• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #98246  autor: Sebciio
 24 sie 2006, 18:48
Witam. Mam następujący problem, a raczej dylemat. Do tej pory miałem telefon stacjonarny, w małej firmie, która świadczy tą usługe bezprzewodowo. Jednak nie jestem z niej zadowolony. Do pażdziernika jestem z nimi związany umową. I później dalej co ?? Opłaca się brać tepse ?? Dodam tylko, że nie ma u mnie innego alternytywnego operatora.
Nie jestem za bardzo obaltany w telekomunikacji, ale słyszałem, ze niedługo będzie można skorzystać z innego operatora po kablach tpsy. A jak w tym wypadku będzie z netem ?? Opłaca się czekać ??

Z góry dziękuje za każa odpowiedz i pozdrawiam serdecznie. :)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 19:02 przez Sebciio, łącznie zmieniany 1 raz.

#98255  autor: D@rio
 24 sie 2006, 19:35
skoro masz do Pazdziernika umowe to poczekaj. Napewno sie oplaca bo do pazdziernika spokojnie sie cos ruszy w kwestii WLR i bitstreamaccess. Tele2 już powinno także z abonamentem wystartować...

Obrazek

#98260  autor: PiotrG-dz
 24 sie 2006, 20:05
Zgadzam sie z przedmówca że warto poczekac do pazdziernika.Wiec czekaj. :)

#98262  autor: kalin
 24 sie 2006, 20:13
Ja takze zgadzam sie ze swoimi dwoma przedmowcami i niestety powtarzajac sie moge zalecic Ci tylko jedno.Czekaj do pazdziernika.

Drogą legalizacji ku pełnej demokracji. http://www.kanaba.info/

#98299  autor: Sebciio
 24 sie 2006, 22:11
Hmmm, no rozumiem. Tylko problem jest taki, ze mi internet jest potrzebny, a juz przez koma nie wyrabiam. I interesuje mnie to, czy az tak drastycznie w tym segmencie się zmieni ??

#98339  autor: D@rio
 24 sie 2006, 23:24
Sebciio pisze:Hmmm, no rozumiem. Tylko problem jest taki, ze mi internet jest potrzebny, a juz przez koma nie wyrabiam. I interesuje mnie to, czy az tak drastycznie w tym segmencie się zmieni ??
Experci mówią że na początek ceny mają spaść o 15%. Natomiast patrząć na długofalowość są prognozy sięgające do 30%...

Jak Ci internet na "już" potrzebny to kup simdatę w Plusie ;-)

Obrazek

#98401  autor: Sebciio
 25 sie 2006, 08:32
D@rio pisze:Jak Ci internet na "już" potrzebny to kup simdatę w Plusie ;-)
Mam iPlusa ;) Jednak nie spełnia moich oczekiwań. Za mały transfer niestety...

#98722  autor: Vieslav
 25 sie 2006, 22:28
Ty chcesz neostrade w firmie zakładać? Od razu ci mówie, żebyś nie pakował się w ten shit. Lepiej sobie DSLa od tepsy załóż. Przynajmniej stabilniejszy i bez limitów.
 #98807  autor: pajorro
 26 sie 2006, 12:41
Sebciio pisze:Witam. Mam następujący problem, a raczej dylemat. Do tej pory miałem telefon stacjonarny, w małej firmie, która świadczy tą usługe bezprzewodowo.
On chyba ma na myśli, że telefon miał w małej firmie, a nie że ma własną firmę.
A pozatym neostrada też sie może do firmy nadawać, zwłaszcza że jest tańsza. Oczywiście jeśli mówimy o małej firmie, a nie większej ;-)

#98885  autor: D@rio
 26 sie 2006, 16:38
skoro potrzebujesz większych prędkości to może skusiłbyś się na iPlus Booster? :-)

Obrazek

re

#98967  autor: amadeo
 26 sie 2006, 20:18
zdecydowac sie na neostradę

#99001  autor: WitekT
 26 sie 2006, 21:37
Kin: Twój post został skasowany. Mam dość Twoich zaczepek w stosunku do amadeo. Zupełnie nie interesuje mnie tło, tylko KONKRETNE wątki. Tu ewidentnie szukasz zwady.

Mam nadzieję, że wyraziłem się na tyle jasno, że więcej nie będę musiał tego pisac.

#99089  autor: Sirmark
 27 sie 2006, 02:01
D@rio pisze:skoro potrzebujesz większych prędkości to może skusiłbyś się na iPlus Booster? :-)

co prawda nie mialem okazji korzystac z tego boostera ale
dla mnie to wynalazek i potraktowalbym tak jak samego iplusa
czyli w zadaniach mobilnych tudziez awaryjnych jest ok. ale na stale to wolalbym miec cos kablowego.
Choc w sumie zalezy jakie kto ma potrzeby w korzytaniu z sieci

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#99092  autor: D@rio
 27 sie 2006, 02:06
Wiesz, może i wynalazek ale stosunkowo wygląda że to w sumie tworzy całkiem profesjonalną całość. Zwłaszcze że pomysł z połączeniu iPlus'a nie jest wcale nowy. Przecież podobnie już wcześniej zrobiłą IDEA oferując ofertę "Go!Internet" - w sumie na tej samej zasadzie (www.gointernet.pl). OnetKonektSatelita to też podobna bajka. Pozatym, oferta idzie przez satelitę ASTRA i co ważne bez limitów wtedy mamy download - tyle że wiadomo, cena też jest profesjonalnie odpowiednia, zwłaszcza że płącimy za Booster'a + za samego iPlus'a. Zawsze jest to jakaś alternatywa dla TP S.A. ;) a i kanałów TV trochę przybędzie, w komputerze...

P.S
Jak Ty chcesz z Booster'a zrobić mobilność? ;) będziesz z satelitą jeżdzić? ;) eee...

Obrazek

re

#99165  autor: amadeo
 27 sie 2006, 13:50
co do wyboru

jesli Firma- opłaty puscisz sobie w koszty

Bardzo często rozmawiam z wieloma osobami odnośnie dostepu do netu kablówka kontra neostrada.Bardzo wiele osób zrezygnowało z kablówki osiedlowej -z prostej przyczyny niegwarantowane parametry dostępu-...nadchodzi wieczór piatek-wekend kazdy zapuszcza mula i po zabawie..strona otwiera ci się 3 minuty albo i dłużej.Ja posiadam Neo ponad 3 lata i musze ci powiedziec poza 2 awariami na serwerze oraz uszkodzeniu kablowym na sieci niema zadnego najmniejszego problemu.Dodatkowo na swej neostradzie mam ruter w domu który dzieli dostep na 5(wykorzystane jak do tąd 2 kompy).
Z wiadomych względów jak pisze user ma ograniczony do miniumum wybór usługii szerokopasmowej.Wiec na obecną chwilę niemasz jako takiego wyboru -stały dostęp tylko neostrada.
Tu zapewne pojawi się wiele komentarzy odnośnie dlaczego..niemniej jako firma napewno musisz miec pewny stały i w miare dobry dostęp do internetu.Co do dotychczasowych cen trudno jednoznacznie powiedzieć-pewnie czy ceny spadną aż tak radykalnie ..bo jak sami wiemy szum medialny wiele pisze oraz zbyt wiele pewności nie daje,ale mysle że ceny niebawem zmienią się odnośnie neo.

co do połaczeń za pomoca GSM nie wypowiem się z uwagii ze nie korzystam z takiego dostepu bo niemam wyraźnej potrzeby.Poprostu popytaj w swoim kręgu znajomych i mysleze bedziesz miał wiecej informacji..czy dobrego wyboru dokonali
 #99435  autor: Sirmark
 28 sie 2006, 01:44
amadeo pisze: Bardzo często rozmawiam z wieloma osobami odnośnie dostepu do netu kablówka kontra neostrada.Bardzo wiele osób zrezygnowało z kablówki osiedlowej -z prostej przyczyny niegwarantowane parametry dostępu-...nadchodzi wieczór piatek-wekend kazdy zapuszcza mula i po zabawie..strona otwiera ci się 3 minuty albo i dłużej.
zalezy jaka siec kablowa i jaka osiedlowka.
ja mam osiedlowke ktora ma ponad 1000 userow i zadne emule nie dobija sieci.
W rodzinie mam tez dwie kablowkowe chello ktore dziala bardzo dobrze i w zadnym przypadku nie wybralbym neostady.
Co nie znaczy ze w jakichs innych miejscach akurat neostrada nie bedzie lepszym rozwiazaniem, szczegolnie gdy nie ma alternatywy.
amadeo pisze: Ja posiadam Neo ponad 3 lata i musze ci powiedziec poza 2 awariami na serwerze oraz uszkodzeniu kablowym na sieci niema zadnego najmniejszego problemu.Dodatkowo na swej neostradzie mam ruter w domu który dzieli dostep na 5(wykorzystane jak do tąd 2 kompy).
pl.internet.komunikaty ;)
a ruter to moze byc na kazdym laczu.

--
 #99436  autor: orB
 28 sie 2006, 01:54
amadeo pisze:co do wyboru

jesli Firma- opłaty puscisz sobie w koszty

Bardzo często rozmawiam z wieloma osobami odnośnie dostepu do netu kablówka kontra neostrada.Bardzo wiele osób zrezygnowało z kablówki osiedlowej -z prostej przyczyny niegwarantowane parametry dostępu-...nadchodzi wieczór piatek-wekend kazdy zapuszcza mula i po zabawie..strona otwiera ci się 3 minuty albo i dłużej.Ja posiadam Neo ponad 3 lata i musze ci powiedziec poza 2 awariami na serwerze oraz uszkodzeniu kablowym na sieci niema zadnego najmniejszego problemu.Dodatkowo na swej neostradzie mam ruter w domu który dzieli dostep na 5(wykorzystane jak do tąd 2 kompy).
Z wiadomych względów jak pisze user ma ograniczony do miniumum wybór usługii szerokopasmowej.Wiec na obecną chwilę niemasz jako takiego wyboru -stały dostęp tylko neostrada.
Tu zapewne pojawi się wiele komentarzy odnośnie dlaczego..niemniej jako firma napewno musisz miec pewny stały i w miare dobry dostęp do internetu.Co do dotychczasowych cen trudno jednoznacznie powiedzieć-pewnie czy ceny spadną aż tak radykalnie ..bo jak sami wiemy szum medialny wiele pisze oraz zbyt wiele pewności nie daje,ale mysle że ceny niebawem zmienią się odnośnie neo.

co do połaczeń za pomoca GSM nie wypowiem się z uwagii ze nie korzystam z takiego dostepu bo niemam wyraźnej potrzeby.Poprostu popytaj w swoim kręgu znajomych i mysleze bedziesz miał wiecej informacji..czy dobrego wyboru dokonali
Ja mam kablówkę i żadnych problemów z nią, a tepsy bym za żadne skarby nie wziął. Firma nastawiona na naciąganie!

#99438  autor: D@rio
 28 sie 2006, 02:01
Dokładnie. Ja jeszcze nie słyszałem aby ktoś narzekal na internet z kablówek. Często jest lepszy niż ten z TP S.A. Moi znajomi mają internet z Multimedii jak i z LTK (Lubelska Telewizja Kablowa) i nie narzekają. Dostajesz modemik i śmigasz ;)...

natomiast na neostradę niestety wiele ludzi narzeka i ma z nią problemy (np. swanno z forum). Wystarczy przejrzeć stronę TP S.A. dot. komunikatów to co róż się przewija 'przerwa w dostawie dla DSL/neostrada' albo 'awaria Polpak-T/FrameRelay'....

Obrazek

#99444  autor: pajorro
 28 sie 2006, 07:49
Hmm, co osoba to inna opinia ;) Miałem kiedyś internet przez Wifi potocznie zwany radiówką. To był dramat. Od dwóch lat mam neostrade i jestem zadowolony. Nie ma awarii itp. tym tygodniu idę podpisać aneks na 512 w promocji startowej za 33/66 zł ;-)

Dzielić można każde łącze, ale nie każdy ISP na to pozwala (chociaż i tak nie sprawdzą tego). Ja mam router z WiFi i neo na 2 komputery :-)

#100208  autor: Sirmark
 30 sie 2006, 01:33
pajorro pisze:Hmm, co osoba to inna opinia ;) Miałem kiedyś internet przez Wifi potocznie zwany radiówką. To był dramat.
byc moze, widocznie tak kiepsko byl ten lan zrobiony. Ja widywalem dobrze srobione sieci na wifi, ale wiadomo , co kabel do kabel.
Dzielić można każde łącze, ale nie każdy ISP na to pozwala (chociaż i tak nie sprawdzą tego). Ja mam router z WiFi i neo na 2 komputery :-)
czego nie sprawdza? ze masz wrzucony ruter i dwa kompu? wystarczy ze admin jest chco ciut kumaty i wszystko ci sprawdzi, oczywiscie mozna sie maskowac i maskujacy moze syskac przewage nad adminem sieci, ale trzeba troche wiedziec w temacie i jest to pozatym dosc klopotliwe.

W normalnych warunkach wykrycie rutera i kompow nastepuje dosc szybko.

--