• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #92639  autor: Irek
 06 sie 2006, 19:15
Nie miałem jeszcze możliwości kupować telefonu w Mpunkcie. Stąd moje pytanie do osób, które tam już coś kupiły. Czy telefony sprzedawane w ofercie bez abonamentu posiadają simlocka?

"And one more thing..."

#92640  autor: tomico
 06 sie 2006, 19:16
Nie posiadają, chyba że kupujesz zestaw simplusa. Ale jeśli nie to telefony są bez simlocka.

#92644  autor: Irek
 06 sie 2006, 19:21
Ok dokładnie o to mi chodziło, a zastanawiałem się dlatego, że kiedyś kupiłem telefon w Germanosie i miałe simlocka Ery.

"And one more thing..."

#92679  autor: pumba
 06 sie 2006, 20:45
Także potwierdzam że telefony zakupione w mPunkcie bez umowy nie posiadają simlocka. Ja połtorej miesiąca temu kupiłem swoją Nokie 6280 właśnie w mPunkcie i nie mam simlocka, a kupiłem w mPunkcie dlatego bo zależało mi na ubezpieczeniu jest to fajna sprawa polecam wszystkim ;)

#92685  autor: szczeka
 06 sie 2006, 20:55
IreQ pisze:Ok dokładnie o to mi chodziło, a zastanawiałem się dlatego, że kiedyś kupiłem telefon w Germanosie i miałe simlocka Ery.
wszystkie telefony z Germanosa mają przecież sim-lock'a na Erę. ;-) Po prostu Germanos 'współpracuje' z Erą.

#92692  autor: Irek
 06 sie 2006, 21:04
A Mpunkt z Plusem. :wink:

"And one more thing..."

#92694  autor: tomico
 06 sie 2006, 21:06
IreQ pisze:A Mpunkt z Plusem. :wink:
Ale nie do końca bo mają telefony bez simlocka :wink:

#92696  autor: Bartosz
 06 sie 2006, 21:11
może z telefonami z Germanosa jest tak jak z telefonami z Ery - mają simlocka ale jeżeli je się kupuje bez umowy to za free go zdejmują w Erze i myślę ,że tak samo jest z tel. z Germanosa ale się może myle

#93557  autor: wHuPawel
 09 sie 2006, 13:25
Bartosz pisze:może z telefonami z Germanosa jest tak jak z telefonami z Ery - mają simlocka ale jeżeli je się kupuje bez umowy to za free go zdejmują w Erze i myślę ,że tak samo jest z tel. z Germanosa ale się może myle
Zgadza się jak ja kupowałem tel w Germanosie to się mnie pytali czy chcę, żeby mi zdjeli Sim Locka.

#93578  autor: Irek
 09 sie 2006, 15:38
wHuPawel pisze:
Bartosz pisze:może z telefonami z Germanosa jest tak jak z telefonami z Ery - mają simlocka ale jeżeli je się kupuje bez umowy to za free go zdejmują w Erze i myślę ,że tak samo jest z tel. z Germanosa ale się może myle
Zgadza się jak ja kupowałem tel w Germanosie to się mnie pytali czy chcę, żeby mi zdjeli Sim Locka.
A to ciekawe mi czegoś takiego nie zaoferowali.

"And one more thing..."

#93646  autor: kosaz
 09 sie 2006, 18:56
IreQ pisze:
wHuPawel pisze:
A to ciekawe mi czegoś takiego nie zaoferowali.
byc moze dawno kupowales tam fona ale normalnie sie ostatnio dowiadywalem to mozna za free zdjac locka

#93676  autor: szczeka
 09 sie 2006, 21:04
I widzę po profilu, że kupiłeś 6810 w Mpunkcie ;) Dużo jeszcze było..?

#93788  autor: wojttek
 10 sie 2006, 11:51
witam nowego posiadacza 6810 :-)

stan magazynu mPunktu - około 2100 sztuk ;-) tak mi powiedzieli, jak zadzwoniłem :P

ps: IreQ - nie używaj za intensywnie tej nokii, bo u mnie po rocznym używaniu (około 30 tys smsów, około 100 mms telstowych załadowanych tekstem) telefon ma częste zawieszenia, klawiatura na ruchomej części już czasem nie kontaktuje (wina zewnętrznych styków). przy mniej intensywnym używaniu powinno dłużej podziałać - a i Ty powinieneś mieć już 2 letnią gwarancję, choć nie wiem, czy to nie jest czasem wina użytkownika..

ps2: swoją 6810 też kupiłem w mpunkcie :P ale za 520zł :smt010

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#93798  autor: ywis
 10 sie 2006, 12:21
wojttek pisze:witam nowego posiadacza 6810 :-)

stan magazynu mPunktu - około 2100 sztuk ;-) tak mi powiedzieli, jak zadzwoniłem :P

ps: IreQ - nie używaj za intensywnie tej nokii, bo u mnie po rocznym używaniu (około 30 tys smsów, około 100 mms telstowych załadowanych tekstem) telefon ma częste zawieszenia, klawiatura na ruchomej części już czasem nie kontaktuje (wina zewnętrznych styków). przy mniej intensywnym używaniu powinno dłużej podziałać - a i Ty powinieneś mieć już 2 letnią gwarancję, choć nie wiem, czy to nie jest czasem wina użytkownika..

30 tys. sms przez rok czasu, to ja wystukałem już na swojej N6230i już od połowy marca 30 tys., ale jeszcze się trzyma muszę przyznać i ma się bardzo dobrze, wszystko idealne, a więc telefon musi być mocny i już :)

ps. Miałem ochotę sobie kupić tą N6810, ale skoro mówicie, że taka słaba, to rezygnuje z niej ;)

#93800  autor: wojttek
 10 sie 2006, 12:28
ywis pisze:

30 tys. sms przez rok czasu, to ja wystukałem już na swojej N6230i już od połowy marca 30 tys., ale jeszcze się trzyma muszę przyznać i ma się bardzo dobrze, wszystko idealne, a więc telefon musi być mocny i już :)

ps. Miałem ochotę sobie kupić tą N6810, ale skoro mówicie, że taka słaba, to rezygnuje z niej ;)
tylko że 6320i to mono blok, i nic tam się nie rusza :P a dodatkowo moja 6810 pracowała w hym 'specyficznych warunkach', tzn w szkole :P krótkie, szybkie sesje pod szkolną ławką, pare razy spadała z kolan itp :P ale i tak jestem z niej zadowolony :)
moge polecic śmiało ten telefon, ale z zastrzeżeniem, żeby ten telefon używać dość hym delikatnie. :P

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#93801  autor: ywis
 10 sie 2006, 12:29
wojttek pisze:
ywis pisze:

tylko że 6320i to mono blok, i nic tam się nie rusza :P a dodatkowo moja 6810 pracowała w hym 'specyficznych warunkach', tzn w szkole :P krótkie, szybkie sesje pod szkolną ławką, pare razy spadała z kolan itp :P ale i tak jestem z niej zadowolony :)
moge polecic śmiało ten telefon, ale z zastrzeżeniem, żeby ten telefon używać dość hym delikatnie. :P
Mam ochotę na ten telefon, jako drugi mój telefon, bo mam kartę ery jeszcze i można by było ją wrzucić. Jaka jest jego cena?

#93802  autor: tomico
 10 sie 2006, 12:30
No 249 zł jak się nie myle :D

#93827  autor: Irek
 10 sie 2006, 13:39
Dokładnie za tyle co mówisz. Ja kupiłem w Poznaniu ostatnią sztukę ostatnio i jestem z niego strasznie zadowolony. Nie wiem jak inni, ale ją się trochę tego telefonu naszukałem.

"And one more thing..."