• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#101036  autor: ader
 01 wrz 2006, 00:41
Jak tak będzie wyglądać promocja urodzinowa to chyba Era znów straci klientów. Czekałem specjalnie z przedłużeniem umowy ale to co widać to totalna lipa. Obecne promocje są dużo korzystniejsze, a że dali telefony za 10gr, hehehehe, tylko te starsze a wszystko co nowsze zostało po starej cenie. "Poczekam i popatrze, nie cofne kijem Wisły...":/ DNO

#101077  autor: sapv
 01 wrz 2006, 08:47
D@rio pisze:zapraszam do lektury: click

no to niezla jazda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jak to mawiają rosyjscy generałowie : "chcieliśmy dobrze a wyszło jak zawsze". :smt005

#101090  autor: bo8ek
 01 wrz 2006, 10:20
D@rio dzieki za link do tego artykulu, tak wlasnie mi wyszlo ze obecna promocja jest lepsza niz ta nowa.
Ludzie pisza, ze w polowie wrzesnia ma sie pojawic lepsza promocja, jak w zeszlym roku, sam nie wiem co o tym myslec.
Bylbym sklonny wziac ten telefon co pisalem w tej cenie i przy tym abonamencie, tylko teraz przeczytalem kilka opinii, ze era to chlam ogolnie, ze zasiegu nie ma, ze to, ze tamto i sam juz nie wiem. Z tych opinii wynika, ze jakbym sie zdecydowal to bylyby to moje najgorsze 2 lata :) a przeciez ja w moim orange go mam teraz duzo gorsze stawki.
Wiec sam nie wiem czy to konkurencja, czy ludzie wyolbrzymiaja.

Mam jeszcze takie pytania,
1) czy w tym abonamencie ery "wiecej lata" ta pula minut jest na minuty/smsy, a mmsy trzeba placic dodatkowo? Tak wyczytalem w jakims poscie odnosnie "ery nowy komfort".
2) czy mozna sprawdzic aktualny stan konta (jak sie to robi w abo ery) jak w przypadku pre-paid (czy jest to platne?), czy mozna sprawdzic ile jeszcze zostalo minut do wykorzystania w biezacym miesiacu?
3) czy minuty niewykorzystane przechodza na nastepny miesiac? trzeba za taka usluge cos placic?
4) czy darmowy nr w ofercie jest na siec era, jak rowniez na stacjonarne (pytam, zeby sie upewnic, wydaje mi sie, ze tak)

Dzieki z gory za odpowiedzi :smt006

#101116  autor: GregPepe
 01 wrz 2006, 11:34
Oferta urodzinowa ma jednego plusa mozna wybrać dowolna oferte i przy specyficznym profilu dzwonienia mozna wyjsc na tym lepiej niz na obecnej promocji. np. duzo dzwoni na 1 numer albo chce mieć wieczorami lub w weekendy kontakt z rodzina czy coś w tym stylu

#101119  autor: Dociekliwy
 01 wrz 2006, 11:37
bo8bek

Ad 1 - mms'y płatne dodatkowo 40 gr/min, ale - najpierw korzystasz z usługi wypróbowania z darmo i dostajesz frikosowe 15 :D później z era premia za punkty łykasz - daje się :P

Ad 2 - Można sprawdzić czy nie przekroczyło się wliczonych w abonament minut (i-boa) lub przez telefon - ale jak to jest, to ja nie wiem :wink:

Ad 3 - Przechodzą, darmowo...

Ad 4 - Darmowy numer, to chyba era, ale nie wiem czy nie też stacjonarne. Sprawdź w regulaminie.

#101123  autor: przemek910
 01 wrz 2006, 11:39
Dociekliwy pisze: Ad 2 - Można sprawdzić czy nie przekroczyło się wliczonych w abonament minut (i-boa) lub przez telefon - ale jak to jest, to ja nie wiem :wink:
Taaak? Ciekawe jak?? :roll:
Tyle razy odiwedzam I-Boa i jakoś nigdy nie na trafiłem na taką informację ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#101125  autor: GregPepe
 01 wrz 2006, 11:53
kin pisze:
Dociekliwy pisze: Ad 2 - Można sprawdzić czy nie przekroczyło się wliczonych w abonament minut (i-boa) lub przez telefon - ale jak to jest, to ja nie wiem :wink:
Najlepiej sobie zerować licznik jak sie ma oferte uniwerlaną, ja tak robie.
Mozna dzwonic na stan konta czy cos takiego, i podaje ile minut i czy sie wyszło poza abonamencik.
ale to jest płatny numer przynajmniej w starszych taryfach , niestety informacje są tam aktualizowane z opóźnieniem ale i czasami mi sie nie zgadzało. Podając te limity automat mówi z jakiego dnia i z jakiej godziny jest ten limit.
koszt 29gr albo 39gr za połaczenie

#101128  autor: rafcyk
 01 wrz 2006, 11:56
bo8ek pisze: Mam jeszcze takie pytania,
1) czy w tym abonamencie ery "wiecej lata" ta pula minut jest na minuty/smsy, a mmsy trzeba placic dodatkowo? Tak wyczytalem w jakims poscie odnosnie "ery nowy komfort".
2) czy mozna sprawdzic aktualny stan konta (jak sie to robi w abo ery) jak w przypadku pre-paid (czy jest to platne?), czy mozna sprawdzic ile jeszcze zostalo minut do wykorzystania w biezacym miesiacu?
3) czy minuty niewykorzystane przechodza na nastepny miesiac? trzeba za taka usluge cos placic?
4) czy darmowy nr w ofercie jest na siec era, jak rowniez na stacjonarne (pytam, zeby sie upewnic, wydaje mi sie, ze tak)

Dzieki z gory za odpowiedzi :smt006
Ad1. Tak, 1min=4sms, natomiast mms jest doliczany dodatkowo do rachunku
Ad2. Mozesz sprawdzic stan konta pod numerem 602963 oraz przez internet. O pozostalej liczbie minut dowiesz sie jedynie dzwoniac pod powyzszy numer (29gr/min.)
Ad3. Tak przechodza na nastepny miesiac i sa wykorzystywane w pierwszej kolejnosci. Za usluge nic nie placisz.
ad4. Tak mozesz.

#101153  autor: Dociekliwy
 01 wrz 2006, 12:48
kin pisze:
No przyjacielu...
1. logujesz się na i-boa
2. wchodzisz w płatności
3. Koszty bieżące od ostatniej faktury: ...

i to jest to. Mankament jest taki, że musisz przebić abonament aby coś się pojawiło. Jak nie przekroczyłeś jest zero.

Mogę jeszcze jakoś pomóc ;-)

#101232  autor: przemek910
 01 wrz 2006, 15:58
Hehe, a załużmy że na początku okresu rozliczeniowego wyślesz MMSą to wtedy masz 0,40zł (zakładając że masz jeszcze minuty) - no to wcale nie jest takie dokładne :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#101234  autor: yagi
 01 wrz 2006, 16:02
Dociekliwy pisze:
kin pisze:
No przyjacielu...
1. logujesz się na i-boa
2. wchodzisz w płatności
3. Koszty bieżące od ostatniej faktury: ...

i to jest to. Mankament jest taki, że musisz przebić abonament aby coś się pojawiło. Jak nie przekroczyłeś jest zero.

Mogę jeszcze jakoś pomóc ;-)
Te koszty sa wartoscia netto wiec trzeba dodac sobie jeszcze 22% VAT...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#101245  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 16:30
bo8ek pisze:D@rio dzieki za link do tego artykulu, tak wlasnie mi wyszlo ze obecna promocja jest lepsza niz ta nowa.
Ludzie pisza, ze w polowie wrzesnia ma sie pojawic lepsza promocja, jak w zeszlym roku, sam nie wiem co o tym myslec.
Bylbym sklonny wziac ten telefon co pisalem w tej cenie i przy tym abonamencie, tylko teraz przeczytalem kilka opinii, ze era to chlam ogolnie, ze zasiegu nie ma, ze to, ze tamto i sam juz nie wiem. Z tych opinii wynika, ze jakbym sie zdecydowal to bylyby to moje najgorsze 2 lata :) a przeciez ja w moim orange go mam teraz duzo gorsze stawki.
Wiec sam nie wiem czy to konkurencja, czy ludzie wyolbrzymiaja.
eee tam....nie słuchaj tych bajek bo tak naprawde zawsze się znajdzie ktoś kto będzie marudził i narzekał. To co ludzie piszą to zawsze bym traktował przez palce. Natomiast co do tych opinii...a gdzie konkrety? Ja jedynie mogę się zgodzić z tym że Era ma troszkę gorszy zasięg w terenach wiejskich, poza miastem. Ale to też zależy od konkretnych lokalizacji. Nie wiem gdzie Ty mieszkasz a więc trudno mi się wypowiedzieć. Ja akurat używam czasem Ery prywatnie (Tak Tak'a po 9 miesiącach (59gr./min) ;) ) i nie narzekam. Nie zdarzyło mi się jeszcze w normalnych warunkach miejskich, podmiejskich aby nie było zasięgu. Zresztą, dyskutowanie o zasięgu to temat rzeka. Najlepiej samemu się przekonać ;) Natomiast w kwestii techniki czy oferty Era jest jak najbardziej OK - co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń. Akurat w kwestii porównaniu Ery z Orange to uważam iż Orange jest dużo gorsze ;)

Obrazek

#101281  autor: Dociekliwy
 01 wrz 2006, 18:04
kin pisze:Hehe, a załużmy że na początku okresu rozliczeniowego wyślesz MMSą to wtedy masz 0,40zł (zakładając że masz jeszcze minuty) - no to wcale nie jest takie dokładne :P
Och jest, bo wiesz, że do rachunku dojdą Ci 0,4 pln. Przecież więcej nie rośnie, do czasu aż znów, albo wyskoczysz poza abonament np. MMS, GPRS etc, albo skończą Ci się minuty. Proste :D

#101299  autor: bo8ek
 01 wrz 2006, 19:08
D@rio tak wlasnie mi sie wydaje, ze nie ma co za bardzo sie przejmowac wszystkim tym co ludzie pisza, bo wiadomo ze kazdemu nie dogodzi. Ja mieszkam w Gdyni i mysle, ze nie bede mial problemow z zasiegiem, znajomi ktorzy byli w erze zawsze mieli zasieg, gdy ja w orange mialem problemy ze zlapaniem go.

Jedyne co mnie ciekawi, to ze ludzie pisza, ze "okazja dziesieciolecia" zastapi "era nowy komfort", a w poniedzialek pojawi sie "cos" co zastapi "wiecej lata". W sumie glupio byloby jakby od poniedzalku byly dostepne tylko "oferty", nie byloby "taryf" - okreslona liczba minut, okreslony abonament.
Wstrzymam sie z decyzja do jutra jeszcze, ale obawiam sie, ze nic nowego sie nie dowiem i bede musial zdecydowac bez informacji i zaufac intuicji.

Dzis dzwonilem do najblizszego salonu ery, pani powiedziala ze szef pojechal po dostawe i oddzwonila, ze maja 1 sztuke srebrna, ja chce czarna, bo w sumie jak kupowac tel za taka kase i na taki czas, to lepiej taki jak sie chce, a nie taki jaki jest.

Wiec jak sie zdecyduje na obecna taryfe to bede musial jutro jezdzic po salonach i szukac gdzie maja telefon, a moze okaze sie ze wejda nowe taryfy, bardziej atrakcyjne - szczerze juz w to watpie.

#101332  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 20:28
Wiec jak sie zdecyduje na obecna taryfe to bede musial jutro jezdzic po salonach i szukac gdzie maja telefon, a moze okaze sie ze wejda nowe taryfy, bardziej atrakcyjne - szczerze juz w to watpie.
jakby weszły tak naprawdę nowe taryfy to już by były przecieki. Co jak co, ale telepolis napewno by je miało i coś by bylo wiadomo. A nawet ja nie mam takich informacji. Jak narazie to tylko jest to zrobiony szum medialny z tymi nowymi taryfami i ktoś pięknie wybrał też ładną nazwę "Era NoKaut". Mówiąc szczerze ja nie wierzę w to, iż wejdą nowe taryfy.
Dzis dzwonilem do najblizszego salonu ery, pani powiedziala ze szef pojechal po dostawe i oddzwonila, ze maja 1 sztuke srebrna, ja chce czarna, bo w sumie jak kupowac tel za taka kase i na taki czas, to lepiej taki jak sie chce, a nie taki jaki jest.
pojeździj, podzwoń. Może salon firmowy będzie miał na magazynie owy telefon, w obudowie która chcesz.
Jedyne co mnie ciekawi, to ze ludzie pisza, ze "okazja dziesieciolecia" zastapi "era nowy komfort", a w poniedzialek pojawi sie "cos" co zastapi "wiecej lata". W sumie glupio byloby jakby od poniedzalku byly dostepne tylko "oferty", nie byloby "taryf" - okreslona liczba minut, okreslony abonament.
Wstrzymam sie z decyzja do jutra jeszcze, ale obawiam sie, ze nic nowego sie nie dowiem i bede musial zdecydowac bez informacji i zaufac intuicji.
"Okazja dziesieciolecia" nie zastepuja EraKomfort. Bo jedno to promocja a drugie to taryfy. I owa promocja opiera się właśnie na tych taryfach. W poniedzialek nic się nowego nie pojawi, jedynie wejdzie właśnie promocja "okazja dziesięciolecia" która zastępuje promocję "więcej lata". Natomiast każda oferta jest związana z jakąś taryfą, w tym przypadku "Więcej Lata" jak i "Okazja dziesięciolecia" z taryfami EraNowyKomfort - już jasne?
(p.s z tego szumu informacyjnego i fantazji ludzkiej już się kocioł powoli robi z tą Erą :| )

Obrazek

#101446  autor: toziu
 02 wrz 2006, 10:55
ja mam pytanie o co chodzi w tym 4oferty 3 oferty ?? itp ??
Mnie interesowalaby Oferta2 z tel SE 510i i jak to wyglada z darmowymi minutami i jaki abonament ?? bo ja tam z tego nic nie jarze :/

#101450  autor: Jarcool
 02 wrz 2006, 11:05
toziu pisze:ja mam pytanie o co chodzi w tym 4oferty 3 oferty ?? itp ??
Mnie interesowalaby Oferta2 z tel SE 510i i jak to wyglada z darmowymi minutami i jaki abonament ?? bo ja tam z tego nic nie jarze :/
te oferty wchodza w skład era nowy komfort: masz nastepujace oferty:
-uniwersalna(40 minut do wszystkich)
-taniej w sieci(100 min do ery i na stacjonarke)
-z przyjacielem(rozmowy z jednym nr za darmo)
-weekendowa(darmowe rozmowy w weekendy)
-multimedialna(darmowe sms wymienne na mms)
-blueconnect(50mb)
kazda z ofert kosztuje 10 zł przez 10 miesięcy pozniej płacisz za nia 30 zł
dobierasz sobie je wg wlasnych potrzeb np. jak czest dzwonisz do ery i na stacjonarke bierzesz 2 oferty taniej w sieci i masz 200 min. przez 10 miesiecy placisz 20 zł a pozniej 60 zł.se k510i masz za 10 gr czyli w porownaniu z letnia promocja w erze o 198,90zł taniej:)
aha tak na marginesie po 20 miesiacach mozna juz przedluzyc umowe wiec jak chcesz to 60 zł placisz przez 10 miesiecy(mam nadzieje ze tak zostanie)do tego info nie jestem w 100% pewien:)
aha.tak na marginesie to i tak uwazam ze era ma najlepsza oferte dla indywidualnych...

#101456  autor: Dociekliwy
 02 wrz 2006, 11:31
No jak najlepszą?

Orange ma 3 numery za 30 zł i tu ERA leży - bo mają jeden numer za 30 - totalnie bez sensu!
Tak więc jako zdecydowany przeciwnik Orange stwierdzam, że biją ERE na głowę. Moja opinia jest więc dziwna, ale prawdziwa...

#101460  autor: Irek
 02 wrz 2006, 11:44
Dociekliwy pisze:No jak najlepszą?

Orange ma 3 numery za 30 zł i tu ERA leży - bo mają jeden numer za 30 - totalnie bez sensu!
Tak więc jako zdecydowany przeciwnik Orange stwierdzam, że biją ERE na głowę. Moja opinia jest więc dziwna, ale prawdziwa...
Zeby tak stwierdzić należy porównać wszystkie oferty Orange i Ery.

"And one more thing..."

#101462  autor: Jarcool
 02 wrz 2006, 11:50
Dociekliwy pisze:No jak najlepszą?

hmmm powiem tak u kazdego operatora mozna znalezc + i - .jeden oferuje mi kilka numerow za darmo inny wiecej minut.moze przesadzilem z tym ze era ma najlepsze oferty bo to jest pojecie wzgledne. zalezy od potrzeb klienta wiadomo ze ktos co ma same kontakty np w orangutanie to pojdzie tam bo bedzie mial taniej.ale biorac pod uwage uniwersalnosc i rozmowy do innych op. to moim zdaniem era jest najlepsze. porownaj soobie ile masz min. do wszystkich sieci w ofercie plus orange i era??
Pozdrawiam;)
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5