• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#15001  autor: WitekT
 31 sie 2005, 18:12
Zmienić kobietę. Taką mam koncepcję. :-D

#15004  autor: Th0mas
 31 sie 2005, 18:28
WitekT pisze:Zmienić kobietę. Taką mam koncepcję. :-D
Ehehehehe, nie Jej wina, że Idea ma na punkcie kasy odchyły :P

#15295  autor: Przemek
 02 wrz 2005, 18:00
Kurde wy to macie problemy.Mi zdarzało się, że płaciłem rachunki nawet 2 miesiące po upływie terminu zapłaty i nic sie nigdy nie działo ;-) a jak miałem telefon w Idei to szybko wyłączali,ale punktów w Proficie i tak nie zbierałem 8)

#15412  autor: Wojt2004
 02 wrz 2005, 23:58
przemek pisze:Kurde wy to macie problemy.Mi zdarzało się, że płaciłem rachunki nawet 2 miesiące po upływie terminu zapłaty i nic sie nigdy nie działo ;-) a jak miałem telefon w Idei to szybko wyłączali,ale punktów w Proficie i tak nie zbierałem 8)
No w ideii jest troche inaczej, tam po uplywie miesiaca (okresu rozliczieniowego ) rozmowy wychodzace sa wylanczane, w erze zdarza mi sie nie placic 3 miesiace i nie ma problemu.Ma to swoje dobre i zle strony.A punktow profit i tak nie zbieram

#132013  autor: blom
 11 gru 2006, 15:18
WitekT pisze:Nie 48h, a max. 24h wg. regulaminu Elixiru.
tam też taka błyskotka jak * jest i upraszczająć jak który koleik bank lub KIR będa miec "problem" to mogą nawet w dni robocze przelew wstrzymać do 48h

jesli chodzi o "normalnie i po ludzku" to 99.9% przelewów idzie 24h - chyba że ktoś zleci transakcje po ostatnim elixirze to ma problem bo pieniądze "czekają" aby się zabrać...

#142039  autor: miliard
 16 sty 2007, 20:14
Ja w Plusie mam Polecenie Zapłaty. Zdarzyło się 2x, że akurat nie miałem kasy na koncie to przysłali sms-ka z informacją, że kasy nie pobrali i proszą o zabezpieczenie środków na koncie na dzień taki i taki.
Myślałem że w TP jest tak samo a tam... przez 5 kolejnych dni roboczych są wysyłane monity do banku o ściągnięcie kasy z konta.
Plusiarze nigdy mi nie doliczyli %-ów za nieterminową płatność a żabojady 30 gr za 2 dni :evil:

#142075  autor: D@rio
 16 sty 2007, 21:42
miliard, bo TP S.A. ustawowo nalicza odsetki...

Obrazek

#142080  autor: Prometo
 16 sty 2007, 21:48
Ja też mam ustanowione w większości płatności polecenie zapłaty, środki na koncie zabezpieczone i moim zdaniem niech później operator(instytucja) niech ma pretensje do banku a nie do klienta.

#142168  autor: Irek
 16 sty 2007, 23:21
Ja też mam ustanowione w większości płatności polecenie zapłaty, środki na koncie zabezpieczone i moim zdaniem niech później operator(instytucja) niech ma pretensje do banku a nie do klienta.
... zapewne bank zadba o to, aby pieniądz zostały wysłane w opdowiednim terminie... to nie jest średniowiecze ;)

"And one more thing..."

#143957  autor: mike278
 21 sty 2007, 12:17
nie rozumiem wzburzenia autora. regulamin stanowi jasno. pieniadze maja byc do tego i tego dnia i naleza sie punkty. to w interesie Twojej pani jest by byly na czas. a jak nie chce sobie zarobic to jej nie zmuszaj. za polecenie zapl. jest 100 punktow= 4 zlote, koszt konta wraz z przelewem, to 1-2 pln. czyli miala by mniej problemow, i wiecej kasy. ale po co udogodnienia i zysk, skoro ktos nie chce?

Execute the order 66.

#154505  autor: mikage1
 18 lut 2007, 13:03
a mnie się raz zdarzyło, że zapłaciłem tego samego lub następnego dnia, co data wystawienia faktury i potem okazało się, że w proficie nie dostałem punktów ze względu na nieterminowe opłacenie faktury. wtedy zapytałem profita, czy zapłacenie 2 tygodnie przed upływem terminu płatnosci to wg nich jest nieterminowe... - przeprosili i punkty dodali :)

#154523  autor: air
 18 lut 2007, 14:02
do pz oplaca sie miec konto w inteligo (platna karta nie jest obowiazkowa). pz, niezaleznie od ilosci jest gratisowe. jedyny wymog to zamrozone 100 zl na tym koncie, aby nie liczyli za prowadzenie