• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 147
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 147

#95654  autor: mardall
 16 sie 2006, 11:32
Dobra chłopaki będziemy robić wideokonferencje!!!! A swoją droga ciekawostka - byłem ostatnio w Twierdzy Osowiec i przy wejsciu do elementów fortu (takie różnego typu schrony w systemie fortyfikacji) pojawiało mi sie 3G na ekranie tylko że bez zasiegu ;-)

#95662  autor: D@rio
 16 sie 2006, 11:59
mardall pisze:Dobra chłopaki będziemy robić wideokonferencje!!!! A swoją droga ciekawostka - byłem ostatnio w Twierdzy Osowiec i przy wejsciu do elementów fortu (takie różnego typu schrony w systemie fortyfikacji) pojawiało mi sie 3G na ekranie tylko że bez zasiegu ;-)
o proszę proszę ;) brawo brawo :-D czyli jednak coś się dzieje ;-) ...no to możemy testować. W tym tygodniu mam testować z pumbą wideookole ;)

Obrazek

#95690  autor: wheeler
 16 sie 2006, 13:18
D@rio pisze:Powiem tak, no cóż...nie dziwi mnie to nawet trochę ich ospałość i opieszałość. Ale pewnie to stan rzeczy że płacisz małe rachunki...generalnie firma wychodzi z założenia że takich klientów to się nie opłaca utrzymywać. Wiesz, istnieje dostanie pakietu 25minx24m. z wykorzystaniem na wszystkie kierunki. Taki pakiet istnieje, nazywa się on "Pakiet 601minut"...ale daje się go tylko wtedy gdy rachunki są sporo sporo wyższe ;) i nie daje się go na rezygnację. Ja ten pakiet na marginesie dostałem ;) Dostałem dwa pakiety, jeden ten za wycofanie rezygnacji "pakiet600minut" i drugi za rachunki "pakiet601minut" i do tego Nokię N70 za 99zł. ;)
Także decyzja należy do Ciebie.
ja to wszystko rozumiem, ale takich jak Ja jest spory % i jak wezmiemy to w jedna calosc to jakas czesc ich zysku od takich wlasnie osob pochodzi wiec ich polityka nie ejst do konca sluszna . Jak nie oplaca sie im utrzymywac takich abonentow to najlepiej wykosic abonamenty 25 40 zł i pozostawic te najwyzsze. Tych co nie bedzie stac nie beda mieli telefonu proste. jest sporo osob ktorzy maja kase ale biora tylko i wylacznie takie niskie abonamenty czy placa takie niskie rachunki tylko i wylacznie pod wlasne potrzeby.
Masz dobra sytuacje bo oczywisce placiles nie male rachunki. Tak decyzja nalezy do mnie ale jak odejde to dobrze zrobie i jeszcze na tym skorzystam bo konkurencja nie spi.

#95699  autor: D@rio
 16 sie 2006, 14:22
Zgadza się. Jest takich osób dość sporo. Najwięcej klientów indywidualnych ma abonamenty właśnie w segmencie 25 - 60zł. Takich co ma pow. 100zł. to jest dosłownie bardzo mały procent wśród klienteli indywidualnej. Ale licz się z tym że przy tworzeniu oferty na przedłużenie umowy dla takiego mało dochodowego klienta trzeba wziąść parę czynników. A mianowicie to, aby został spłacony telefon który operator mu subsydiuje + marża dla operatora, czyli rzecz jasna aby coś zarobić. Dlatego oferta i ceny są własnie takie a nie inne. Ale wiadomo, mażdy ma prawo do oceny własnej sytuacji i wyboru tam - gdzie mu lepiej. Ważne jest aby poprostu trzeźwo ocenić rzeczywistość i zmierzyć siły na zamiary ;)
Jak bedziesz brał EraFun to zwróć tylko uwagę że tam też się wiążesz umową czasową, na 24/30/36 miesięcy.

Obrazek

#95707  autor: wheeler
 16 sie 2006, 14:59
otoż to, no coz taka jest rzeczywistosc i musimy sie z tym niestety pogodzic i nic innego nam nie pozostaje jak sobie tylko pogadac:)..tak zdaje sonbie sprawe , ze nabyty telefon musze splacic(abonamnet w praktyce to jest rata za telefon) + jakis zysk dla operatora, tylko jak sie to dokladnie przeliczy to najgorzej na tym nie wychodza bo to wszystko z gory jest juz klika razy obmyslane. Jest jak jest
A co do era fun propozycja wydaje mi sie calkiem calkiem, co prawda jest umowa ale zawsze trzeba brac pod uwage ze ten okres umowy moze zostac skrocony, czyli umowe 24 m moge zakonczyc szybciej pod warunkiem ze bede czesciej wykorzystywal zaladowane kwoty i ładowal kolejne... A nie bede sie spieszyl gdyz juz za pasem oferta urodzinowa i jest szansa ze SE d750i stanieje co automatycznie powinno spowodowac spadek ceny w era fun - przynajmniej w tej chwili kwotowo wyglada to mniej wiecej podobnie

#95709  autor: D@rio
 16 sie 2006, 15:05
Zgadza się, pewnie - pogadać zawsze możemy :-)

tylko nie rozumiem jednego, jak można skrócić umowę w EraFun? Co chciałem przez to powiedzieć?

P.S
Tak jak powiedziałeś. Napewno warto poczekać i zobaczyć co Era pokaże na urodziny. Zobaczymy czym Nas zaskoczy ;)

Obrazek

#95714  autor: pumba
 16 sie 2006, 15:12
D@rio pisze:
mardall pisze:Dobra chłopaki będziemy robić wideokonferencje!!!! A swoją droga ciekawostka - byłem ostatnio w Twierdzy Osowiec i przy wejsciu do elementów fortu (takie różnego typu schrony w systemie fortyfikacji) pojawiało mi sie 3G na ekranie tylko że bez zasiegu ;-)
o proszę proszę ;) brawo brawo :-D czyli jednak coś się dzieje ;-) ...no to możemy testować. W tym tygodniu mam testować z pumbą wideookole ;)
D@rio mój wyjazd do Katowic stanął pod znakiem zapytania więc narazie będziemy musieli poczekać z testowaniem tej videorozmowy :|

#95715  autor: wheeler
 16 sie 2006, 15:16
bo ja to rozumiem tak :D zalozmy ze mam umowe 24 miesiace i zaladuje telefon 4 x 150złł i mam sprawe zalatwiona i wykorzystam to w przeciagu roku. Ale w sumie przedluzylem waznosc konta na 2 lata a ze wykorzystalem to szybciej to juz moj duzy + i jestem wolny
mozna tak postapic z mniejszymi kwotami

#95720  autor: D@rio
 16 sie 2006, 15:29
pumba pisze:
D@rio pisze:
D@rio mój wyjazd do Katowic stanął pod znakiem zapytania więc narazie będziemy musieli poczekać z testowaniem tej videorozmowy :|
dobra, no trudno :| nic na to nie poradzimy. W takim razie czekamy. A numer znasz to wiesz jakby co :-)

wheeler: no niby tak, w ten sposób też to można rozumieć ;) ale tak naprawdę to żadne to skracanie umowy ;) tylko że masz spokój z doładowaniami poprostu...

Obrazek

#95722  autor: wheeler
 16 sie 2006, 15:38
tak tak ale w gruncie rzeczy nie trzeba z grubej rury ładowac zaraz za 600zł zeby to wykorzystac w krotszym czasie. Mozna spokojnie przedluzac waznosc konta o 3 miesiace za 50zł i wykorzystywac to po dwoch i ładowac miesiac wczesniej to juz jestem przykazdym ladowaniu o miesiac do przodu, w przypadku umowy 24 miesiecznej takich ladowan mialbym na przedluzenie wanosci konta na 3 miesiace w sumie 8 czyli wychodzi na to ze 8 miechow wczesniej sie uwolnie :D czyli po 16 miesiacach zakladajac ze systematycznie po dwoch zaladuje kolejne 50 zł ktore przedluzaja waznosc o 3 miesiace

#95725  autor: D@rio
 16 sie 2006, 16:00
wheeler pisze:tak tak ale w gruncie rzeczy nie trzeba z grubej rury ładowac zaraz za 600zł zeby to wykorzystac w krotszym czasie. Mozna spokojnie przedluzac waznosc konta o 3 miesiace za 50zł i wykorzystywac to po dwoch i ładowac miesiac wczesniej to juz jestem przykazdym ladowaniu o miesiac do przodu, w przypadku umowy 24 miesiecznej takich ladowan mialbym na przedluzenie wanosci konta na 3 miesiace w sumie 8 czyli wychodzi na to ze 8 miechow wczesniej sie uwolnie :D czyli po 16 miesiacach zakladajac ze systematycznie po dwoch zaladuje kolejne 50 zł ktore przedluzaja waznosc o 3 miesiace
hehe, no ciekawie to przekalkulowałęś. Nie no, zgadza się ;) ale to takie troche kombinowanie. To życzę w takim razie udanego korzystania z EraFun :-)

Obrazek

#95737  autor: wheeler
 16 sie 2006, 17:32
nie no tylko chcailem zaznaczyc ze jest taka mozliwosc skonczenia wczesniej, bo mozna sobie wykorzystywac cale okresy ale jezeli wykorzystamy kwote wczesniej wtedy zmusza nas sytuacja do wczesniejszego zaladowania. Wszytsko sie uklada w zaleznosci od potrzeb. dziekuje i rozwniez zycze milego korzystania z N70

#95738  autor: przemek910
 16 sie 2006, 17:34
Sumownie ważności konta w Era Fun i Era TT jest do 12 miesięcy :!:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#95817  autor: D@rio
 16 sie 2006, 22:38
wheeler pisze:nie no tylko chcailem zaznaczyc ze jest taka mozliwosc skonczenia wczesniej, bo mozna sobie wykorzystywac cale okresy ale jezeli wykorzystamy kwote wczesniej wtedy zmusza nas sytuacja do wczesniejszego zaladowania. Wszytsko sie uklada w zaleznosci od potrzeb. dziekuje i rozwniez zycze milego korzystania z N70
Zgadza się. Twój punkt widzenia jest jak najbardziej słuszny przy odpowiednim aspekcie i odpowiednich argumentach które podałeś wyżej. Również życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam ;) ...

Obrazek

#95877  autor: dreszczu
 17 sie 2006, 11:01
Witam!
Calkiem niedawno konczyla mi sie umowa z plusem i zastanawialem sie nad
opcjami na jej przedluzenie, na ich stronie zauwazylem ciekawa oferte dla osob
przedluzajacych umowe --> plusgsm.pl/nasi_abonenci/oferta_3_wybrane_osoby/
zachecony oferta dzwonie do BOKu iii.. konsultant stwierdza ze ta oferta `jest
chyba zawieszona` nie wie dlaczego, na jak dlugo zadnych informacji mimo ze
reklamuja ja caly czas na stronie. Postanowilem przejsc sie do salonu
firmowego w al. jerozolimskich nie ma to jak zalatwic sprawe osobiscie,
wchodze i na wstepie dostaje wizytowke - ulotke wlasnie z ta oferta!
Pomyslalem sobie ze po prostu mialem pecha i trafilem na jakiegos
niedoinformowanego konsultanta przez tel a tu na miejscu wszystko wyjasnie.
Kiedy juz udalo mi sie po krotkim oczekiwaniu w kolejce porozmawiac z
pracownikiem salonu, pokazalem mu ulotke ktora dostalem na wejsciu i
powiedzialem ze chce skorzystac z tej wlasnie oferty. Niestety, duze oczy i
zdziwienie i stwierdzenie ze on nie widzi takiej oferty w systemie o to co
mnie spotkalo. Napisalem maila do BOKu i potraktowali mnie smiesznie odpisali
"Uprzejmie wyjaśniamy Panu, że oferta lojalnościowa dla każdego numeru jest
tworzona indywidualnie. Propozycje dla poszczególnych Abonentów mogą się
różnić pomiędzy sobą." Ha! Dlaczego nigdzie nie jest napisane ze to dla
wybranych, i nie podane sa kryteria ktore trzeba spelnic zeby skorzystac z
oferty? Czemu abonent majacy najdrozszy abonament dostepny na rynku dla klientow indywidualnych (nowy plus 165) z niemalymi rachunkami nie moze z niej skorzystac? Tak sie traktuje stalych klientow w PLUS GSM. Smieszna kampania reklamowa oferty z ktorej nie mozna skorzystac!

#95879  autor: przemek910
 17 sie 2006, 11:04
W Erze przy przedłużeniu też nie można przejść na Więcej Lata.. tak samo było z ofertą mistrzowską :smt011

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#95886  autor: sapv
 17 sie 2006, 11:13
dreszczu pisze:Witam!
Czemu abonent majacy najdrozszy abonament dostepny na rynku dla klientow indywidualnych (nowy plus 165) z niemalymi rachunkami nie moze z niej skorzystac? Tak sie traktuje stalych klientow w PLUS GSM. Smieszna kampania reklamowa oferty z ktorej nie mozna skorzystac!
przy takich rachunkach nie ma najmniejszego sensu męczyć się na taryfach indywidualnych i od razu przejść na biznesową.

#95897  autor: homzik
 17 sie 2006, 12:32
e tam, mozna brac przyklad z D@rio... on ma Nowy Plus 165... moze on cos tu poradzi:)

#95909  autor: D@rio
 17 sie 2006, 13:14
A więc tak...

po pierwsze, fakt który spotkał przedmówcę z oferty "wybrane 3 numery za 6gr" był spowodowany tym iż owa oferta z tego co się nie mylę nie obowiązuje już w miesiącu Sierpniu faktycznie. Dlatego jej brak w systemie i konsultant który Ci powiedział iż oferta zostałą zawieszona miał niestety rację. Poprostu, błędem jest iż owy salon na Jerozolimskich rozdaje te ulotki klientom...widać tutaj poprostu zaniedbanie ze strony kierownika salonu który nie zadbał o dobrą informację.
A swoją drogą, uważam że oferta o której rozmawiamy jest marną ofertą. Nie dość że te minuty są naliczane dodatnio do abonamentu to jeszcze 6gr./min z 3-ma numerami mnie wcale nie przekonuje. Nie wiem nawet dlaczego ta oferta Cię kusiła. Przy takim abonamencie nie lepiej wybrać coś innego...może ponegocjować o jakiś dobry telefon w sensownej cenie..? Albo jakąś inną ofertę np. z darmowymi DWiW? Myślę iż to by było lepsze. Chyba lepiej dostać gratis 20h na wykorzystanie do sieci Plus/stacjonarne wieczorami i w weekendy, prawda? Zastanów się nad tą ofertą jeśli nie chcesz telefonu.

Pozdrawiam.

Obrazek

#95911  autor: dreszczu
 17 sie 2006, 13:20
Nie obowiązuje w sierpniu? To czemu wisi jeszcze na stronie (szczególowa oferta, baner na głownej stronie) http://www.plusgsm.pl/nasi_abonenci/ofe ... ane_osoby/ ? Przyznasz chyba ze cos jest nie tak, jest 17 sierpnia a oni nie zdjeli oferty która nie obowiazuje od konca lipca? ZART!
Chodzi mi o sam fakt, umowe przedluzylem na innych warunkach, dostalem nowy telefon ale mam prawo byc zdenerwowany. Akurat dla mnie ta oferta 3 wybranych osob po 6 gr, nie bylaby najgorsza, bardzo czesto dzwonie wlasnie na 3 numery z Plusa i sa to dlugie rozmowy.
  • Strona 17 z 147
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 147
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17