• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#250659  autor: castagnet
 11 lut 2008, 14:16
Yearman pisze:K800 jest lepszy pod kazdym (istotnym) wzgledem(aparat, ekran etc.)
Zapewniam Cie że nie pod każdym.
K550i przewyższa k800i jeszcze pod względem:
-czasu czuwania,
- 4 zakresy,
-EDGE,

Reszta jest ta sama, ta sama struktura menu, ta sama jakość dźwięku (na tych samych słuchawkach) itp.

#250768  autor: vinc
 11 lut 2008, 22:56
Jejku co tak wszyscy biją do joy'a? to już nie czasy k700i kiedy joy'e faktycznie były liche. W k800i joy bardzo dobrze się spisuje.

Według mnie joy może być argumentem dla osoby, która poprostu nie lubi posługiwać się telefonem za pomocą takiego rozwiązania, ale pozwólmy by zdecydował o tym wybierający

Obrazek

#250771  autor: castagnet
 11 lut 2008, 23:03
vinc pisze:Według mnie joy może być argumentem dla osoby, która poprostu nie lubi posługiwać się telefonem za pomocą takiego rozwiązania
No to dla mnie jest takim argumentem :-)
Duzo wygodniejszy jest klawisz kierunkowy, według mnie. Poza tym poprzez joy'a kurz dostaje się do wnętrza telefonu.

#250791  autor: Yearman
 12 lut 2008, 09:31
castagnet pisze:
Yearman pisze:K800 jest lepszy pod kazdym (istotnym) wzgledem(aparat, ekran etc.)
Zapewniam Cie że nie pod każdym.
K550i przewyższa k800i jeszcze pod względem:
-czasu czuwania,
- 4 zakresy,
-EDGE,
Moja ocena byla subiektywna i chodzilo o istotne dla mnie wzgledy, 4 zakresy i edge nie maja dla mnie i dla wiekszosci uzytkownikow znaczenia.Co do czasu czuwania nie bede sie spieral bo ogniwo jest zdaje sie takie samo wiec czas czuwania powinien byc identyczny. Czas uzytkowania natomiast pewnie jest krotszy w K800 chocby ze wzgledu na lepszy wyswietlacz.
castagnet pisze:
vinc pisze:Według mnie joy może być argumentem dla osoby, która poprostu nie lubi posługiwać się telefonem za pomocą takiego rozwiązania
i dokladnie tak jest...

#250795  autor: castagnet
 12 lut 2008, 09:50
Yearman pisze:Czas uzytkowania natomiast pewnie jest krotszy w K800 chocby ze wzgledu na lepszy wyswietlacz.
Zgadza sie.
Yearman pisze:Moja ocena byla subiektywna
Moja też, dlatego pojechałem po joy'u, ponieważ nie lubie tego rozwiązania, pomimo że miałem K750i pół roku i nie narzekałem. Po prostu nie lubie joysticków.

#250805  autor: vinc
 12 lut 2008, 10:37
castagnet pisze:dlatego pojechałem po joy'u, ponieważ nie lubie tego rozwiązania, pomimo że miałem K750i pół roku i nie narzekałem. Po prostu nie lubie joysticków.
ok, ale jeśli joy'a przedstawiasz jako wadę to uzasadnij to. Tym bardziej, że jest jest to twoja subiektywna ocena. Bo ktoś może pomyśleć, że joy zaraz się zepsuje i ...

Według mnie joy jest wygodniejszy i łatwiejszy w obsłudze od normalnego klawisza kierunkowego, ale to jest tylko moja subiektywna ocena :wink:

Obrazek

#250809  autor: castagnet
 12 lut 2008, 10:43
vinc pisze:ok, ale jeśli joy'a przedstawiasz jako wadę to uzasadnij to.
castagnet pisze:Duzo wygodniejszy jest klawisz kierunkowy, według mnie. Poza tym poprzez joy'a kurz dostaje się do wnętrza telefonu.
A to nie było uzasadnienie?
vinc pisze:Bo ktoś może pomyśleć, że joy zaraz się zepsuje
castagnet pisze:miałem K750i pół roku i nie narzekałem
naprawde uważasz że sugeruje że joy sie zepsuje? :P
vinc pisze:jest to twoja subiektywna ocena
Yearman pisze:Moja ocena byla subiektywna
Nie tylko ja oceniam subiektywnie...
W końcu to temat, aby poznać czyjeś zdanie na temat danego telefonu.

#250811  autor: vinc
 12 lut 2008, 11:03
nie chodziło mi o późniejszy post tylko o ten:
castagnet pisze:Ja mialem mozliwosc kupienia zarówno K550i jak i k800i w bardzo dobrych pieniądzach. Wybrałem k550i. Dlaczego?
-bo nie ma joystick'a,
nikt nie jest obiektywny w 100% :-D

Obrazek

#251615  autor: trte
 16 lut 2008, 18:13
Z tych to tylko i wyłącznie K800 - aparat 3,2 mpx, af, ksenonowy flash - telefon zamiast aparatu teoretycznie może służyć jeszcze do tego jest 3G i bardzo dobry wyświetlacz w rozdzielczości 230*320.

Tylko taka mała rada - kupując kup Polski , a nie sprowadzany - tak czy siak pewnie będziesz chciał zmienić softa na oryginał , sam to zrobisz - stracisz gwarancję - pójdziesz do serwisu, zapłacisz tyle, że ogólnie lepiej by wyszło Polski kupić ;)
Ale decyzja jest Twoja - życzę dobrego wyboru...

Piszę poprawnie po polsku.

#252163  autor: Mateusz_PL
 19 lut 2008, 20:52
OK telefon kupiłem, przyszedł, ma 2 lata gwarancji w tym sklepie co go kupiłem i wgrany Polski soft, i mam od razu takie pytanie, ponieważ jutro wyjeżdzam na dluzej musiałem wrzucić piosenki na fona (a dopiero raz był ładowany) i gdy połączyłem kablem zaczął się ładować :x I mam takie pytanie czy po tym wrzucaniu piosenek powtórzyć formatowani czy teraz to już nic nie da?
Ostatnio zmieniony 19 lut 2008, 21:13 przez Mateusz_PL, łącznie zmieniany 1 raz.

#252168  autor: aga
 19 lut 2008, 20:59
Mateusz_PL pisze:gdy połączyłem kablem zaczoł się ładować :x
Możesz wyłączyć/włączyć ładowanie przez kabel USB wchodząc w menu kodem:
> * < < * < *
dalej Ustawienia usług i tam masz ładowanie wł. lub ładowanie wył. Musisz tylko w miarę szybko naciskać nie zważając na bzdury jakie będą na wyświetlaczu.

> klawisz nawigacyjny w prawo lub ruch dżojstikiem w prawo
< klawisz nawigacyjny w lewo lub ruch dżojstikiem w lewo
* wiadomo który klawisz

Poza tym teraz są takie baterie, których nie trzeba formować.

#252170  autor: Mateusz_PL
 19 lut 2008, 21:10
Czyli litowo polimerowej nie trzeba formatowac? :) Bo mi w mówił gość w emipku, że trzeba ładować 3 razy po 12 h;/

#252171  autor: butterfly
 19 lut 2008, 21:13
Po pierwsze formować, a nie formatować.
Nie trzeba. Nic telefonowi nie będzie jak sie podładuje na USB.
A tak poza tym to już nie ten temat. :wink:

#252172  autor: Prometo
 19 lut 2008, 21:13
Poszukaj na forum, bo było o tym mówione już setki razy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#252174  autor: aga
 19 lut 2008, 21:16
Ten temat był już wielokrotnie poruszany na forum, więc wystarczy użyć wyszukiwarki.

W instrukcji od mojego K550i jest napisane, że
Kod: Zaznacz cały
Przed pierwszym użyciem telefonu komórkowego zalecamy pełne naładowanie baterii. Nowa bateria lub bateria nieużywana przez długi czas może mieć mniejszą pojemność podczas kilku pierwszych prób użycia.
I to wszystko na temat ładowania. Gdyby była taka potrzeba, aby ładować 3 razy po 12 h, to z pewnością by o tym napisali.