• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #97006  autor: Mop
 20 sie 2006, 23:27
Jak zdjąć przednią część obudowy w z520i? męcze się z nią i nie moge nic wykombinować :/

#97007  autor: tomico
 20 sie 2006, 23:29
Idź najlepiej do serwisu bo tam ci to zrobią profesjonalnie i nie uszkodzą obudowy, w telefonach z klapką jest to utrudnione niestety.

#97008  autor: Mop
 20 sie 2006, 23:32
raczej nie pójde do serwisu, bo i tak nie mam po co zmieniać obudowy ;]. Pytałem się tak z ciekawości

#97009  autor: tomico
 20 sie 2006, 23:33
Sam nie zmienisz w każdym razie.
 #97012  autor: Klusek
 20 sie 2006, 23:55
Mop pisze:Jak zdjąć przednią część obudowy w z520i? męcze się z nią i nie moge nic wykombinować :/
Chodzi Ci o tą kolorową nakładkę. Niby w instrukcji jest jak to ściągnąć, ale ja też sobie z tym poradzić nie mogłem, jakoś nie chciało łatwo się rozłożyć a nie chciałem matce telefonu połamać więc dałem sobie spokój :)

Obrazek
Obrazek

#99273  autor: prorok24
 27 sie 2006, 17:40
Wystarczy bardzo mocno pociagnac i zejdzie ja tak robie w swoim telefoni (z520i)

#104845  autor: aniabania
 12 wrz 2006, 11:18
Podłączę się pod ten post, żeby nie zakładać nowego.
Dostałam używanego SE Z250i, z dość mocno porysowaną obudową. Przegrzebałam sieć i nadal nie wiem, gdzie można dostać do niego obudowy... może ktoś wie.

#104846  autor: ywis
 12 wrz 2006, 11:21
aniabania pisze:Podłączę się pod ten post, żeby nie zakładać nowego.
Dostałam używanego SE Z250i, z dość mocno porysowaną obudową. Przegrzebałam sieć i nadal nie wiem, gdzie można dostać do niego obudowy... może ktoś wie.
Skoro nigdzie nie można znaleźć, tzn. że nie ma :)

#104986  autor: aniabania
 12 wrz 2006, 20:55
[quote="ywis"

Skoro nigdzie nie można znaleźć, tzn. że nie ma :)[/quote]

A kto napisał, że nigdzie nie można znaleźć? bo ja nie:)
To że ja nie znalazłam nie wyklucza możliwości posiadania takich informacji przez innych użytkowników forum.

[ Dodano: 2006-09-12, 20:57 ]
[quote="ywis"

To że ja nie znalazłam nie wyklucza możliwości posiadania takich informacji przez innych użytkowników forum.

#105085  autor: ywis
 13 wrz 2006, 11:29
aniabania pisze:[quote="ywis"

Skoro nigdzie nie można znaleźć, tzn. że nie ma :)

[ Dodano: 2006-09-12, 20:57 ]
[quote="ywis"

To że ja nie znalazłam nie wyklucza możliwości posiadania takich informacji przez innych użytkowników forum.[/quote]

No masz racje, nikt nie napisał, że nie można znaleźć, ale ogólnie jeśli obudowy nie ma na Allegro, to wszystko już jest jasne. Jest niedostępna.

#128636  autor: milus
 29 lis 2006, 20:09
Moją obudowe ściągnął mi brat. Czaił się na to przez pare miesięcy - normalnie ściągnąć się jej nie dało. Dopiero niedawno przyczaił się i podważył ją spinką do włosów i normalnie się ściągnęło. Bez żadnych szkód dla telefonu czy tam obudowy.
A obudowy można szukać w komisach np, bądź na allegro kiedyś widziałam pare :D

#140883  autor: Horst
 12 sty 2007, 10:12
Nie ma problemu ze ściągnięciem obudowy. :D Co prawda "siedzi" bardzo mocno, jakby przyklejona. Patrząc na zamknięty telefon w normalnym położeniu to w dolnej części obudowy po obu stronach są tak jakby wypustki (pazurki, haczyki), które trzymają obudowę. Trzeba je dylikatnie rozchylić (najpierw z jednej strony, potem z drugiej) jednocześnie unosząc dolną część panelu. Natomiast górna część panelu jest osadzona w telefonie na czymś w rodzaju kołków rozporowych. Dość silne (ale z czuciem) podwarzenie rozwiązuje problem wymiany obudowy. W moim przypadku poszedłem do Orange, bo tam sprzedają te telefony z drugim panelem w pomarańczowym kolorze i przyjrzałem się jak wygląda sama obudowa. To mi pomogło zrozumieć sposób mocowania. :D

#143273  autor: Dawid
 19 sty 2007, 18:16
Paneli do z520i oraz całych obudów jest pełno na allegro np. TUTAJ