• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #95763  autor: Pb
 16 sie 2006, 19:17
Hi.Ostatnio w pewnej gazetce computrowej wyczytalem ze firma Fiat zamierza sie zajac produkcja telefonow ale na razie to tylko koncept i nic na razie sie nie szykuje.Jednak co o tym myslicie??bo ja mysle ze samochody z fiata to ogolnie porazka i qpa i jezeli takie beda robic telefony jak samochody to bedzie kicha gorsza od Sendo i ich tele skoncza jak Mitsubishi ktore zwinelo sie z produkcji fonow. :smt011

#95766  autor: Przemek
 16 sie 2006, 19:24
Daewoo chyba też się zajmowało przez jakiś czas robieniem telefonów? Nie wiem jak Hyundai, bo o nich nie słyszałem :lol: raczej sukcesu im nie wróżę :wink:
PS.Ale samochody mają całkiem fajne, już nie ma takich kłopotów ze rdzą jak kiedyś :mrgreen:

#95771  autor: Pb
 16 sie 2006, 19:30
No co do jakosci fiatow...wiesz co o tym sadze moj wujekl mial punto i mu sie calkiem roz... ostatnio spylil za grosze.A wogle firmy samochodowe nie powinny sie brac moim zdaniem za fony chociazby przyklad mitsubiszi ktore robi dobre auta a fony....cienizna chociazby trium eclipse wskutek czego zwineli interes co do fonow

#95831  autor: Osk92
 16 sie 2006, 23:42
Jak zrobią komórkę w stylu Grandziaka (patrz mój avatar) to ja się piszę...
BTW. Iaro- jakies komplexy związane z samochodami :?: Zwykłe auta. A to, że tańśze od Fordów czy innych Peugeotów MOŻE (przypominam: MOŻE) świadczyc o nieco niższej jakości...
Są Nokie i Siemensy to takie odpowiedniki Mercedesa i VW...

#95837  autor: orB
 17 sie 2006, 01:05
Śmigałem Punto na prawku... Nie może a na pewno to gorsza jakość od tych innych Peugeotów. Choćby taka 207 - niby ta sama klasa co Punto a przepaść.. :-)
Przemek pisze:Daewoo chyba też się zajmowało przez jakiś czas robieniem telefonów? Nie wiem jak Hyundai, bo o nich nie słyszałem
Kieedyś w szkole mieliśmy monitory Hyundai :lol:

A do tematu:
Czy kiedyś zdarzyło się żeby firma specjalizująca się w danej dziedzinie odniosła znaczący sukces w zupełnie innej, niepokrewnej? Nie przypominam sobie..

#95849  autor: MarcinK
 17 sie 2006, 08:59
@orB
podać przykład??
proszę bardzo
Porsche- producent samochodów
Porsche- biuro designerskie ( projektują nawet sanki )
tak, to ta sama firma
lamborghini
producent traktorów
lamborghini-producent samochodów
mitsubishi-producent samochodów
mitsubishi-bank, największy na świecie :wink:

#95862  autor: kamil1221
 17 sie 2006, 10:19
mitsubishi-bank, największy na świecie
Oraz telefonów komórkowych najczęściej z I-modem, które nie raz wyprzedzały nokie o lata świetlna - to mitsubishi jako pierwszy kręcił filmy w VGA (w telefonie).
http://telepolis.pl/news.php?id=788

#95893  autor: Osk92
 17 sie 2006, 11:57
orB pisze:Śmigałem Punto na prawku... Nie może a na pewno to gorsza jakość od tych innych Peugeotów. Choćby taka 207 - niby ta sama klasa co Punto a przepaść.. :-)
Porównujesz poprzednie Punto CLICK ! z nową 207 :?: CLICK ! No chyba Ci się we łbie coś poprzestawiało...

#95904  autor: Skarpyta
 17 sie 2006, 13:03
Telefony z fiata co to to nie! Wystarczy że samochody produkują :evil:

Ortografia - już omawialiśmy to na PW
Pozdrawiam kamil1221
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, 13:05 przez Skarpyta, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#95956  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 14:50
Dobre! :lol:

Może niedługo będziemy posiadali komórki marki Volksvagen? :smt005

#95960  autor: orB
 17 sie 2006, 15:01
@Tankian: żadnego przykładu z tych które podałeś nie znałem, w takim razie mój błąd :wink:

Osk92 pisze:
orB pisze:Śmigałem Punto na prawku... Nie może a na pewno to gorsza jakość od tych innych Peugeotów. Choćby taka 207 - niby ta sama klasa co Punto a przepaść.. :-)
Porównujesz poprzednie Punto CLICK ! z nową 207 :?: CLICK ! No chyba Ci się we łbie coś poprzestawiało...
Mówię o GRANDE Punto, chłoptasiu.. Przecież one też są na prawku! :evil:

#95977  autor: pumba
 17 sie 2006, 16:27
kamil1221 pisze:
mitsubishi-bank, największy na świecie
Oraz telefonów komórkowych najczęściej z I-modem, które nie raz wyprzedzały nokie o lata świetlna - to mitsubishi jako pierwszy kręcił filmy w VGA (w telefonie).
http://telepolis.pl/news.php?id=788
Co do mitsubishi to jeszcze trzeba by było wspomnieć o mitsubishi electronic w barnży elektronicznej chodzi o sterowniki PLC itp. mają sprzęt bardzo wysokiej jakości ;)

#95997  autor: Skarpyta
 17 sie 2006, 18:33
uśmiechnięty;* pisze:Dobre! :lol:

Może niedługo będziemy posiadali komórki marki Volksvagen? :smt005

jak bym chciał z Forda bo skoro juz są z dewoo to forda by miał ojciec a mama dewoo :smt005

Obrazek
Obrazek

#96048  autor: Osk92
 17 sie 2006, 22:10
orB pisze:@Tankian: żadnego przykładu z tych które podałeś nie znałem, w takim razie mój błąd :wink:

Osk92 pisze:
To trzeba było zaznaczyć chociaż, że idzie o to najnowsze. Zreszta jak mówił- stosunek ceny do jakości. No i Grande jakoś wygląda w porównaniu do 207-ki...

#96050  autor: Przemek
 17 sie 2006, 22:11
Osk92 pisze:
orB pisze:@Tankian: żadnego przykładu z tych które podałeś nie znałem, w takim razie mój błąd :wink:

Osk92 pisze: Porównujesz poprzednie Punto CLICK ! z nową 207 :?: CLICK ! No chyba Ci się we łbie coś poprzestawiało...
To trzeba było zaznaczyć chociaż, że idzie o to najnowsze. Zreszta jak mówił- stosunek ceny do jakości. No i Grande jakoś wygląda w porównaniu do 207-ki...
Po co zaznaczać, jak wiadomo, że na prawku są najnowsze modele,a przynajmniej powinny być...

#96070  autor: RafalM
 17 sie 2006, 22:53
Panowie przestańcie robić OT :!: Co prawko ma do telefonów ? Nic. Czytałem o tym na jakieś zagranicznej stronie. Trzeba tylko czekać, az pojawią się na rynku. Ale fajnie by to wyglądało gdyby ktoś z nas miał w profilu wpisane: Model Telefonu Fiat coś tam :smt005

#96071  autor: Osk92
 17 sie 2006, 22:56
Przemek pisze:
Osk92 pisze:

To trzeba było zaznaczyć chociaż, że idzie o to najnowsze. Zreszta jak mówiłem- stosunek ceny do jakości. No i Grande jakoś wygląda w porównaniu do 207-ki...
Po co zaznaczać, jak wiadomo, że na prawku są najnowsze modele,a przynajmniej powinny być...
No nie żartuj. Nie ma Grandziaków na tyle, żeby domyślnie były one na wszystkich kursach. Poza tym Punto II generacji nadal się produkuje i to właśnie ich jest największa podaż na 'L'

#96091  autor: Tragedya
 17 sie 2006, 23:31
taaa w cenie grande punto mozna kupic uzywane auto klasy sredniej. BEdzie bez gwarancji, ale zanim wjedziesz taka Hondą Accord do serwisu to punto bedzie juz miało kilka napraw za sobą.
Lamborghini to od poczatku dzialalnosci produkowalo ciagniki dopiero potem samochody.
Nawet jezeli beda istnialy telefony fiat to przeciez nie beda robione w fabryce samochodow, wiec nie rozumiem przewidywania jakosci telefonu patrzac na samochody

#96144  autor: orB
 18 sie 2006, 04:47
Osk92 pisze: To trzeba było zaznaczyć chociaż, że idzie o to najnowsze. Zreszta jak mówiłem- stosunek ceny do jakości. No i Grande jakoś wygląda w porównaniu do 207-ki...
To trzeba było najpierw zapytać zanim na kogoś wjedziesz :wink:
Teraz z jakości na wygląd się przerzuciłeś.. Tu też nie wróżę Ci sukcesu :-)

Lepiej powiedz że rodzice sobie kupili grandziaka, stąd to zachwycenie :lol:
Tragedya pisze:Nawet jezeli beda istnialy telefony fiat to przeciez nie beda robione w fabryce samochodow
Właśnie.. będą robić nowe fabryki, a oni nie mają doświadczenia w elektronice.. Komórki musieliby robić od podstaw.

#96385  autor: Osk92
 18 sie 2006, 21:57
Jakby sobie kupili grandziaka to ja bym nie miał takiego padła jak CX75 :lol: (joke :P )
Poza tym szalałbym z radości, bo auto m się bardzo podoba. Jednak ja jako inteligentne dziecko rozglądałbym się za 3-4 letnim Focusem, którego podjada rdza. Utratę wartości ma już za sobą, jest ładny, lubie go... żyć nie umierać.
Co do Grande jeszcze to jest to dość duże auto- stąd moje osobne zachwycenie.
Nie mam niestety porównania do 207ki (jakościowego) ale domyślam się, że tańśzy Fiat ma słabsze materiały :wink: