• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#91975  autor: kosaz
 04 sie 2006, 22:22
ganc2 pisze:Ja także kupiłem telefon via allegro-by w komisie sprzedać drożej :)
Zwracam uwagę przewszystkim na:

-liczbę komentarzy (nigdy nie kupuję od SS-ci wysyłają hurtowo i mają gdzieś to że coś do kogoś nie doszło)
-zdjęcia: czy są prawdziwe, czy też ściągnięte z internetu ze stron producenta
-taka mała uwaga-jeśli ktoś pisze "nie wiem czy działa', "nie sprawdzałem"-to można być na 100% pewnym że nie działa ;-)
tylko czasem nie ma sie aparatu i nie mozna foty dac no ale w innych wypadkach sie zgadzam - chociaz jak ja wystawiam to zawsze jakis aparacik pod lapka mam i zawsze realfoto jest :)
rada jesli sie kupuje to jak ktos mowi ze nie ma ladowarki zadnych akcesoriow, brak pudla dokumentow to w mniejszym semsie ale to moze sie okazac ze fon kradziejny jest :(

#92101  autor: Bartosz
 05 sie 2006, 06:40
jestem przeciw

nigdy nie kupiłem i nie kupie telefonu na allegro a czemu ?
po pierwsze - najnowsze modele pokazują się kilka dni przed wprowadzeniem do sprzedaży
po drugie - cena - nie spotkałem się jeszcze z atrakcyjną ceną na telefony które mnie interesują - bo jak wytłumaczyć E60 za 1699 kiedy np. za 1799 jest w sklepie ? czy np. N93 za 3300 kiedy za 3465 również jest w sklepie ????

nie mówie aby nikt nie kupowałe ale jak dla mnie to nie jest to miejsce gdzie kupiłbym telefon (tak samo jak komis)

#92107  autor: kallafior
 05 sie 2006, 08:58
Ja dużo kupuję na allegro i raz tylko miałem wpadkę. Jeden gościu sprzedał mi kradziony telefon ale jako, że albo nie zdawał sobie z tego sprawy albo bał się konsekwencji (postraszyłem go policją :smt005 ) to zwrócił mi kasę.

Ogólnie opłaca się szukać różnych rzeczy na allegro... tylko trzeba się do tego przygotować. Ja zawsze przeprowadzam wywiad środowiskowy i od tamtej wpadki już nic mi się złego nie przydarzyło:)

Obrazek
Obrazek

#92856  autor: Pb
 07 sie 2006, 12:12
ja chcialem kiedys kupic alcatela one touch 735 na alegro ale nie kupilem bo jakos nie bylem do takich zaqpow przekonany zwlaszcza jezli jest platnosc z gory.Ale rzeczywiscie jesli alegro jest takie bezpieczne to sie opyla-ten sam alcatel,ktory na alegro kosztuje 120-130 zl.w komisach w moim pieknym miescie idzie po 180-190 i to tez w niepewnym stanie.

#92887  autor: ywis
 07 sie 2006, 13:54
iaro pisze:ja chcialem kiedys kupic alcatela one touch 735 na alegro ale nie kupilem bo jakos nie bylem do takich zaqpow przekonany zwlaszcza jezli jest platnosc z gory.Ale rzeczywiscie jesli alegro jest takie bezpieczne to sie opyla-ten sam alcatel,ktory na alegro kosztuje 120-130 zl.w komisach w moim pieknym miescie idzie po 180-190 i to tez w niepewnym stanie.
Komisy właśnie się z tego utrzymują, że biorą 50% przebicia, a nawet i u mnie w mieście zdarzyło się tak, że trafiłem na telefony które miały 100% przebitki na cenie, ale moim zdaniem tylko ludzie którzy lubią wydawać pieniądze idą kupować w komisach, a przecież w komisie też można kupić kota w wroku, co prawda telefon dostaniesz do rączki, ale nie wiesz co i jak w środku chodzi, także ja w komisie bym nigdy nic nie kupił, jednak wole Allegro jeśli chodzi o kupno telefonu lub E-Bay.

#92970  autor: szczeka
 07 sie 2006, 17:14
:Diego: pisze:nie mam nic przeciwko kupowania na allegro (ale nic jeszcze nie kupiłem lub sprzedałem) jak też w komisach, nie wiem szczeka czemu tak mówisz o komisach?? kupiłem tam mojego cx65 i był w bardzo dobrym stanie, obudowa była w super stanie (chociaż ją zmieniłem bo mi się nie podobała). Nic się nie zacina i wszystko działa.
Heh. Nie neguję tego, iż kupiony przez Ciebie telefon był w dobrym stanie, lecz to, że przepłaciłeś. Pewnie dałeś \+240zł, nie mniej. Bo w komisie taniej jeszcze go nie spotkałem. A w komisie CX65 skupuje się po 160-200zł. Więc trochę na Tobie zarobili.

#94899  autor: kamil1221
 13 sie 2006, 23:44
Fakt lubię czasem zobaczyć, co tam słychać na allegro.pl
Ale nikt mnie nie przekona do kupna tam, czy innym serwisie typu allegro - dlaczego?
- boje się, że towar ni spełni moich oczekiwań,
- przed kupnem muszę mieć kontakt fizyczny z danym przedmiotem,
- wole przepłacić i być pewny, że ewentualnie, kiedy coś się zepsuje serwis mam blisko i nie muszę nic wysyłać do kogoś.

#94923  autor: kosaz
 14 sie 2006, 09:42
kamil1221 pisze:
- przed kupnem muszę mieć kontakt fizyczny z danym przedmiotem,

ciekawe podejscie do sprawy :))

a swoja droga to i masz troszke racji jak cos padnie to wtedy wiadomo do ktorego shopu isc chyba ze shopu nie bedzie bo splajtowal

#95045  autor: szczeka
 14 sie 2006, 14:47
Nie no, co Wy :P

Przeciez telefony z Allegro tez moga miec gwarancje, wiec nie wiem, o co Wam chodzi. Ja do tej pory kupilem siedem telefonow na allegro, piec z nich bylo jeszcze na gwarancji, wiec wyszlo na to samo, co bym kupil w komisie (ba, nawet lepiej, tam przeciez nie musi byc gwarancja) tyle, ze duuzo taniej.

#95049  autor: Osk92
 14 sie 2006, 15:06
Tak ale pod warunkiem, że trafi się na sklep bądź co bądź allegrowicza, który zajmuje się sprzedażą telefonów... naturlich są okazje od zwykłych ludzi ale często po zakupie (w takim wypadku najlepiej spotkać się i kupić przy odbiorze na żywo) niespełniają one pokładanych w nich nadziei... Sam się przejechałem i teraz tylko w razie potzreby korzystam z allegro :roll:

#95051  autor: tomico
 14 sie 2006, 15:08
kosaz pisze:
Przemek pisze:
tomico pisze: Wydaje mi się że ta przesyłka jest za droga, to już bardziej opłaca się wyslać DHLem, Schenkerem czy Serwisco.
Ale jak kurier Ci dostarcza to chyba nie możesz otworzyć przesyłki,a w tym wypadku przy Poczcie Polskiej masz taką możliwość :wink:
mozesz otworzyc przy kurierze i nie tylko przy uzyciu do tego firmy France telekom -
wiem bo sam ostatnio dzisiaj mi kurier paczke przyniosl i patrzylem przed zaplaceniem
Jakiej firmy??? France telekom??

#95058  autor: szczeka
 14 sie 2006, 15:24
Osk92 pisze:Tak ale pod warunkiem, że trafi się na sklep bądź co bądź allegrowicza, który zajmuje się sprzedażą telefonów... naturlich są okazje od zwykłych ludzi ale często po zakupie (w takim wypadku najlepiej spotkać się i kupić przy odbiorze na żywo) niespełniają one pokładanych w nich nadziei... Sam się przejechałem i teraz tylko w razie potzreby korzystam z allegro :roll:
Po postu trzeba umiec kupowac na allegro. Nie brac od byle kogo. Ja osobiscie nigdy nie kupilem telefonu od zadnego sklepu sprzedajacego na allegro, jedynie akcesoria. Telefony kupuja od zwyklych ludzi majacych 50-300 pozytywow.

Piszac o gwarancji, mialem na mysli gwarancje producenta.

#95060  autor: tomico
 14 sie 2006, 15:26
No właśnie oszutwa rzadko się zdarzają, a na allegro opłaca się kupować.

#95069  autor: _Konrad_
 14 sie 2006, 16:05
W moim życiu miałem w sumie 15 telefonów z czego kupiłem 5 na allegro i NIGDY nie było żadnych problemów a często udało się zaoszczędzić sporo gotówki , oprucz tego kupiłem tam całą masę rzeczy (mam 64 komentarze wszystkie pozytywne :) ) i zawsze dużo taniej niż w sklepach. Ogólnie polecam i zachęcam do kupowania w tym serwisie to się poprostu opłaca.

#95634  autor: Kaczy
 16 sie 2006, 10:14
szczeka pisze:Nie no, co Wy :P

Przeciez telefony z Allegro tez moga miec gwarancje, wiec nie wiem, o co Wam chodzi. Ja do tej pory kupilem siedem telefonow na allegro, piec z nich bylo jeszcze na gwarancji, wiec wyszlo na to samo, co bym kupil w komisie (ba, nawet lepiej, tam przeciez nie musi byc gwarancja) tyle, ze duuzo taniej.
Też kupiłem kilka telefonów na allegro. W większości to jakieś słabsze modele (typu Me45, S45, C45) w zastępstwo.

Jak kupuję droższe telefony (za kilkaset zł) to staram się wybierać osobę z okolic i umówić się z nią na odbiór osobisty.

...::: Made for loneliness :::...

#95646  autor: Rydels
 16 sie 2006, 10:46
Ja kupiłem na allegro moją Nokię 6630, oczywiscie od pewnego,sprawdzonego sprzedawcy i wsio bylo ok :!:
Jak pisali inni warto kupować na Allgro, jed nak trzeba umiec wybrac towar jak i sprzedawce :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#95708  autor: karolzet
 16 sie 2006, 15:01
Nie ma się czego bać. Kupiłem na allegro parę telefonów i wszystko było OK, a obecną 6230i kupiłem na angielskim ebay'u i wszystko jest w porządku :)