• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#57046  autor: D@rio
 27 lut 2006, 23:33
bigman pisze:
D@rio pisze:To ja dodam oliwy do ognia i zapraszam TUTAJ => www.0range.pl :)
Najglupsze forum jakie widzialem. Stronnicze az do bolu w jedna strone (negatywna). Nie wolno powiedziec dobrego slowa o sieci bo zostaniesz "konsultantem BOK-u". Autorka strony chyba nie potrafi rozszyfrowac pojecia "FORUM", gdyz oznacza ono miejsce na wymiane pogladow a tam tego brakuje (tzn. akceptowane sa tylko poglady jakie to Orange jest be..)

P.s. kallafior oraz s1mon.ck: dzieki za naswietlenie sprawy. Raczej nikomu nie bede polecal E-planu. Lepiej przejsc sie do salonu podpisac umowe.
Ale strona istnieje i jest o ciekawej tematyce ;)

A tak swoja droga. Zastanawiam sie czy idą do salonu, biorąc pakiety na kwotę 200zł. (bo tam też przysługuje złoty numer za free) będę miał możliwość wyboru takich samych złotych numerów jak tych dostępnych w E-Plan'ie? Może ktoś wie?

#59621  autor: Asowsky
 09 mar 2006, 17:07
tak. złote numery sa w systemie a do reki dostaniesz pusta karte z okreslonym nr. hlr dopisaną do złotego numeru.
 #104929  autor: Anubiz
 12 wrz 2006, 18:43
Dn. 12 września 2006 około godziny 12 dokonałem reklamacji transakcji z wykorzystaniem punktów profit dzwoniąc pod numer *300. Chodziło o brak doładowania mojego telefonu kwotą 25 w ramach „Orange i stacjonarne” zł w zamian za 625 punktów profit. Po rozmowie moja reklamacja został uwzględniona, zwrócony koszt smsa, który wysłałem i punkty (ponieważ doładowanie nie nastąpiło). Tak czy inaczej by dokonać tego zabiegu musiałem zadzwonić do BOK Profit (połączenie płatne wg planu taryfowego) co stanowi bez wątpienia koszt, który pojawił się z powodu błędu Orange. Drugą sprawą jest, iż będąc przekonany, iż po otrzymaniu smsa o treści „masz 10 min na anulowanie transakcji” będę mógł korzystać z zakupionego pakietu i korzystałem aktywnie z mojego telefonu przekraczając znacząco kwotę deklarowaną (jak wiadomo cena z minutę jest inna w pakiecie i poza). Kolejnym kosztem, który ponoszę w wyniku błędu systemu informatycznego Orange jest koszt mojego wolnego czasu, który poświęcam na dzwonienie do Państwa i pisanie tego emaila. Postanowiłem zatem domagać się adekwatnej rekompensaty poniesionych kosztów, które są ewidentnie wynikiem problemów po stronie Orange a nie klienta. Tego już telefonicznie nie mogłem załatwić i zmuszony zostałem do wysłania emaila... ciekawy jestem co powiedzą buraki. Mam łatwy numer w Orange, wysokie rachunki a nawet w takiej sytuacji każda reklamacja (miałem ich kilka) to bitwa jak pod Grunwaldem. Nie będę przedłużał umowy - spadam od tego operatora. Który wg Was jest najbardziej uczciwy?

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2006-09-12, 19:57 ]
Jeszcze raz użyjesz słów uważanych za niecenzuralne i wulgarne a będzie wstawione OSTRZEŻENIE.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2006, 19:59 przez Anubiz, łącznie zmieniany 2 razy.

#104930  autor: przemek910
 12 wrz 2006, 18:49
Era - może ma wpadki, porblemy z zarządem, ale NIGDY nie słyszałem o takich problemach jakie się dzieją w Orange. Druga sprawa że połączenie z BOA jest praktycznie bezpłatne (1zł - za każde połączenie z konsultantem - nie mylić z ceną za minutę). Całe szczęście że numery można przenosić do innych Operatorów! :-D

#104934  autor: tomico
 12 wrz 2006, 18:57
Era ma inne duże wpadki, właściwie każdy operator je ma. A ty Kin już nie zachwalaj tak tej Ery bo Era to wielki przegrany roku 2006, beznadzieja. Pozatym w erze każda pierdoła kosztuje np. sprawdzenie ilości minut pozostałych do końca. Nie lubie ery ani t-mobile.

#104937  autor: Btk_Tomas
 12 wrz 2006, 19:08
kin pisze:Era - może ma wpadki, porblemy z zarządem, ale NIGDY nie słyszałem o takich problemach jakie się dzieją w Orange. Druga sprawa że połączenie z BOA jest praktycznie bezpłatne (1zł - za każde połączenie z konsultantem - nie mylić z ceną za minutę). Całe szczęście że numery można przenosić do innych Operatorów! :-D
"praktycznie bezpłatne" - wytłumacvz mi co to znaczy?
W Orange Boa również kosztuje 1 zł za połączenie i też jest "praktycznie bezpłatne".

#104938  autor: piotr2802
 12 wrz 2006, 19:12
Ja też mam złą opinię o Orange. Dzisiaj zadzwonili do mnie z programu "Propozycja". To co mi zaproponowali to jedna wielka kpina. Potraktowali mnie jak klienta, który by chciał po raz pierwszy dostać numer od Orange. A ja juz jestem od 6 lat w Orange, wcześniej Idea. Od czasu gdy zmieniła się nazwa na Orange poziom usług w tej sieci spada bardzo gwałtownie, niedouczony personel w BOK i punktach sprzedaży Orange. Nie wsponę już o bardzo nędznej propozycji zakupu nowego telefonu - same starocie.
Po 6 latach więc żegnam się z tą siecią i przechodzę do Plusa. Najważniejsze w Plusie jest dla mnie to że do numeru abonenckiego dokupuje za 49 zł internet bez ograniczeń i w kazdej chwili mogę tę usługę wyłączyć lub włączyć. W Orange aby mieć internet bez ograniczeń trzeba brać osbną aktywację i te beznadziejne modemy PCIMCIA, a przecież w dzisiejszych czasach trzeba mieć internet w telefonie, a Plus daje taką możliwość... :D

#104941  autor: przemek910
 12 wrz 2006, 19:12
Dzwonimy pod 602900. gdzie jest /nowa/ TELE ERA, gdzie możemy zmieniać usługi ITP. To połączenie jest bezpłatne. JEdnak gdy chcemy rozmawiać z BO naicskamy zerio i wybieramy temat rozmowy. Wiem że w Era Classic połączenie z konsultantem kosztowało coś około złotwki, nie wiem jak jest w nowych taryfach.
 #104971  autor: D@rio
 12 wrz 2006, 20:01
Anubiz pisze:Mam łatwy numer w Orange, wysokie rachunki a nawet w takiej sytuacji każda reklamacja (miałem ich kilka) to bitwa jak pod Grunwaldem.
taa....masz wysokie rachunki a wykupujesz sobie za punkty Profit pakiet kwotowy na "Orange i Stacjonarne" po to, aby obniżyć koszty :lol: dobre...

Obrazek
 #104978  autor: Jedi
 12 wrz 2006, 20:40
D@rio pisze:
Anubiz pisze:Mam łatwy numer w Orange, wysokie rachunki a nawet w takiej sytuacji każda reklamacja (miałem ich kilka) to bitwa jak pod Grunwaldem.
taa....masz wysokie rachunki a wykupujesz sobie za punkty Profit pakiet kwotowy na "Orange i Stacjonarne" po to, aby obniżyć koszty :lol: dobre...
Dla niktórych 50zł to duże rachunki, a dla innych 10zł stanowi problem 8)
 #104980  autor: D@rio
 12 wrz 2006, 20:48
Jedi pisze:
D@rio pisze:
Dla niktórych 50zł to duże rachunki, a dla innych 10zł stanowi problem 8)
wiem o tym. Dlatego stwierdzenie "wysokie rachunki" można różnie interpretować 8) i często każdy rozumie te pojęcie tak, jak sam chce...

Obrazek