

#88706  autor: Osk92
 26 lip 2006, 14:43
Sagem za MP3 i Bluta oraz znośny aparat a także przyzwoity wygląd :D

#89228  autor: cesarz
 27 lip 2006, 18:58
Francuz jest bardzo dobry co do tej badziewiackiej noki.Nokia ma radyjko co mozna kupic za 5zl, a tak N1600, cena z ksiezyca .

#89250  autor: Irek
 27 lip 2006, 20:10
I co najważniejsze sagem został uznany za najbardziej bezawaryjny telefon na rynku więc nie ma się nad czym zastanawiać.

#89263  autor: szczeka
 27 lip 2006, 21:12
Nokia wcale bardziej awaryjna nie jest. Nie spotkalem sie, zeby byly z nia jakiekolwiek problemy. Dobry, solidny telefon. Z ladnym, intuicyjnym menu, czego o Sagemie osobiscie powiedziec nie moge.

#89277  autor: kamil1221
 27 lip 2006, 21:40
szczeka pisze: Z ladnym, intuicyjnym menu, czego o Sagemie osobiscie powiedziec nie moge.
Bo od samego początku masz nokie - więc już nauczyłeś się ich menu - dlatego wydają się proste.
Jak ja biorę nokie do ręki to nie wiem jak to uruchomić.

#89282  autor: szczeka
 27 lip 2006, 22:37
kamil1221 pisze:
szczeka pisze: Z ladnym, intuicyjnym menu, czego o Sagemie osobiscie powiedziec nie moge.
Bo od samego początku masz nokie - więc już nauczyłeś się ich menu - dlatego wydają się proste.
Jak ja biorę nokie do ręki to nie wiem jak to uruchomić.
LOL.

bez przesady.

wcale nie mam nokii od poczatku..

sagema moze nie mialem, ale znam go troszke. i dla kogos kto nie mial z nim kontkatu moze byc menu nieco klopotliwe, a o nokii tego powiedziec nie moge.

#89284  autor: kamil1221
 27 lip 2006, 22:45
A ja mogę.
Bawiłem się nokią 6020 i chyba z 10 minut szukałem opcji w menu aparatu.
Normalnie taka opcja jest na wierzch - innych producentów.
W tej noki w jakimś katalogu.
Albo to, że na pierwszy rzut oka jest 9 ikonek, a po 10 minutach zauważasz jeszcze te na dole.
To ma być logiczne... No nie wiem.
To już Alcatel OT 535 miał lepsze menu niż ta nokia.

#89330  autor: Rydels
 28 lip 2006, 09:00
kamil1221 pisze:A ja mogę.
Bawiłem się nokią 6020 i chyba z 10 minut szukałem opcji w menu aparatu.
Wystarczyło przesunac joy;a w gore :arrow: gdybys mial obeznanie z Nokiami doszedlbys do tego intuicyjnie :-)

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#89392  autor: Tragedya
 28 lip 2006, 12:33
Albo to, że na pierwszy rzut oka jest 9 ikonek, a po 10 minutach zauważasz jeszcze te na dole.
Po 10 minutach? Ja sie kapnalem po paru dniach (no nie bawilem sie nia czesto, ale i tak). Kolejny problem mialem z ustawieniem wibracji chyba. A właczanie IrDY jest tak ukryte, ze gdybym nie przeczytal w danych technicznych na telepolis to bym sobie glowe dal uciac, ze ten model nie ma podczerwieni.
Najlepsze menu z moich telefonw mial sagem i siemensy.

#89394  autor: Skarpyta
 28 lip 2006, 12:39
Tragedya pisze:
Po 10 minutach? Ja sie kapnalem po paru dniach (no nie bawilem sie nia czesto, ale i tak). Kolejny problem mialem z ustawieniem wibracji chyba. A właczanie IrDY jest tak ukryte, ze gdybym nie przeczytal w danych technicznych na telepolis to bym sobie glowe dal uciac, ze ten model nie ma podczerwieni.
Najlepsze menu z moich telefonw mial sagem i siemensy.
no wlasnie z IrDą jest cięzko ja tez zawsze szukam i szukam i znaleźć nie mogę mogli to dac gdzieśna wierzchu

Obrazek
Obrazek