Słyszałam że przez usunięcie sim-locka traci się gwarancję. Czy tak naprawdę zwracają na to uwagę w serwisach??
- Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
zwaracja i to bardzo, nie raz wysyłałem teleofny do serwisu i wracały nie naparwonie
No wiesz...ale to zależy gdzie dajesz do naprawy. Ja mówię o autoryzowanych serwisach operatorów, np. Plus GSM gdzie się wysyła telefony do odpowiednich firm naprawczych. Tak samo jeśli oddajesz do serwisu Nokii to też sprawdzają...ywis pisze:Zależy od serwisanta, jeśli miły to nie zwróci na to uwagi.D@rio pisze:Zwracają.
A gdy np kupujemy telefon w mPunktcie bez simlocka... To wtedy gwarancja jest wypisana przez mPunkt i jak oddamy telefon do serwisu to jak na to popatrzą (bez simlocka a wzięty w mPunktcie)
Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
To zależy, jak oddasz telefon do serwisu, jak się schrzani.
W serwisie czasami przymykają na to oko, im płacą od każdej naprawionej sztuki.
Ale żeczywiście - teoretycznie traci się gwarancję, praktycznie - nie zawsze
Jak kupujesz telefon w tzw. wolnej sprzedaży, postaraj kupić się bez simlocka (fabrycznie) z gwarancją.
W serwisie czasami przymykają na to oko, im płacą od każdej naprawionej sztuki.

Ale żeczywiście - teoretycznie traci się gwarancję, praktycznie - nie zawsze

Jak kupujesz telefon w tzw. wolnej sprzedaży, postaraj kupić się bez simlocka (fabrycznie) z gwarancją.
można zawsze wziąść ze sobą fakturę i pudełko. Na pudełku, na tej naklejce identyfikacyjnej zboku piszekin pisze:A gdy np kupujemy telefon w mPunktcie bez simlocka... To wtedy gwarancja jest wypisana przez mPunkt i jak oddamy telefon do serwisu to jak na to popatrzą (bez simlocka a wzięty w mPunktcie)

A niektórzy gubią pudelka i co wtedy? 

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
A to też zależy. W serwisie czasem mogą zauważyć, że coś było kombinowane z blokadami (np. simlock), bo telefon do rozszyfrowania, to dla nich bułka z masłem.aqqA pisze:A jeszcze jedno![]()
A jakby tak przed oddaniem do serwisu założyc simlocka znowu?
Ale tak, jak powiedziałem. Czasami przymrużają na to oko, bo płacą im od każdej naprawionej sztuki, dzięki czemu zarabiają. Pozdrawiam,
uśmiechnięty