• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#76070  autor: szczeka
 25 maja 2006, 19:04
telefon nie moze sie znudzic. znudzic sie natomiast moze, jak to Dragon okreslil mozliwosc zainstalowania "bajeranckich" gier, aplikacji pod symbiana itp. ;) sx1 ma wieksze mozliwosci, co wcale nie znaczy, ze jest lepszy. co z tego, ze ma symbiana, skoro wyglada, jakby chcial, a nie mogl?

#76075  autor: Vin
 25 maja 2006, 19:31
Gdzieś był regulamin...mod ma zawsze zacje...
A po stonie SX1 jest 2 mdów, wię to my musimy mieć racje :mrgreen:

#76076  autor: szczeka
 25 maja 2006, 19:38
tak, tak.. skoro modzi uwazaja, ze sx1 jest lepszy to niech go sobie kupia i sie z nim mecza, a Ci normalnie niech uzytkuja 6230 :) hrrhrhrhr

#76087  autor: piotrz
 25 maja 2006, 20:10
szczeka pisze:tak, tak.. skoro modzi uwazaja, ze sx1 jest lepszy to niech go sobie kupia i sie z nim mecza, a Ci normalnie niech uzytkuja 6230 :) hrrhrhrhr
No co? Ja i Tankian mieliśmy sx1. Ja się z nim wcale nie męczyłem. bardzo mi się ten telefon podobał.

#76100  autor: tomico
 25 maja 2006, 21:21
VINAMP umiem wymienić soft i nie wgrywam żadnych beta, a pozatym to ja mówiłem ogólnie o siemensach i problemach z nimi, a nie konkretnie o sofcie w SX1.

#76110  autor: Vin
 25 maja 2006, 21:47
Więc temat skończony, bo dostałem już ładne pare godzin temu(koło 13 :lol: ) PW od autora tematu, że wybiera SX1 :)
<jupi> Nokia psiegrała <jupi> :-D :mrgreen:

#76170  autor: tomico
 26 maja 2006, 11:43
A wcale nie chodzi o to. Ja tylko mówie że 6230 jest lepsza od sx1 a nie porownuje ogolnie nokii i siemensa. A pozatym mialem już SE Siemensa Samsunga i teraz mam nokie wiec coś mogę powiedzieć o telefonach i nokia nie zawsze jest najlepsza, ale na pewno nie jest przepłaconym złomem!!!

#76178  autor: MarcinK
 26 maja 2006, 12:17
Panowie,
Siemens SX1 jest w tym wypadku lepszy, juz to pisałem, ale z czysto obiektywnych względów, oba miałem.
SX ma większy i lepszy wyświetlacz, daje więcej możliwosci, można go również bardzo łatwo patchowac i dostosowywać do swoich potrzeb.
Co do wytrzymałości, Panowie, ja was prosze, SX1 to nie M65, on nie ma byc az tak wytrzymały, jest to normalny telefon. Na jakość tez nie narzekałem, wszystko było spasowane znakomicie i tworzywo uzyte tez było wysokiej jakości.
Nokia 6230, miałem ją 2 dni, owszem telefon dobry, jednak mi klawiatura jakoś nie spasowała, w szczególnosci manipulator, wyświetlacz jest marnej jakości i mały, jakość wykonania dobra.
Kazdy z nas ma swoje racje owszem, rozumiem, tylko ze tak jak nie porównuje sie na przykład
Mercedesa E klasy z Audi Q7, to nie porównuje sie 6230 (e klasa ) z SX1 ( Q7 )
a temat zamykam poniewaz więcej z niego swady niz pożytku