• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #93724  autor: jahu
 10 sie 2006, 00:19
Witam - moze dziwne podejscie ale: co polecicie dla 2 osob - jaki prepaid dla duzo gadajacych - z uwzglednieniem aktualnych promcji etc (najlepiej takie pormcje ktore nie wygasna po miesiacu) - w gre wchodza glownie polaczenia glosowe - sms mozna pominac w rozwazaniach (reszte uslug kompletnie mozna olac)

#93726  autor: orB
 10 sie 2006, 00:33
Jeśli chodzi(wiem że nie :-) ) o SMSy to najlepiej heyah, później simplus i orange.
Ciekawe promocje z rozmowami ma simplus, choć to jeszcze nie to co było(darmowy numerek)
Reszta prepaidów raczej nic nie ma taniej(simplus 2,7gr/min), ogólnie nie za ciekawie teraz z tym...

#93762  autor: tomico
 10 sie 2006, 09:47
W orange był zestaw dla dwojga, dostajesz 2 karty sim i dodatkowo darmowe minuty albo smsy. Masz minute za 12 gr, a potem jeśli będziesz w orange go przez jakiś czas to możesz rozmawiać po 5 gr za minutę z wybranym numerem, więc to ci polecam. smsy za 5 gr.

#93766  autor: jahu
 10 sie 2006, 09:52
dzieki za odzew - a co jesli promocji nie bierzemy pod uwage czyli szara rzeczywistosc prepaidowcow? - tak zeby sie jak najwiecej nagadac za ta sama kase :D

#93767  autor: Rydels
 10 sie 2006, 09:53
Kozystny tez bedzie mix w Plusie ze wzgledu na darmowy numer(placisz 10zl i smsujesz i gadasz za free zacy miesiac),ale niewiadomo do kiedy ta usluga bedzie dostepna. Narazie jest do konca sierpnia.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#93769  autor: tomico
 10 sie 2006, 09:55
Jeśli nie ma promocji to w orange go gadasz 30 gr za minute. sms 15 gr w orange, 20 gr poza orange. Ale zauważ, że są promocje i są one bardzo korzystne. Bierz najlepiej do gadania orange go. A jeśli chcesz pisać smsy to popa.

#93771  autor: Klusek
 10 sie 2006, 09:56
Nie biorąc pod uwagę ŻADNYCH prommocji i usług dodatkowych które mogą zniknąć w każdej chwili to najtańszym prepaidem będą chyba Sami Swoi (24 gr/min):)

Obrazek
Obrazek

#93775  autor: Arek__85
 10 sie 2006, 10:09
Racja Jeżeli chcecie naprawde tanio a bez pakietów to sami swoi to jest dobre

Arek (Orange Rulez)

#93781  autor: Vieslav
 10 sie 2006, 10:22
A ja polecam Orange POP i usługe lepsze numery. Za rozmowy z wybranym numerem płacisz 15 gr/min a aktywacja to tylko 2 zł. Ewentualnie Orange GO gdzie po roku (możesz przecież używaną kartę kupić) rozmawiasz za 5gr/min z wybranym numerem. Poza tym co jakiś czas Orange daje jakieś promocje. Ja np. korzystałem z darmowego numeru w Orange GO a teraz są darmowe rozmowy czy jakoś tak.....
Ostatnio zmieniony 10 sie 2006, 10:27 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#93782  autor: elkanguro
 10 sie 2006, 10:23
Bez promocji Sami Swoi - 24gr za minute. Jeśli jednak chcecie rozmawiać ponad 40 minut miesięcznie to lepiej się opłaca Orange GO - płacąc 5zł na miesiąc masz minute rozmowy z wybranym numerem (mogą być do 3 numerów) za 12gr a po roku już tylko po 5gr. Niestety usługę trzeba co miesiąc aktywować ale do tego da się przyzwyczaić. Jeśli jeszcze interesują Was tanie telefony to można podpisać umowę w Orange Go na 24-36 miesięcy i dostać słuchawke.

@do poprzednika: Lepsze numery to połączenia po 15groszy:) ale fakt opłata tylko 2zł.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#94386  autor: pumba
 12 sie 2006, 14:24
Ja skupie się na ofercie Orange, a mianowicie w grę wchodzi POP albo Orange Go bo obecne promocje Lepsze numery w POPie i Przyjaciele w Orange Go zagoszczą chyba na dłużej tak jak jest to z Masz gadane a teraz może bardziej przybliże te ofert

POP
cennik podstawowy
80gr/min; 20gr/SMS do wszystkich
ofert obniżające koszty
Masz gadane - 30gr/min do Orange i na stacjonarne (w pakietach 20 minut za 6zł lub 40 minut za 12zł wszytsko dostajemy na wykorzystanie czyli bez kosztów za aktywację)
Lepsze numery 15gr/min na wybrany numer Orange + 2zł/m-c aktywacji a raczej abonamentu bo usługę trzeba aktywować co miesiąc (zależnie od stażu w sieci mamy możliwość wybrania 1, 2 lub 3 numerów za 2zł wszystkie numery)

Orange Go
cennik podstawowy
60gr/min; 15gr/SMS do sieci i na stacjonarne
80gr/min; 20gr/SMS poza sieć
ofert obniżające koszty
30gr w sieci i na stacjonarne - 30gr/min do Orange i na stacjonarne + 5zł/m-c aktywacji a raczej abonamentu bo usługę trzeba aktywować co miesiąc (prawie to samo co Masz gadane w POPie tylko tu jest dodatkowo 5zł za aktywację)
Przyjaciele 12gr/min a po roku 5gr/min na wybrany numer Orange + 5zł/m-c aktywacji a raczej abonamentu bo usługę trzeba aktywować co miesiąc, możliwość wybrania 1, 2 lub 3 numerów za każdy numer osobno płatne 5zł za aktywację.

Najlepsze rowiązanie było by kupić na allegro karty aktywowane ale nie używane są takie dokładnie z taryfą Jedna Idea na kartę stan konta to 0zł sam pare takich kupiłem jedna karta za 1-2zł i te karty które ja kupiłem są juz aktywne 11 miesięcy więc przechodząc na taryfę Orange Go za miesiąc z takiej karty będzie można dzwonić po 5gr. Chciałem podać linka do przykładowej aukcji z takimi kartami ale niestety nie znalazłem żadnej takiej aukcji chyba z tego względu że okres ważności takich kart dobiega już końca. Jeśli był byś poważnie zainteresowany takimi kartami to postaram się odszukac te moje karty i ci je odstąpić w zamian np. za doładowanie mojego POPa kartą za 5zł a ja w zamian wyślę ci te kart ;)

#94387  autor: pumba
 12 sie 2006, 14:28
Aha a w Orange Go masz jeszcze promocje Darmowe Weekendy gdzie przy doładowaniu konta:
- wartością 25 zł dostaniesz bezpłatnie 1 godzinę (60 minut)
- wartością 50 zł i więcej dostaniesz bezpłatnie 24 godziny (1440 minut)
do wykorzystania na rozmowy ze wszystkimi w Orange w ciągu najbliższego weekendu od doładowania.

#94520  autor: jahu
 12 sie 2006, 23:06
pomysl z 11miesiaczna karta niezly - a jak takei przejscie wyglada na Orange Go (sory za lameriade)?

#94522  autor: D@rio
 12 sie 2006, 23:11
jahu pisze:pomysl z 11miesiaczna karta niezly - a jak takei przejscie wyglada na Orange Go (sory za lameriade)?
wysyłasz SMSa i przechodzisz z POP na GO. Albo robisz to na OrangeOnLine.

A swoją drogą, skoro poszukujesz pre-paid'u dla dwojga to ja bym się jeszcze zastanowił nad ofertą Heyah ;)

Obrazek

#94528  autor: pumba
 12 sie 2006, 23:24
jahu pisze:pomysl z 11miesiaczna karta niezly - a jak takei przejscie wyglada na Orange Go (sory za lameriade)?
Dokładnie tak jak napisał D@rio aby przejść na Orange Go wystarczy wysłać SMSa o treści GO pod numer 2033 koszt 20gr lub bezpłatnie przez Orange On-line.
A jakby interesowały cię te karty to już je znalazłem mają nawet fajne numery różnią się między sobą tylko dwiema ostatnimi cyframi, jak chcesz to na PW moge podać ci te numery ;)

#94640  autor: jahu
 13 sie 2006, 10:26
D@rio pisze:A swoją drogą, skoro poszukujesz pre-paid'u dla dwojga to ja bym się jeszcze zastanowił nad ofertą Heyah ;)
A wasnie w heyahu co ciekawego? Bo magiczne pakiety to raczej w tej chwili nic dla mnie interesujacego (SS mam 24gr/min w sieci)- cos slyszalem od kumpla o jakis darmowych minutach ale pobieznie szukale nas stronce lapy i nic nie znalazlem..

#94656  autor: Irek
 13 sie 2006, 11:30
Zapewne chodziło Ci o to: CZYTAJ

"And one more thing..."

#94659  autor: przemek910
 13 sie 2006, 11:33
22gr/min w sieci (w pakietach)
3gr sms w sieci
0,5gr :!: za sms w sieci (w pakietach)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#94671  autor: Vieslav
 13 sie 2006, 12:01
A w Orange Go masz 5gr/min, a jemu chodzi o prepaid dla dwojga! Czyli po co mu do całej sieci, skoro na Orange Go taniej mu wyjdzie?

#94672  autor: tomico
 13 sie 2006, 12:02
hellracer pisze:A w Orange Go masz 5gr/min, a jemu chodzi o prepaid dla dwojga! Czyli po co mu do całej sieci, skoro na Orange Go taniej mu wyjdzie?
Dokładnie, najlepiej niech bierze Orange GO.