• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

Czy kupiłbyś iPhone'a ponownie :)

Tak
34
43%
Nie
18
23%
Pomidor
28
35%

#373146  autor: quzo
 02 gru 2009, 23:17
bodalski pisze:Sorka, ze odbiegam od tematu ale zastanawia mnie jedna rzecz. Mam iPhonea dopiero 3 miesiac i jeszcze do konca nie wiem jak co dziala. Tez zgrywam duzo darmowych aplikacji bezposrednio na telefon, z pominieciem kompa. Co bedzie jak np. zgubie telefon albo mi sie zepsuje a mam na nim platne aplikacje? Co sie z nimi wtedy stanie? Moge je odzyskac i wrzucic na nowego iPhona?
Dzieki za odpowiedz.
aplikacje nie są powiązane z telefonem tylko z kontem , tak więc jak zgubisz telefon to nie będziesz musiał płacić jeszcze raz

#373153  autor: bodalski
 03 gru 2009, 00:06
Dzięki kolego. Rozwiałeś moje wątpliwości.

#373627  autor: Adrianeknw
 06 gru 2009, 00:28
dobra.. iPhone będzie w następnym tygodniu w moich rączkach..

a teraz dobór sieci.. najbardziej pasuje mi.. Play.. tylko teraz pytanie..

Czy iPhone będzie działał w pełni w Playu?

#373629  autor: Tidus
 06 gru 2009, 01:57
Jak będzie bez sim locka to będzie działał. Musisz go sobie kupić na allegro / w sklepie, bo tylko orange i era go sprzedają oficjalnie i można brać go ze zniżką "na abonament" :)

#374259  autor: Adrianeknw
 09 gru 2009, 22:00
ok... teraz kolejny zestaw pytań ;)

zamówiłem iphone 3gs w Sklepie Internetowym Orange za gotówkę (2349 PLN) i starter automatycznie.. (nie pytajcie dlaczego nie przez allegro.. ;) po prostu mam bardzo negatywne doświadczenia z kupowaniem z allegro =/ )
taki telefon(za gotówkę) raczej nie powinien mieć blokady prawda?

pytałem już wcześniej ale wole się zapytać jeszcze raz po kolei dokładnie;)

jak przyjdzie telefon to mogę po prostu włożyć kartę z playa i gra gitara?

#374269  autor: madhunt3r
 09 gru 2009, 22:24
Orange zakłada niestety blokadę simlock na iPhone. Można teoretycznie ściągnać u nich za 77 zł, bądź zrobic JailBreaka... Z simlockiem karta Play nie zadziała...

#374271  autor: Adrianeknw
 09 gru 2009, 22:29
nawet na telefon na kartę :O??

jailbreak? a co to? i czy tracę po tym gwarancję;)

#374275  autor: madhunt3r
 09 gru 2009, 22:41
Chyba jak zamawiasz u nich to jest ich dystrybucja, więc znając Orange to pewnie będzie miał simlocka. Niech ktoś się wypowie, kto zamawiał na kartę...

Jailbreak to innymi słowy, złamanie iPhone, traci się gwarancję, poczytaj o tym w necie

#374277  autor: PatryK[93]
 09 gru 2009, 23:05
Tak JB jest nielegalne,traci się przez niego gwarancję,ale są też plusy posiadania JB :) Ja osobiście nie mam JB.

Co do Orange,to wydaje mi się,że jednak będzie to telefon z Simlockiem :| Ale pójdziesz do salonu i Ci go zdejmą,jak już ktoś pisał,za 77 zł.

SirmarK, dlaczego masz płatnego Shazam'a ?:D jest przecież także w wersji LITE i działa wyśmienicie :]

Co do dalszych pytań, zapraszam Cię na stronę myapple.com - tam znajdziesz odpowiedzi na każde pytania,związane z iP,czy innym sprzętem Apple :]

#374565  autor: Sirmark
 12 gru 2009, 03:04
madhunt3r pisze:Jailbreak to innymi słowy, złamanie iPhone, traci się gwarancję, poczytaj o tym w necie
a ja tu od razu powiem o tym co mnie dotknelo, a dowiedzialem sie po fakcie. Apple gdzies chyba w okolicach pazdziernika zmienilo bootloader w iPoo, i po zlamaniu jailbreak-iem, po kazdym wylaczeniu sprzetu trzeba ponownie podlaczac do kompa, bo sie pojawia stosowne info z kabelkiem.
PatryK[93] pisze:SirmarK, dlaczego masz płatnego Shazam'a ?:D jest przecież także w wersji LITE i działa wyśmienicie :]
w sumie to mam chyba wersje lajt. sam juz nie wiem.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#394080  autor: mk5891
 18 mar 2010, 20:30
Z wielką chęcią wrócił bym do swojego I'Phona 3G. Jak dla mnie byl on rewelacyjny.

#394478  autor: Bos
 20 mar 2010, 20:08
Ja kupiłbym go jeszcze raz, ale tym razem białego i 16GB :)

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#422142  autor: marian243
 10 sie 2010, 11:57
Jeśli miałbym teraz zmieniać telefon to chyba tylko jeszcze raz na iphone'a. Miałem okazję ostatnio bawić się htc hd2 ale tak naprawdę mnie nie zachwycił. Może to tylko przyzwyczajenie ale jestem zadowolony z mojego ipka (poza baterią) i nie zamieniłbym go na żadnego innego.

#422189  autor: kerim36
 10 sie 2010, 16:24
Dla siebie nadal nie, a dla zony owszem.

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#422311  autor: wtd
 11 sie 2010, 12:11
Pewnie tak, gdyby nie to że teraz sobie kompletnie w kosmos polecieli z cenami. Jeżeli 3gs 8GB kosztuje w abo za stówę 1kpln to aż boję się pomyśleć ile będzie iphone 4 kosztował.

#424160  autor: RobertX
 20 sie 2010, 13:44
To ja sie wylame :D Mnie telefon spodobal sie bardzo i to trwalo az tydzien :) a potem??? Szok - to nie jest smartphone!!! Co z tego, ze ladny i dobrze wykonany jak nic tam nie ma do roboty. Nie wysle zdjec czy innych plikow znajomym przez BT :( nie wrzuce sobie filmow czy muzyki na dysk w prosty sposob jak to jest z wszystkimi innymi telefonami tylko od razu itunes trzeba odpalac, konwertowac itp? To jest kombajn multimedialny? Tak to mozna bylo robic wiele lat temu z pierwszymi kolorowymi wyswietlaczami i bawic sie w 3gp. A to, ze kontakty sie zgrywaja z karty bez powrotnie to juz jest chore. Dzwonki? W zyciu nie przyszloby mi do glowy, ze nie ustawie sobie dowolnej mp3 jako dzwonka :shock: nie mozna wyslac wizytowki... i masa innych rzeczy o ktorych sie nie mowi a czynia ten telefon zwykla sluchawka czy wrecz ipodem z funkcja dzwonienia... Sam wyswietlacz nie wystarczy tym bardziej, ze samsung robi juz swietne o ile nie lepsze amoledy. Bardzo bylem sceptyczny dla samsunga ale gdy znajomy pokazal mi Wave (przesiadl sie z iPhona) to 3GS przepadl w walce z polowe tanszym telefonem :lol: Dni kiedy iPhone sie wyroznial minely. Ja za miesiac czy dwa bede bral cos nowego i licze na N8, galaxy s, a moze iP4 jesli tam nie bedzie tych ograniczen i cena racjonalna w co bardzo watpie :P

#424210  autor: dario321
 20 sie 2010, 17:30
a orientuje sie ktos kiedy w iPhone'a bedzie w koncu zaczep na smycz? (ot taka drobnostka)

#424371  autor: user_delete10
 21 sie 2010, 16:22
dario321 pisze:a orientuje sie ktos kiedy w iPhone'a bedzie w koncu zaczep na smycz? (ot taka drobnostka)
O jacie człowieku... Dawno temu mieliśmy wymianę zdań na ten temat, widziałem, że jesteś aktywny w tym dziale ale teraz mnie poważnie zaskoczyłeś kiedy wyjeżdżasz wogóle w złym temacie znów z pytaniem o zaczep na smycz. Ja dawno iPhona używam jako odtwarzacza tylko, a że kupiłem go za małe pieniądze, nie czuję straty. Taki kloc w moim odczuciu nie nadaje się do dzwonienia ani na smycz. Widziałeś HTC HD2? Powiedz mi czy nosiłbyś go na smyczy?

#424386  autor: dario321
 21 sie 2010, 18:19
moze i kloc :wink: ale... jako ,,niedolamany,, tetraplegik jestem wrecz zmuszony ,,nosic,, na szyi swe telefony uczepione smyczy.
dla Ciebie(jak i wiekszosci ludzi) taki zaczep to błahostka,rzecz trywialna-i rozumiem to,a dla mnie to jeden z podstawowych wymogow.
pozdro

#425304  autor: mk5891
 26 sie 2010, 08:26
Pewnie że tak. Dla mnie to był świetny telefon. Gienialne odtwarzanie muzyki, świetna jakość rozmów, szybkoa przeglądarka internetowa, jakość wykonania no i oczywiście ten ekran dotykowy, jak narazie nie znalazłem nic lepszego na rynku. Czekam teraz aż Orange wprowadzi iP4 i napewno się skuszę. Pozdrawiam wszystkich użytkowników I'Phona. :twisted: