• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#92830  autor: D@rio
 07 sie 2006, 10:51
kosaz pisze:a pamietac jak w centertelu placilo sie za odebranie rzomow i to naliczanie 60/60
kiedy? Nigdy nie placilo sie za odebrane rozmowy. Chyba ze ja o czyms nie wiem...

Obrazek

#92831  autor: D@rio
 07 sie 2006, 10:53
kosaz pisze:
patyk pisze:wtedy nikt nie myślał o sms-ach po pół grosza i darmowych rozmowach :D
wtedy nie bylo czegos takiego jak sms - bynajmniej w sieci nmt450i bo
W pozniejszej fazie NMT40i zaczely juz hulac SMSy. Ale to chodzilo to tez tak "koslawo". Trzeba bylo czasem zadzwonic aby "sciagnac" zalegle SMSy ;)

A Centek wystartowal w 92r. w wersji NMT450i a pozniej jako GSM1800 w 98r.
Natomiast GSM w Polsce wystartowal w 96r.

Apropo....kosaz: byla kiedys taka promocja pierwsze 5sec. gratis w IDEI. Naprawde. I o dziwo dot. to polaczen do wszystkich sieci ;)

Obrazek

#92839  autor: kosaz
 07 sie 2006, 11:20
D@rio pisze:
kosaz pisze:
patyk pisze:wtedy nikt nie myślał o sms-ach po pół grosza i darmowych rozmowach :D
wtedy nie bylo czegos takiego jak sms - bynajmniej w sieci nmt450i bo
W pozniejszej fazie NMT40i zaczely juz hulac SMSy. Ale to chodzilo to tez tak "koslawo". Trzeba bylo czasem zadzwonic aby "sciagnac" zalegle SMSy ;)

A Centek wystartowal w 92r. w wersji NMT450i a pozniej jako GSM1800 w 98r.
Natomiast GSM w Polsce wystartowal w 96r.

Apropo....kosaz: byla kiedys taka promocja pierwsze 5sec. gratis w IDEI. Naprawde. I o dziwo dot. to polaczen do wszystkich sieci ;)
ok. BTW w erze tez byly te 5 sekundowki no ale dotyczylo tylko polaczen do ery nie wiem czy do taktaka ??

[ Dodano: 2006-08-07, 11:22 ]
D@rio pisze:
kosaz pisze:a pamietac jak w centertelu placilo sie za odebranie rzomow i to naliczanie 60/60
kiedy? Nigdy nie placilo sie za odebrane rozmowy. Chyba ze ja o czyms nie wiem...
D@rio w centertelu i na samym poczatku w idea 50/150 na samym wstepie

#92876  autor: D@rio
 07 sie 2006, 13:34
nie widzę tego w cenniku.

Mógłbyś mi to wskazać?

Link do taryfy znajdziesz w dziale TARYFY.

Obrazek

#92931  autor: Rokko30
 07 sie 2006, 16:02
a co powiecie na to że pierwsza sieć GSM powstała w 1954 r w Skandynawii i miała 100 abonentów, kto choćby nawet w 80 latach pomyslał o komórkach a jeśli ktoś już był taki to przecież było to coś ze sfery fantastyki i zobaczmy jak My daleko jestesmy za światem cywilizowanym..

#92981  autor: D@rio
 07 sie 2006, 17:53
Rokko30 pisze:a co powiecie na to że pierwsza sieć GSM powstała w 1954 r w Skandynawii i miała 100 abonentów, kto choćby nawet w 80 latach pomyslał o komórkach a jeśli ktoś już był taki to przecież było to coś ze sfery fantastyki i zobaczmy jak My daleko jestesmy za światem cywilizowanym..
Napewno w 1954r? Oj, chyba jednak nie ;) a napewno to nie była GSM. GSM to standard CYFROWY! Gdzieś mi się obiło o uszy że pierwsza sieć GSM komercyjna wystartowała albo w 1988r. albo 1989r.

Obrazek

#92983  autor: Kaczy
 07 sie 2006, 17:57
D@rio pisze:Napewno w 1954r? Oj, chyba jednak nie ;) a napewno to nie była GSM. GSM to standard CYFROWY! Gdzieś mi się obiło o uszy że pierwsza sieć GSM komercyjna wystartowała albo w 1988r. albo 1989r.
Ba... głowa nie śmietnik. Pamiętam, że był już poruszany ten temat na telepolis. CLICK!!!

...::: Made for loneliness :::...

#93024  autor: Rokko30
 07 sie 2006, 19:36
Tak Dario z tego co wiem to był ten rok a napewno 50-lata w tedy pojawiła się pierwsza sieć komórkowa komercyjna i chyba to było w Szwecji, nie wiem czy to była GSM czy inna ale 100 abonentów miało juz komórki aż samemu ciężko mi w to uwierzyć że tamtych latach juz ktoś myślał o czyms takim, pewnie zasięg był kiepski ale jakiś tam był.. :D

#93038  autor: D@rio
 07 sie 2006, 20:20
Rokko30 pisze:Tak Dario z tego co wiem to był ten rok a napewno 50-lata w tedy pojawiła się pierwsza sieć komórkowa komercyjna i chyba to było w Szwecji, nie wiem czy to była GSM czy inna ale 100 abonentów miało juz komórki aż samemu ciężko mi w to uwierzyć że tamtych latach juz ktoś myślał o czyms takim, pewnie zasięg był kiepski ale jakiś tam był.. :D
Zgadza się że Skandynawia. Zgadza się że ok 100 abonentów (więcej sieć zapychalo). Ja też gdzieś o tym czytałem i słyszałem...i nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Ale napewno nie był to GSM. To jakieś pierwsze testy analogowej łączności bezprzewodowej...

Obrazek