• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#632633  autor: Sirmark
 13 maja 2013, 00:57
Panowie Kris1992 i pan.tadeusz, chcecie podyskutować o systemach to po pierwsze ogarnijcie sposób wypowiedzi, bo zaraz polecą kolejne warny, a po drugie załóżcie stosowny wątek do tego w stosownym dziale. W tym miejscu robicie offtop.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#632679  autor: Sirmark
 13 maja 2013, 10:51
Dyskusję odbiegającą od tematu przeniosłem do nowego tematu.
W tym temacie offtop będzie już usuwany.
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=67040

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#632935  autor: tolor
 14 maja 2013, 14:07
Dzisiaj Nokia zaprezentowała Lumię 925, specyfikacja wydaje się świetna, Nokia poradziła sobie w końcu z miniaturyzacją podzespołów i jeżeli tylko nie straci na tym jakość aparatu i wykonanie obudowy będzie to ten model będzie przebojem.

#632994  autor: ichris
 14 maja 2013, 17:46
Ja bym poczekał na HTC One Mini.

#633171  autor: pan.tadeusz
 15 maja 2013, 15:55
tolor pisze:Dzisiaj Nokia zaprezentowała Lumię 925, specyfikacja wydaje się świetna
bebechy na poziomie Xperii T to trochę odgrzewany kotlet :roll:

#633178  autor: znawca
 15 maja 2013, 16:23
pan.tadeusz pisze:
tolor pisze:Dzisiaj Nokia zaprezentowała Lumię 925, specyfikacja wydaje się świetna
bebechy na poziomie Xperii T to trochę odgrzewany kotlet :roll:
Proszę bardzo:
https://www.youtube.com/watch?v=m4LFVRYoBYo

tu masz test pokazujący, że stara Lumia 920 szybkością nie ustępuje Samsungowi Galaxy SIII, który przecież ma ponad dwukrotnie mocniejszy układ (2 vs 4 rdzenie)

świadomi użytkownicy patrzą nie na specyfikację, czy benchmarki, ale na rzeczywiste osiągi i wyniki

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#633302  autor: orson_dzi
 16 maja 2013, 13:21
świadomi użytkownicy patrzą nie na specyfikację, czy benchmarki, ale na rzeczywiste osiągi i wyniki
Myślący wiedzą na czym polega różnica w optymalizacji Windows i Androida.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#633488  autor: pan.tadeusz
 17 maja 2013, 01:21
znawca pisze: Proszę bardzo:
https://www.youtube.com/watch?v=m4LFVRYoBYo

tu masz test pokazujący, że stara Lumia 920 szybkością nie ustępuje Samsungowi Galaxy SIII, który przecież ma ponad dwukrotnie mocniejszy układ (2 vs 4 rdzenie)

ale co Ty tu za ideologię dorabiasz?
w przykładowym abo 69 zł w Orange ceny wyglądają następująco
Xperia T - 1139 zł
Lumia 920 - 1529 zł
Galaxy Note II - 1659 zł
HTC One - 1699 zł

abstrahując od benchmarków i zbawiennego wpływu kafli na poczucie własnej wartości... wróć - stabilności emocjonalnej ;-) dostajesz nędzną platformę sprzętową w bardzo wygórowanej cenie. możesz się napinać ale tj sprzętowy kotlet sprzed roku. pomyśleć, że urządzają z tego powodu specjalną konferencję - śmiechu warte... ale widać na niektórych działa ten kreatywny marketing blamera :-D

#633493  autor: znawca
 17 maja 2013, 02:15
Pokazałem wideo, na którym wyraźnie widać, że Lumia działa szybko i sprawnie i nie ustępuje topowym Androidom. Cena jest wysoka, ale dostaniemy nie tylko szybki i stabilny i świetnie zoptymalizowany system, ale i bardzo dobry aparat.
Dlatego (jeszcze raz) polecam ten sprzęt

pan tadeusz, rozmowa z tobą jest skończona. Powyższym postem udowodniłeś, że nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji.
Mógłbym to kontynuować, ale w końcu stracę cierpliwość, a nie chcę zarobić warna, tak jak ty ;)

#633527  autor: pan.tadeusz
 17 maja 2013, 10:13
tak samo mógłby wyglądać komentarz do aukcji 6310i, którą też bardzo lubiłem :D
Obrazek
Cena jest wysoka, ale dostaniemy szybki i stabilny i świetnie zoptymalizowany system!
ja nie pytam czy ten kotlet nie zmula i jest stabilny bo w nowym flagowcu to byłaby już kompletna wtopa.
jednak wystarczy porównanie do produktów w konkurencyjnej cenie.
gdyby ten telefon miał bazę sprzętową na poziomie choćby zbliżonym do Note II... niestety on zbliża się głównie ceną.

filmik? a co on wnosi nowego? porównałem ten telefon do XT w swoich postach i dokładnie takie ma osiągi - cóż w tym dziwnego skoro baza sprzętowa bardzo podobna (szkoda, że nie cena! bo wtedy byłby to uczciwy wybór platformy systemowej). po premierze Bonda sporo było porównań do leciwego już S3 i ameryki nie odkryjesz tym, że dwurdzeniowce w wielu zadaniach okazują się równie szybkie. poza tym mnie te ciągle wirujące kafle na głównym od których można dostać oczopląsu zupełnie nie podchodzą. marketing w stylu - sprawdźmy kto szybciej wrzuci focię na fejsa też jakoś mnie nie przekonuje, a kolorowe plastiki w poprzednich modelach Nokii idealnie pasują do średnio rozgarniętych nastolatków ;) Lumia 925 wypada na tym polu trochę lepiej ale do takiej Xperii Z, HTC One czy iPhona5 na mój gust nadal brakuje polotu i własnego stylu :P

daruj sobie personalne wycieczki - nie masz lepszych argumentów to po prostu nie pisz, eot

#633848  autor: znawca
 18 maja 2013, 21:15
No bo telefon od operatora kupuje się tylko za złotówkę lub coś koło tego, im więcej tym bardziej się przepłaca