• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 63 z 318
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 318

#204037  autor: user_delete6
 19 lip 2007, 16:45
soulafein pisze:Jeszcze jedno pytanie - cinnek czy telefon od razu dostales czy bedziesz musial na niego czekac do tego listopada. i z tego co zrozumialem nowy abonament zostaje wlaczony dopiero kiedy skonczy sie pierwsza umowa, tak??
Telefon mam już nowy, taryfa zmieniona, więc wszystko standardowo. Jedynie umowy nie przedłuzyli od momentu podpisania aneksu, tylko od daty zakończenia dotychczasowej umowy.
Przy poprzednim aneksie było inaczej, ale wtedy podpisywałem tylko miesiąc przed końcem umowy.

#204054  autor: damiancycek
 19 lip 2007, 17:40
Czy w ERZE jest dostępny tel. nokia 3250, i w jakiej cenie jeśli juz? PZDR

RÓB SWOJE RYZYKO JEST TWOJE

[you] podarowałeś głodnym dzieciom ciepły posiłek? Jeżeli nie to wejdź: www.pajacyk.pl

#204056  autor: elrond
 19 lip 2007, 17:47
No to mi sie nasunęła jeszcze jedna rzecz - jak opłacam fakture to moge sobie wtedy wpłacić większą kwotę. I tak przy rachunku np 35 zł, wpłacam 40 i w "sumie niezapłaconych faktur" mam -5zł. I teraz pytanie - czy jeśli została mi tam jakaś kwota, to czy przy zamawianiu telefonu zostannie ona od jego ceny odjęta?

#204057  autor: aga
 19 lip 2007, 17:52
damiancycek pisze:Czy w ERZE jest dostępny tel. nokia 3250, i w jakiej cenie jeśli juz? PZDR
Era nie ma w ofercie tego modelu.

#204117  autor: Asii
 19 lip 2007, 21:04
cinnek, coś łatwo Ci to wszystko poszło tyle czasu przed końcem umowy, jeżeli to prawda to pozostaje gratulować :P

#204124  autor: Prometo
 19 lip 2007, 21:12
elrond pisze:czy przy zamawianiu telefonu zostannie ona od jego ceny odjęta?
Już pisałem tutaj, że Ty za telefon płacisz kurierowi. Dopiero jak firma DPA (bo taka dostarcza telefony) rozliczy się z Erą to zniknie Ci z konta ta nieuregulowana kwota za telefon.
Asii pisze:cinnek, coś łatwo Ci to wszystko poszło tyle czasu przed końcem umowy, jeżeli to prawda to pozostaje gratulować :P
Rzeczywiście poszło Ci moim zdaniem za łatwo. Musiałeś mieć bardzo duże rachunki skoro zaproponowali Tobie tak długo przed końcem umowy ofertę z wymianą telefonu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#204126  autor: pivovar
 19 lip 2007, 21:17
elrond pisze:
pivovar pisze:"Otrzymuje specjalny bonus przy skorzystaniu z oferty na stronie era.pl lub u konsultanta pod numerem 602 900" czy ten bonus to dodawane 60 min gdy telefon przyjdzie kurierem ??? - to tak wprost nie wynika według mnie
Właściwie to bonusy są 3 - za kuriera jest 60 minut, a za zamówienie aneksu przez I-BOA 1000smsów/500mmsów i ten wielki bonus w zależności od wybrnej lizby ofert.
Ja myśle ze twój cytat oznacza właśnie ten ostatni czyli 500/1000/1500/2000 minu.
elrond ale w tym linku jest wcześniej mowa o dodatkowych minutach - Dostaje dodatkowe pakiety minut do abonamentu i dlatego pytałem cóż jeszcze dostajemy ? i stąd wyszło mi te 60 min/za kuriera, bo chyba nie 1000sms/500mms - bo to tylko za I-BOA.
Chyba, że Erze brakuje argumentów i się powtarza ... :D

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#204130  autor: elrond
 19 lip 2007, 21:21
Prometo pisze:Już pisałem tutaj, że Ty za telefon płacisz kurierowi. Dopiero jak firma DPA (bo taka dostarcza telefony) rozliczy się z Erą to zniknie Ci z konta ta nieuregulowana kwota za telefon.
Chyba nie bardzo mnie zrozumiałeś :wink: Ja wiem że kurierowi sie płaci i ta kwota znika dopiero później. Kumam to. Ja pytam o sytuację kiedy już MAM ujemną kwotę salda (nadplaciłem i zostało troche kasy) i wtedy zamawiam telefon, kwota za niego wskakuje do niezapłaconych ALE POWINNA BYĆ POMNIEJSZONA o moją już istniejacą nadpłatę :-) No właśnie - powinna, ale czy tak bedzie?

#204133  autor: Prometo
 19 lip 2007, 21:23
elrond nie znam sie na zasadach księgowania wpłat, zapłat, niedopłat, nadpłat przez Erę :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#204134  autor: elrond
 19 lip 2007, 21:29
Prometo pisze:elrond nie znam sie na zasadach księgowania wpłat, zapłat, niedopłat, nadpłat przez Erę
Ja tylko pytam, bo może ktos wie z autopsji :-)

pivovar, momentami przestaje to rozumieć. Wiem że w zależności od ilości pakietów dostajesz pakiet minut, za kuriera 60min, i te smsy/mmsy za i-boa. Nie zagłębiam sie w to bo zwariuje :wink:

#204145  autor: pivovar
 19 lip 2007, 22:13
elrond pisze:...Ja pytam o sytuację kiedy już MAM ujemną kwotę salda (nadplaciłem i zostało troche kasy) i wtedy zamawiam telefon, kwota za niego wskakuje do niezapłaconych ALE POWINNA BYĆ POMNIEJSZONA o moją już istniejacą nadpłatę :-) No właśnie - powinna, ale czy tak bedzie?
elrond tak jest na pewno przy fakturach, kiedyś nadpłaciłem - fakt kilkadziesią groszy, ale od tego czasu pomniejszają mi opłatę jaka przychodzi na rachunku właśnie o tą kwotę, czy jest tak w przypadku zakupu telefonu ... :?:
A z tymi minutami to faktycznie, nie jest to jednoznaczne (przynajmniej dla mnie) :?

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#204150  autor: Exeqtor
 19 lip 2007, 22:24
Nie ma co się ekscytować tymi 60 minutami - można z nich skorzystać jak ktoś weźmie 1 lub 2 oferty i wtedy jest to jak najbardziej racjonalne
W przypadku 3 lub więcej ofert z tych 60 minut raczej mało kto skorzysta.

60 minut dostaje się na okres 2 miesięcy , a że schodzą one po pakiecie 500,1000 itd minut (liczba w zależności od ofert) przyznanych na okres 2 lat to żeby skorzystać z tych 60 minut trzeba ten duży pakiet wydzwonić przed upływem tych 2 miesięcy.

Wyszedł trochę z tego mojego pisania "bełkot" ale mam nadzieję że zrozumiały ;-)

O kolejności schodzenia minut wspomniał mi konsultant z działu utrzymania, gdy wspomniałem o tych 60 minutach.

#204158  autor: user_delete6
 19 lip 2007, 23:17
Rzeczywiście poszło Ci moim zdaniem za łatwo. Musiałeś mieć bardzo duże rachunki skoro zaproponowali Tobie tak długo przed końcem umowy ofertę z wymianą telefonu.
Sam się zdziwiłem, że tak wcześnie.
Rachunki nie aż tak wysokie żeby mnie traktowali jakoś szczególnie - ok. 70zł.

#204168  autor: D@rio
 20 lip 2007, 00:07
Prometo pisze:Dopiero jak firma DPA (bo taka dostarcza telefony)
DPD.

Obrazek

#204170  autor: thane
 20 lip 2007, 00:19
zgodnie z wszystkimi znakami na niebie i ziemi dokładnie o północy umożliwiono mi dokonanie przedłużenia umowy w wersji z telefonem, co zaowocowało napisaniem przeze mnie maila do biura obsługi więc z rana powinna być odpowiedź, zobaczymy co uda mi się wytargować - albo raczej czego się nie uda (do tej pory miałem abo za 20zł), zauważyłem tylko jedną rzecz, otóż przy realizacji aneksu na iboa nie ma możliwości przedłużenia na 3 lata :shock: nie sądzicie że to trochę dziwne?

#204174  autor: elrond
 20 lip 2007, 00:37
thane, oficjalnie jest i być powinno na i-boa :shock: Mam nadzieje że to nie (kolejne) kuku ze strony Ery...

PS. Informuj nas na bierząco jak twoje przedłużanie. W szczególności mnie i chyba też Asii to interesuje ;-)

#204184  autor: alterus
 20 lip 2007, 01:26
Podzielę się swoimi dość zabawnymi choć i tragicznymi doświadczeniami związanymi z przedłużaniem umowy w Erze. Umowa skończyła mi się gdzieś w październiku 2006 roku i dotychczas nie udało mi się jej przedłużyć choć jak najbardziej cały czas jestem zainteresowany :)
W momencie zakończenia umowy terminowej miałem jeszcze słynną promocję weekendową (za 15 PLN) + ofertę z przyjacielem (za 30 PLN). Na jakiś miesiąc przed zakończeniem umowy zadzwoniono do mnie z BOA namawiając do skorzystania z promocji przedłużeniowej "Obniż koszty" (aparatu nie chciałem). Dzwoniono kilkukrotnie i Obniżenie kosztów miało polegać na tym, że za pakiet z przyjacielem będę dalej płacił 30 PLN, za pakiet weekendowy podniosą mi opłaty z 15 na 30 PLN i w sumie razem będę płacił przez kolejne 2 lata zamiast 45 to 60 PLN. Podobno ta promocja pozwalała na "widoczne obniżenie kosztów" (inf. od konsultantów, którzy mi ją przedstawiali). No cóż... nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne.
Nie skorzystałem.

Gdzieś w czerwcu skończyła się słynna promocja na pakiet weekendowy. W międzyczasie zrezygnowałem z pakietu z przyjacielem na rzecz 100min. do Ery i na stacjonarne. Opłata skoczyła mi do 60 PLN. Podpiszę aneks - pomyślałem. Weekendowe wprawdzie zostaną za 30 ale wezmę za to dwa pakiety standardowe (w sumie za 30) czyli rachunek ten sam a minut jakby więcej. Wypełniłem formularz na I-BOA i już na drugi dzień dostałem sms-y a to że przyjęte a że wysłane a że już za kilka dni przyjedzie! Nawet numer do śledzenia przesyłki był, a jakże! Był 21 czerwca. No i czekam, czeekam, czeeekam... Jak te panie w jednym z teleturniejów gdzie one mają tyle do rozdania tylko jakoś nikt nie chce zadzwonić ;)

Niniejszym ogłaszam temat na najdłuższy czas oczekiwania na aneks z Ery!
Link do konkursu jest tu:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=17720

a zdjęcie z Track&Trace tu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d25 ... 28ebb.html
Ostatnio zmieniony 22 lip 2007, 16:40 przez alterus, łącznie zmieniany 2 razy.

#204204  autor: Prometo
 20 lip 2007, 07:41
D@rio pisze:DPD.
Tak DPD dawniej Masterlink, mój błąd :oops:

Pozdrawiam - Prometo

#204237  autor: Asii
 20 lip 2007, 10:10
elrond pisze:
PS. Informuj nas na bierząco jak twoje przedłużanie. W szczególności mnie i chyba też Asii to interesuje ;-)
Jak najbardziej przyłączam się do prośby kolegi 8)

#204316  autor: thane
 20 lip 2007, 13:35
no niestety te same pierdoły co już ktoś tam pisał na forum, że brane pod uwagę są wysokość rachunków, regularne płacenie itp. itd. :( i w kółko to samo... ja nie wiem oni chyba tam roboty posadzili... no trudno idę do sklepu przedłużyć, biorę 1xuniwersalna,1xtaniej w sieci, na 3 lata i do tego nokie 5300 na 150 zeta, i tak myślę że się opłaca, nie ma co narzekać ;)
  • Strona 63 z 318
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 318
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63