• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #94612  autor: wladziu
 13 sie 2006, 01:20
Witam
Mam problem wpisalem zle kilka razy PIN2. Skad wziasc PUK2 aby odblokować PiN2? Na karcie startowej go nie ma. Karta jest w POPie.

#94614  autor: Klusek
 13 sie 2006, 01:26
PUK2 w POPie nie jest standardowo dostępny (z resztą tak samo jak PIN2), ale zadzwoń do BOKu może coś poradzą.

Obrazek
Obrazek

#94619  autor: D@rio
 13 sie 2006, 02:06
to gdzie Ty się bawiłeś że PIN2 zablokowałeś. Ale kurcze, ciężka sprawa teraz...

Obrazek

#94621  autor: Klusek
 13 sie 2006, 02:11
D@rio pisze:to gdzie Ty się bawiłeś że PIN2 zablokowałeś. Ale kurcze, ciężka sprawa teraz...
Może chciał zmodyfikować wpisy w zabezpieczonej książce telefonicznej na sim, albo ustawienia taryfikacji połączeń przez telefon? Jest kilka miejsc w których słuchawka woła nas o PIN2. Co oczywiście nie zmienia faktu, że sprawa nie wygląda na zbyt ciekawą, jedynym rozwiązaniem odzyskania numeru telefonu może okazać się tylko wydanie duplikatu karty SIM.

Obrazek
Obrazek

#94622  autor: D@rio
 13 sie 2006, 02:13
Klusek pisze:
D@rio pisze:to gdzie Ty się bawiłeś że PIN2 zablokowałeś. Ale kurcze, ciężka sprawa teraz...
Może chciał zmodyfikować wpisy w zabezpieczonej książce telefonicznej na sim, albo ustawienia taryfikacji połączeń przez telefon? Jest kilka miejsc w których słuchawka woła nas o PIN2. Co oczywiście nie zmienia faktu, że sprawa nie wygląda na zbyt ciekawą, jedynym rozwiązaniem odzyskania numeru telefonu może okazać się tylko wydanie duplikatu karty SIM.
no niby tak. Istnieje taka teoria z jednej strony. Tak czy tak - ja też, szaro to widzę. Zastanawiałbym się nawet czy konsultant Orange w systemie ma podane te kody PIN2/PUK2 przypisane do karty...

Obrazek

#94623  autor: Klusek
 13 sie 2006, 02:17
Z PINem2 w Orange to jest tak, że dla wszystkich kart jest on taki sam i są to standardowo cztery dziewiątki (9999) więc może podobnie jest z PUKiem2, że jest to jeden standardowy numer.

Obrazek
Obrazek

#94638  autor: Vieslav
 13 sie 2006, 10:23
W Orange nie ma takiego czegoś jak PUK2. Oblatałem chyba wszystkie salony w Lublinie i wszędzie mi mówili, że jedyny sposób na odblokowanie to duplikat karty SIM. :?

#94708  autor: D@rio
 13 sie 2006, 13:17
hellracer pisze:W Orange nie ma takiego czegoś jak PUK2. Oblatałem chyba wszystkie salony w Lublinie i wszędzie mi mówili, że jedyny sposób na odblokowanie to duplikat karty SIM. :?
jest napewno. Kazda karta go ma. Tylko kurcze, PUK2...hmmm...nie wiem czy ktoś mu to udostępni. Ale też mi się wydaje że pewnie to jakiś standardowy cykl liczb takich samych...

Obrazek

#94720  autor: wladziu
 13 sie 2006, 13:46
Zablokowałem PIN2 kiedy chcialem ustawic w telefonie KOSZTY POLAcZeŃ, jest to opcja w rejestrze połączeń; impulsy itd.
Trzeba było w celu zatwierdzenia zmian podać PIN2 i zle go podalem.
Dzwonic niby normalnie moge, bo PIN2 nie jest az taki ważny jak PIN, ale cos mi jednak zablokował bo gdy chce wprowadzic zmiany w kosztach połączeń wyswietla się:
PIN2 został zablokowany. Podaj PUK2 aby odblokowac.

#94722  autor: D@rio
 13 sie 2006, 13:52
zgadza się, zgadza. Pamiętaj tylko że 10x błędne wprowadzenie kodu PUK/PUK2 powoduje całkowitą blokadę karty.

ew. spróboj 99999999 ;) (osiem dziewiątek)

Obrazek

#94726  autor: Vieslav
 13 sie 2006, 14:02
Ja wprowadziłem 10 razy źle PUK2 i na moim SE przy próbie wejścia w wybieranie ustalone pojawia mi się kumunikat: "Blokada PUK/PUK2 skontaktuj się z operatorem" a potem jest wszystko ok. Na Motce t190 jak wlazłem nie tu gdzie trzeba to musiałem baterie wyjmować bo mi wywalało "Blokada SIM". Ale poza tym nic się nie dzieje a wybieranie stałe nie jest mi do niczego potrzebne.

#94735  autor: wladziu
 13 sie 2006, 14:25
stosowalem juz rózne kombinacje i po osiem wszystkich cyfr z osobna i od 1 do 8 itd. Wszystko wpisywalem w zabezpieczeniach telefonu, nastepnie opcja zmiana kodu PIN2, ale po wprowadzeniu kazdego wymyslonego powyzej PUKu2 wyswietla sie ze nieprawidlowy kod.

#94761  autor: D@rio
 13 sie 2006, 16:00
ale żebyśmy się rozumieli. Kod PUK2 a kod zabezpieczeń to jest zupełnie co innego...

Obrazek

#94765  autor: Arek__85
 13 sie 2006, 16:38
da sie wogóle np w popie to ustawic i co ze np napisze 50 zl i jak zadzwonie gdzies to i tak mi od tego nic nie odejmie chyba ze zle robie poradzcie cos bawil sie ktos tym ? ze mu działało ?

Arek (Orange Rulez)

#94875  autor: wladziu
 13 sie 2006, 22:58
D@rio pisze:ale żebyśmy się rozumieli. Kod PUK2 a kod zabezpieczeń to jest zupełnie co innego...
Ale zmiane kodu PIN2 moge wlasnie w zabezpieczeniach zrobic. I tam tez wyskakuje mi aby podac PUK2.

#94880  autor: D@rio
 13 sie 2006, 23:01
wladziu pisze:
D@rio pisze:ale żebyśmy się rozumieli. Kod PUK2 a kod zabezpieczeń to jest zupełnie co innego...
Ale zmiane kodu PIN2 moge wlasnie w zabezpieczeniach zrobic. I tam tez wyskakuje mi aby podac PUK2.
aaaa...rozumiem. No to spróboj w BOK-u Orange, zarówno telefonicznie jak i osobiście w salonie firmowym. Zobaczymy co poradzą...

Obrazek

#94882  autor: Vieslav
 13 sie 2006, 23:14
Poradzą, żeby wymienił karte SIM. Już o tym pisałem. Pytałem chyba we wszystkich salonach w Lublinie i w każdym mnie odsyłali do głównego, a w głównym to właśnie kazali mi zrobić... No chyba, że jemu coś innego powiedzą, to wtedy się na prawdę [wulg.] bo zablokowałem PUK2 bawiąc się we wprowadzanie różnych cyferek :evil: .

#94995  autor: wladziu
 14 sie 2006, 12:17
Za wymiane karty SIM placi sie cos? Ile czasu trwa taka wymiana i jak ta procedura wygląda?

#95029  autor: Vieslav
 14 sie 2006, 13:42
Jak masz w Popie to wymiana będzie cie kosztowała 25 zł. Nie wiem ile trzeba czekać bo nie wymieniałem, ale chyba musisz być zarejestrowany żeby móc to zrobić.

#95048  autor: D@rio
 14 sie 2006, 15:02
chwile...praktycznie całą operacja to ok. 15min. posiedzenia na krześle w salonie ;)

Obrazek