• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #97110  autor: Rokko
 21 sie 2006, 13:48
Dzisiaj dorwałem gazetke reklamową Electro Worldu i patrze na ceny telefonów. zainteresował mnie SE k 800 i. cena w elecro - 2000 zł. Pomyślałem sprawdze na stronce internetowe SE i szczęka mi opadla - 1768,68 zł Czyli jednak Angole w swoim hiper nie maja tak tanio jak mówią. Patrze na Nokie N 91 cena w Electro 2500 zł, tarez na sklep Nokii - 2815 zł. No i się pogubiłem. nie rozumiem zasady działania marketów elektronicznych. Ciekawy jestem waszych obserwacji w tej kwestii. Po za nawiasem na Alllegro są oczywiście dużo tańsze.

#97140  autor: Kaczy
 21 sie 2006, 15:06
Wiesz, na czymś trzeba zarobić.
Jedna rzecz jest tańsza (z minimalnym zyskiem) to trzeba odbić sobie na jakiejś innej rzeczy.
Tak jest wszędzie. Nawet w hipermarketach :)

...::: Made for loneliness :::...

#97146  autor: tomico
 21 sie 2006, 15:18
ty oglądałeś w sklepie SE a nie na stronie SE, a tam wiadomo ze jest duzo taniej, chociaż drożej niż na allegro. Na stronie nokii są podawane oficjalne ceny i ten cennik jest zupełnie inny, jakby SE sprzedawał fony na swojej stronie to zobaczyłbyś o ile te ceny by wzrosły.

#97161  autor: Rokko
 21 sie 2006, 16:12
to było źródlo mojej wiedzy na stronie SE

http://www.sonyericsson-sklep.pl
Ostatnio zmieniony 21 sie 2006, 16:14 przez Rokko, łącznie zmieniany 1 raz.

#97162  autor: tomico
 21 sie 2006, 16:13
hehe skąd ja to wiedziałem, właśnie o tym pisałem tam fony są tańsze niż gdyby np. se tak jak nokia sprzedawal fony na www.sonyericsson.pl/

#97207  autor: Bartosz
 21 sie 2006, 18:40
tomico pisze:hehe skąd ja to wiedziałem, właśnie o tym pisałem tam fony są tańsze niż gdyby np. se tak jak nokia sprzedawal fony na www.sonyericsson.pl/
i tu się z Tobą nie zgodze gdyż

www.sonyericsson-sklep.pl jest oficjalnym dystrybutorem produktów SE i sprzedaje je w cenach oficjalnych a w przypadku Nokii
to ceny na www.nokia.pl są dokładnie takie same jak w oficjalnym sklepie tj. www.centrumgsm.pl/nokia
a w przypadku Samsunga oficjalne ceny są na stronie www.ccsonline.pl

ale jakby dobrze poszukać to np. K800i który tak jak piszą wyżej ,że w Electroworld jest za 2000 zł to na www.sonyericsson-sklep.pl za 1768 zł to gdzieś widziałem go w cenie poniżej 1700 zł natomiast SE M600 który to kosztuje u nich 1799 zł na www.zadowolenie można kupić za 1699 zł tak samo jak z Nokią E60 która w Nokii jest po 1885 zł , w vobisie za 1799 zł a na www.zadowolenie.pl po 1668 zł
a i jeszcze takie coś jak SE D750i któy oficjalnie miał być tylko w Erze i jest u nich w promocji bez umowy za 850 zł (coś koło tego ) a na www.zadowolenie.pl za 749 zł (jak dobrze pamietam) - ciekawe jak oni to zrobili ,ze je mają i to w niższeej cenie niż ERA

ale to jest nic w porównaniu do różnic przy Noki N90 której cena w różnych sklepach oscyluje w okolicach 2500-2800 zł a w mpunkt jest za 1598 zł :mrgreen:

podsumowując - jak ktoś chce tel z pewnego źródła, z gwarancją to czasami może kupić w oficjalnym sklepie w cenie telefonu z allegro i jestem pełen podziwu dla tych co na www.allegro.pl kupują najnowsze modele