• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #6064  autor: Irek
 27 maja 2005, 13:35
Proszę o wypowiedzi, te krytyczne i te optymistyczne!
Ostatnio zmieniony 05 mar 2006, 15:41 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

#6197  autor: Irek
 28 maja 2005, 16:52
Co :shock: nikt nie miał styczności z takim telefonem jestem niepocieszony! :? A podobno to bardzo świetne fony!

i znowu ktoś odkopał stary temat, ale ok
Ostatnio zmieniony 05 mar 2006, 15:41 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

#6994  autor: Daemon
 13 cze 2005, 22:59
Moj znajomy ma jakiegos neca takiego składanego jak moto v500 na przyklad i mowi ze to najbardziej niezawodny telefon jaki do tej pory miał, a miał sporo. Chyba wiec warto wydac pieniadze (bo nie są zapewne tanie) na neca.

Bury me in smoke...
 #58565  autor: Polo
 05 mar 2006, 14:45
Cześc byłem posiadaczem necka e616V i trzy takie same modele przywiozłem do polski. Neck to nic ciekawego a przynajmniej e616, poniewaz jest to telefon 3G i po zdieciu z niego simbloka zaczyna mu sie psuc w stykach.Jest bardzo owalny ładnie muwiac poptostu cegła, a za pomoca blutocza z niczym innym niz słuchawkami sie nie połaczysz. Po zdieciu simbloka wiesza sie i mu odbija fakt ze ma tez troche swiecidełek kture moga przyciagac ludzi ale ja bym odradzał sa fajniejsze i mniejsze telefony za ta sama cene

Pollo

#58574  autor: dziedziel
 05 mar 2006, 15:06
Telefony maja bardzo duzo funkcji ale jak wyzej sypia sie po zdjeciu sim locka, sa ceglaste, ale przez to bardzo tanie.

Pozdrawiam Dziedziel

#58576  autor: pumba
 05 mar 2006, 15:08
hmm... jeśli chodzi o doświadczenia z telefonami NECa to mogę powiedzięc tylko coś takiego. Miałem Siemensa ST55 i był to właśnie NEC sprzedawany pod marką Siemens. Co do jego parametrów to na tamte czasy mało który mu dorównywał w jakości wyświetlacza i aparatu, była to rewelacja na tamte czasy. Ale niestety miał też wady brak Irdy i JAWY i co było największą wadą to oprogramowanie Siemensa co dyskwalifikowalo ten telefon, jakby nie te oprogramowanie to z pewnością potrzymałbym ten telefon o wiele dłużej. Tylko tyle mogę powiedzieć. Do tej pory nie miałem do czynienia z NECiem z krwi i kości (czyt. oprogramowania i sprzętu) więc trudno coś powiedzieć jak się taki sprawuje, ale tak jak napisałem jeśli chodzi o sprzęt to byłem zadowolony ale wiadomo że do pełni szczęścia potrzebne jest poprawnie działąjące oprogramowanie dające w pełni wykorzystać możliwośći sprzętu.

#91884  autor: kosaz
 04 sie 2006, 21:00
mialem w tamtym roku NEC E 228 i nie do konca bylem z niego zadowolony :(
fon ciekawy w funkcje bogaty i ogolnie cudo - brak irdy, BT - jedynie mozliwosc rozszerzenia kartami sony do 128 mb to troszke zamalo jak na taki fon. uzywalem go ok. 4 mcy i nie wiem czy tylko u mnie czy i u innych userow ale strasznie cienko trzymal zasięg. nawet kilka razy udalo mi sie nim otworzyc browarka

#97608  autor: uśmiechnięty
 23 sie 2006, 00:31
Ja mam niezbyt dobre doświadczenia.
Moja koleżanka ma e606 czy jakoś tak.
Oh my ...! Wolny jak cholera, fatalna jakość zdjęć, a do tego, jak zamyka klapkę, to słychać skrzypienie... beznadziejne menu...

#97611  autor: orB
 23 sie 2006, 00:40
Ja nie miałem styczności, ale słyszałem niezbyt pochlebne opinie na jego temat.
Szczególnie po zdjęciu simlocka zaczyna wariować.

#97613  autor: Skarpyta
 23 sie 2006, 00:58
hmm nie miałem żadnego NEC-a to nie wypowiem sie za dużo

ale mój kolega miał E616 chyba jest taki i on był swietny mial super grafikę :!: .Bardzo chwalił sobie ten telefon,może w przyszłości jak nec bedzie mial dużo ciekawych modeli to sobie jakiegoś sprawie :wink: :lol:

Obrazek
Obrazek

#99641  autor: Pb
 28 sie 2006, 18:35
Nie mam doświadczeń z neckami ale w życiu bym sie nie zdecydował na NEC-a bo są po prostu zbyt duże :) chociaż cenowo spox poza tym widziałem kiedyś e616 ma zajefajny wyświetlacz :)

#99675  autor: subrock
 28 sie 2006, 20:05
mialem krotki epizod z e616.

ma kilka wad.
1. nie mozna ustawic dzwonek mp3 (tylko midi)
2. Bluetooth dziala tylko do połączenia ze sluchawką. niestety nie da sie nim wysylac
danych
3.nie mozna wgrac javy kablem
4.po zdjeciu simlocka potrafi wariowac =>zalezy to od tego kto i jak zdejmuje, ale o prawdziwych specjalistow od NEC-a trudno(1 rok temu)
5.ma 2 kamery ale jedynie CIF.
6. BATERIA TRAGEDIA!!! ladowanie co wieczor bylo prawie zawsze konieczne i do tego rano dla pewnosci (30/40min rozmow + kilkanascie smsow dziennie i mp3/gierki 30min.)
kilka wad (glupich) rozlozylo ten calkiem fajny telefonik, niedopracowany
bo oprocz bateri i kamer to tylko sprawa softu.
chociaz gdyby nie bateria to bylby calkiem spox telefon za niska cene.
duzy ale wygodny w obsludze, mp3 gra poprawnie na sluchawkach

#126750  autor: cema
 24 lis 2006, 13:59
jakie sluchawki pasuja do e228?Od noki 3650 beda pasowac?

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z
 #236846  autor: erkey
 02 gru 2007, 13:28
duzo opinii mało wiedzy. ja używam neca e616v od 3 lat. gdy go kupowałem to nie było mu równych. teraz po 3 latach tez jest mało równie dobrych telefonów. mam 2 baterie, ładowarke w której można ładowac jedną baterie podczas gdy drugą się na mieście uzywa. macie gdzieś to? co do wiesznia to wiesza mi się tylko i wyłącznie jak wchodzę czy wychodzę z metra. powiedzmy raz na tydzień przy intensywnym korzystaniu z tego srodka lokomocji. bateria trzyma 3-4dni. oczywiście duża, bo mała po 3 latach użytkowania to dobrze jak 2 dni pociągnie. wyświetlacz miodzio. takie tel jak nowe sonyericssony maja 1,8 1,9 2,0 cala i rozdzielczośc 176*220 ?? co to jest do cholery najnowszy sonyericsson za 1000zł? nec z przed 3 lat ma i wiekszy wyswietlacz i lepsza rozdzielczośc. ma i wad nie powiem. małe karty pamięci, brak radia, ograniczenia bluetootha czy duży rozmiar. ale czy np nokia n82 jest mniejsza?? no nie wiem. wyswietlacz podobny (zarówno wielkość jak i rozdzielczośc), A-gps którym ludzie się podniecają w nowej noki n82 moj nec z przed 3 lat ma. a nokia jako nowośc kosztuje obecnie 2000zł. jak dla mnie przez 3 lata bardzo mało się zmieniło i cieżko dorwać nowy tel w cenie do 700zł który by był dla niego godnym nastepcą w mojej kieszeni. oczywiście chciałbym miec sporo lepszy tel bo bez sensu jest zmieniac na porównywalny i dopłacać 700. miałem kilka tel w swoim zyciu i poza neckiem dobrze wspominam tylko siemensa sl45i. pozdrawiam

#242478  autor: ignis
 28 gru 2007, 15:49
Użytkowałam NEC-a e616v przez ok. 3 m-ce. Fakt, że model ten ma już swoje lata i nie nastawiałam się na rewelacyjną jakość funkcji aparatu.
Najbardziej wkurzające było podłączanie ładowarki-styki były "uwalone" i za każdym musiałam wiele nagimnastykować się aby "zaskoczyło" ładowanie...
Jakość rozmów doskonała-tak głośnej słuchawki jeszcze nie spotkałam-żadnych szumów, trzasków, urywanych słów.
Baterie trzymały tak sobie-cieńsza 2 dni, grubsza do 4 dni.
Do zdjęć i filmów nie nadawał się.
Bluetooth działał tylko ze słuchawką.
Dzwonki, które ustawiłam sobie na połączenia i SMS-y umarłego by obudziły-tak były głośne.
Ogólnie nie najgorzej wspominam tę srebrną "cegiełkę', aczkolwiek trzeba pamiętać, iż telefon wprowadzony na rynek pod koniec 2002 roku to już mocno opóźniony technologicznie model.

#244737  autor: Exerat
 09 sty 2008, 00:47
Zgadzam się z poprzednikiem jest jeszcze jeden problem związany z e616v mianowicie podłączenie do kompa łatwo uszkodzić styki a w tym przypadku trudno naprawić w pierwszym lepszym serwisie gdyż to rzadki telefon. Kolejnym problemem jest BT współpracował tylko ze słuchawką, ale już z drugim fonem nie. No i ostatnia wada to złącze audio - tylko mono... ale telefon ma zabójczy wyświetlacz i porażającą polifonię. Dla tych co nie wymagają "fontanny" w telefonie idealny.

;]