• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #98092  autor: smurv
 24 sie 2006, 11:34
witam serdecznie i prosze o pomoc poniewaz nie znam sie kompletnie a z tego co sie dowiadywalem malo wyszlo

no wiec tak konczy mi sie umowa w Orange Go 50... i chcem jakos nowa umowe podpisac nie koniecznie z orange [ale ten sam numer telefony chcem/musze zachowac]
rachunki mi wychodza w granicach 150 i wieceje ale rozmawiam/sms praktycznie tylko z jednym numerem plusa
i teraz pytanie do wac w co najlepiej zainwestowac ? a ma byc to abonament ze starym numerem + telefon [o ile sie da jak najlepszy nie koniecznie za zlotowke]

odrazu w tym tenacie napisze bo nowego zakladac juz nie bede..
jak wyglada sprawa ubezpiecznia telefonu ?

z gory dzieki za pomoc i licze ze znajde tutaj zyczliwych ludzi :)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 17:11 przez smurv, łącznie zmieniany 1 raz.

#98102  autor: kupczak
 24 sie 2006, 12:06
Matko za taką ilość błędów w poście powinieneś dostać bana albo przynajmniej upomnienie. I nie rozumiem jak możesz miec umowę "Orange GO 50", przezież GO to oferta na kartę :? Jeżeli piszesz i gadasz dużo z kimś z plusa to idź do nich do salonu ze swoim telefonem powiedz, że chcesz jakąś dobrą ofertę z uwzglendnieniem na ten numer (jakieś wybrane numery w plusie - nie wiem nie znam ich oferty) i powiedz, że chcesz numer przenieś (koszt 50zł). Taki problem?

#98111  autor: smurv
 24 sie 2006, 12:30
z calym szacunkiem Ty nie nalezysz do zyczliwych ludzi :/ i co z tego ze bledy :/ kazdemu wypominasz ? a ciekawe czy Tobie tez wypominaja Twoje slabosci i jak sie z tym czujesz ?

jak bys wiedzial na poczatku byla Idea Go na abonament zmieniona na Orange Go i pozniej chyba na karte wiec sory ale Twoja wypowiedz nic tu nie wnosci

a moze to ze jestem juz w Idei/Orange 4 lata ma cos do rzeczy bo sam nie wiem...

ehh chyba sie rozczarowalem :/

#98113  autor: cienki
 24 sie 2006, 12:33
Ej chłopie wyluzuj!!!
Straszne głupoty piszesz.
Nie ma takich taryf :roll:

#98121  autor: smurv
 24 sie 2006, 12:39
to dlaczego to w czym jestem nazywa sie Go i place abonament ?

#98227  autor: D@rio
 24 sie 2006, 17:10
głupoty piszesz - to prawda. Orange/IDEA nie ma żadnej oferty abonamentowej o nazwie "GO". I też nigdy nie miała.

P.S
Proszę, popracuj także nad treścią merytoryczną Twoich postów.

Obrazek

#98232  autor: przemek910
 24 sie 2006, 17:40
smurv pisze:to dlaczego to w czym jestem nazywa sie Go i place abonament ?
Ty może ty przeszedłeś z abo na kartę (Orange GO) i dalej im płacisz abo ?? :lol:

Już wiem czemu napisałeś ze znajdziesz tu zyczliwych :D na ilu forach już byłeś? I na ilu Ci powiedzieli że takiej taryfy nie ma? ;-)

WWW.ORANGE.PL znajdz coś o tej taryfie ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#98278  autor: pumba
 24 sie 2006, 21:56
Ja pomine sprawę obecnej oferty abonamentowej bo jest tu jakaś nieścisłość a powiem może coś na temat ubezpieczenia telefonu o którym wspomniałeś a mam trochę do powiedzenia bo sam z takiego ubezpieczenia korzystam, a więc do rzeczy. Ubezpieczenie telefonu jest dostępne przy zakupie telefonu w Orange lub sklepach mPunkt czyli telefony w wolnej sprzedaży lub wraz z ofertą Plusa. Jesteś w tej dobrej sytuacji że pozostaniesz albo w Orange albo przejdziesz do Plusa więc będziesz mógł skorzystać z tego ubezpieczenia. Jak wspomniałeś że płacisz rachunki na poziomie 150zł to w Orange proponuje ci ofertę Orange Premium (cena od 110zł) gdzie ubezpieczenie telefonu masz gratis jako jeden z przywilejów tej oferty. Jeśli natomiast zechciałbyś przejść do Plusa to wtedy udaj się do mPunktu i tam podpisz umowę i skorzystaj z ubezpieczenia za które będziesz musiał dodatkowo zapłacić lecz nie tak dużo w zależności od wariantu jaki wybierzesz będzie to kwota 69zł, 79zł lub 109zł jest to opłata roczna >> TU << masz coś więcej o tym. A porównując ubezpieczenie w Orange i mPunkcie to w tym drugim jest taki plus że ubezpieczenie obejmuje także zalanie telefonu czego w Orange nie ma. A więc teraz musisz podjąć decyzję czy bardziej będzie opłacało ci się przejśc do Plusa czy pozostać w Orange ;)

#98312  autor: smurv
 24 sie 2006, 22:34
wszyscy mi zazucaja ze nie mam racji ze Orange Go jest na karte, z checia bym znalazl ale nie umiem bo sie nie da :/
umowe podpisywalem dwa lata temu jak jeszcze byla jako Idea Go pozniej przyszlo Ogrange i widocznie sie zmienilo...
ja wam tylko mowie jakie ja mam waronki umowy i jak sie ona nazywa... a o ile mieli byscie pamiec jakie byly promocje/taryfy/oferty dwa lata wstecz to czemu tego nie pamietacie.. jak wam ktos napisze ze ma Idee Mega to powiecie mu ze takiego czegos nie ma ? a jakos znalazlo by sie napewno osoby co taka taryfe jeszcze maja a ja znam jedna taka wiec sory bardzo ale was nie rozumiem :/

#98315  autor: przemek910
 24 sie 2006, 22:40
Chłopie... wejdź na www.orange.pl zaloguj się na swoje konto i zrób screna tylko tak by była widoczna Twoja taryfa, nie wiem czy w orangeonline jest cos takiego. I umieść go tu ;)

Ew. zadwoń do BOK i spytaj się jaka masz taryfę :|

#98316  autor: flus
 24 sie 2006, 22:41
A ja tak z ciekawosci sie zapytam jak wyglada cennik tej twojej taryfy???

#98319  autor: przemek910
 24 sie 2006, 22:45
http://telepolis.pl/taryfy.php tu są taryfy sprzed kilku lat nawet sprzed 8. Owszem były taryfy Idea Mega ale nic nie ma o Idea GO :|

#98320  autor: smurv
 24 sie 2006, 22:45
okej :/ przepraszam to ze mnie jest debil i nie powienienem sie wyklucac bo mam Jedna Idee 50 :/ ehhh :oops: :oops: :oops:

szkoda gadac co ja wogle tutaj robie :(

#98321  autor: przemek910
 24 sie 2006, 22:47
smurv pisze:okej :/ przepraszam to ze mnie jest debil i nie powienienem sie wyklucac bo mam Jedna Idee 50 :/ ehhh :oops: :oops: :oops:

szkoda gadac co ja wogle tutaj robie :(
( :smt005 ) a więc nie kwestia życzliwości lecz wiedzy ;) Na przyszłość sprawdź a potem dyskutuj :P

#98322  autor: smurv
 24 sie 2006, 22:48
a odnosnie pytan w 1 pocie ktos cos jeszcze doda ?

#98380  autor: elkanguro
 25 sie 2006, 02:41
Skoro masz Jedną Idee 50 to płacisz 0.75PLN/min do Plusa. Skoro masz rachunki około 150pln to znaczy że wygadujesz około 200minut miesięcznie. A więc najlepiej przenieś numer do Plusa i weź jedną z taryf "Godziny". Albo Godziny 110 za 110pln miesięcznie i masz w tym 180 minut do wygadania, albo jak chcesz mieć taniej to możesz wziąść Godziny 55 za 55pln i masz do wygadania 90minut ale obecnie jest jakaś promocja "Wakacyjne taryfy ulgowe" w ramach której przy abo 55pln dostałbyś za darmo usługę Swojaki na 450 minut (z tego co wyczytałem to chyba przez całe 2 lata umowy jest darmo ale lepiej niech się wypowie ktoś bardziej zorientowany w sieci PLUS GSM).
Tu podaje linka:
"Wakacyjne taryfy ulgowe"

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#98385  autor: D@rio
 25 sie 2006, 03:15
nie tylko swojaki. Każdy, jeden wybrany pakiet w promocji "Dodawanie godzin" za darmo.

Teraz jest także nowa promocja "po 2 minutach czas stop". Szczegóły tutaj .

Obrazek

#98407  autor: smurv
 25 sie 2006, 09:01
nie orietuje sie dokladnie ale w plusie byla chyba jakas oferta darnowy numer do plusa czy jakos tak, moglby ktos cos wiecej napisac o niej czy obowiazuje a jak juz nie to na czym ona polegala

#98449  autor: elkanguro
 25 sie 2006, 11:27
Ja już nigdzie na stronach plusa jej nie widziałem. Ale to było coś w stylu "Swojaków".

Tu masz link do regulaminu promocji "Rozmowy godzinami" klik

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#98562  autor: D@rio
 25 sie 2006, 15:28
DarmowyNumer to w MIX. W Plusie to było ale już się zmyło...

Obrazek