• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #94242  autor: random6
 11 sie 2006, 20:34
Witam .
Niedawno kupiłem Nokie 6230i w Plusie. Zdjelem simlocka i teraz jestem w orange .
Niestety podczas dzwonienia sygnal ciagle pika jakby bylo zajęte . Gdzie nalezy to skonfigurowac ?

#94247  autor: przemek910
 11 sie 2006, 20:48
Pierwszy raz słyszę o taki przypadku :shock:
Pewni przy ściąganiu "uwalił" się za przeproszeniem soft, trzeba wgrac nowy w serwisie. jak masz gwarancję to w serwisie Nokii bez problemu - jednak nie idź do plusa bo Ci unieważnia gwarancję bo ściągnales SimLocka :!:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
 #94249  autor: ywis
 11 sie 2006, 20:52
random6 pisze:Witam .
Niedawno kupiłem Nokie 6230i w Plusie. Zdjelem simlocka i teraz jestem w orange .
Niestety podczas dzwonienia sygnal ciagle pika jakby bylo zajęte . Gdzie nalezy to skonfigurowac ?
Może masz ustawioną opcje "wyślij moje ID" jako "tak", więc przestaw to na "ustala sieć" i powinno być ok, natomiast jeśli będzie dalej występował problem, to nie wiem czym to może być spowodowane.
kin pisze:Pierwszy raz słyszę o taki przypadku :shock:
Pewni przy ściąganiu "uwalił" się za przeproszeniem soft, trzeba wgrac nowy w serwisie. jak masz gwarancję to w serwisie Nokii bez problemu - jednak nie idź do plusa bo Ci unieważnia gwarancję bo ściągnales SimLocka :!:
Za free już mu nigdzie nie wgrają, bo gwarancja już jest nieważna, ponieważ simlocka już nie ma jego telefon :)

#94255  autor: random6
 11 sie 2006, 21:19
Mialem wczesniej zeby ustalało scieć wiec nic sie nie zmieniloło :(

#94257  autor: ywis
 11 sie 2006, 21:22
random6 pisze:Mialem wczesniej zeby ustalało scieć wiec nic sie nie zmieniloło :(
No to musisz przefleszować telefon, ale niestety gwarancja już jest nieważna w Twoim przypadku, bo ściągłeś simlocka, więc idź do jakiegoś komisu u siebie lub serwisu w mieście i za jakieś 20 zł - 30 zł powinni Ci wgrać soft, bo o autoryzowanym salonie możesz zapomnieć. Gwaracji nie masz.

#94261  autor: random6
 11 sie 2006, 21:33
ale naprzykład z karty plusa moge dzwonić normalnie z noki wiec czy to na pewno wina softa ?

#94265  autor: tomico
 11 sie 2006, 21:39
Tak, źle ściągniętego simlocka.

#94267  autor: ywis
 11 sie 2006, 21:41
random6 pisze:ale naprzykład z karty plusa moge dzwonić normalnie z noki wiec czy to na pewno wina softa ?
Jeśli ściągałeś przez kod, to źle ściągnięty na 100%, więc pozostaje wgranie Ci nowego softu.

#94278  autor: przemek910
 11 sie 2006, 22:25
Czy aby napewno w serwisie Nokii sprawdzają czy SimLock jest ściągnięty? Nie mówimy tu o oddawaniu do serwisu poprzez Salon.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#94279  autor: tomico
 11 sie 2006, 22:26
Nie wiem, ale może się zdarzyć że nie zauważą, warto spróbować.