• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 53 z 71
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 71
 #920324  autor: Gregrin
 11 kwie 2017, 22:36
ObserwatorZRamieniaONZ pisze:Nie, jeżeli w miesiącu wyślesz tylko 100-150 sms to zapłacisz 9-13,50 zł.
W opcji "Jeden na wszystko" i "wszystko komórkowe" w pozostałych max 9zl. Fajnie to widać na stronie http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem Wszystko liczymy normalnie po stawkach Minuta 0,19zł, SMS 0,09zł, MMS 0,19zł, 1MB 0,19zł do kwot maxymalnych liczonych w "pulach" (max 39zl, 29zl, 19zl). Trzeba pamiętać ze zalicza się do nich internet a żeby zużyć go za 19zl wystarczy 100MB wiec czasami warto pomyśleć o pakiecie 9GB za 9zl i włączenie tańszych pakietów ("rozmowy i internet" lub "do komórkowych").
 #920328  autor: sprintek
 11 kwie 2017, 22:58
@Gregin niby tak ale w "jeden na wszystko" jest 10gb neta... więc w pozostałych dwóch opcjach wyjdzie na to samo. Chyba że ja czegoś nie kumam...

Moje potrzeby to dużo rozmów. Od 100-200 SMS plus kilka MMS w miesiącu i 5-10hg neta maksymalnie więc chyba ta pierwsza opcja będzie dobra. Dodam, że na stacjonarne sporadycznie dzwonie.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 #920333  autor: Gregrin
 11 kwie 2017, 23:15
sprintek pisze:w "jeden na wszystko" jest 10gb neta... więc chyba ta pierwsza opcja będzie dobra. Dodam, że na stacjonarne sporadycznie dzwonie.
Wtedy lepiej brać "wszystko komórkowe" bo jeśli nie będziesz dzwonić na stacjonarne to zapłacisz 29zl a w opcji "jeden na wszystko" zapłacisz 39zl nawet jeśli na stacjonarne nie zadzwonisz. Gdy jednak w danym miesiącu zadzwonisz na stacjonarne to zapłacisz po stawce 19gr do max 9zl wiec i tak taniej tylko netu jest 10GB zamiast 13GB ale po 6-ciu miesiącach będzie 2x więcej netu ;)

PS. Jeden na wszystko ma 13GB.

Edit:
sprintek pisze: Miałem na myśli wszystko komórkowe
To już wszystko jasne ;)

PS.Pamiętaj ze jest jeszcze coś takiego jak numer dodatkowy i wtedy za dopłatą 9zl, rachunek można podzielić z druga osoba. Niestety netem tez trzeba się dzielić bo jest wtedy w puli na dwa numery;)
 #920393  autor: piotras
 12 kwie 2017, 12:23
Jeśli żona ma teraz abo dowiedz się ile kosztuje cesja. Ja płaciłem chyba 20-25zł w playu (nie pamiętam dokładnie) ale wiem że przy niektórych taryfach cesja jest bezpłatna.

Aby nic nie zapłacić możesz również rozwiązać umowę o abo z przeniesieniem numeru na kartę, potem darmowa cesja w prepaidzie i przeniesienie numeru do nju od razu jako dodatkowego z Twoimi danymi.

Druga droga to przeniesienie numeru do nju na kartę, cesja i podłączenie numeru jako dodatkowego. Musisz się dowiedzieć jak wygląda cesja w nju, cięzko coś znaleźć na ten temat.
 #920399  autor: mikkel
 12 kwie 2017, 13:26
Ja pomagałem przeprowadzić cesję w nju i wyglada to tak że idziecie do salonu orange i tam wypełniacie dokumenty. Oczywiście pracownicy salonu "bardzo chętnie" Wam pomogą.
Przynajmniej tak to wyglądało z moimi teściami.
 #921666  autor: Mel
 19 kwie 2017, 20:03
Mam kilka pytań na temat nju na kartę. Będę wdzięczna jeśli ktoś mi na nie odpowie.

1. Kod *127*50# to kod dzięki któremu można przejść z Orange do Nju. Czy ten kod nie działa jeśli nie ma środków na koncie? Bo jeśli powinien działać to mam problem.

2. Jeśli nie wykupimy żadnego pakietu (np miesio) to płacimy zgodnie z cennikiem (19 gr /min; 9 gr /SMS; 19 gr /MMS; 19 gr /1 MB)? I bez problemu można dokupić pakiet 9gb za 9zł? A co ze stacjonarnymi? Tzn. za minutę jest 19gr ale nie obowiązuje zatrzymanie licznika przy osiągnięciu 10zł, tak?

3. Pakiet 9gb za 9zł nie jest pakietem cyklicznym?

4. O co chodzi z lejkiem? Tzn. z wyłączeniem lejka. Rozumiem, że w przypadku kiedy skończy się pakiet, lejek uruchamia się automatycznie. Lejek można bez problemu wyłączyć i wtedy, gdy nie włączymy pakietu, zwyczajnie pobierze za każdy 1mb 19gr?
 #921709  autor: Gregrin
 20 kwie 2017, 00:32
Mel pisze:1. Kod *127*50# to kod dzięki któremu można przejść z Orange do Nju. Czy ten kod nie działa jeśli nie ma środków na koncie? Bo jeśli powinien działać to mam problem.
Z tego co pamiętam to kod już nie działa, działać natomiast powinna metoda sms'em. Chyba ta http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 92#p803592
2. Tak w podstawowej taryfie. Wybierając taryfę miesio 19 masz progi komórkowe; SMS/MMS; stacjonarne za 19zl;9zl;10zl i net do 3GB za 19zl. Ladnie to widać w tabelce http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte Pakiet 9GB-9zl nie jest cykliczny ale za to wartość się kumuluje a ważność ustawia się na 30dni w momencie aktywacji.
4. Chyba tak.
 #923611  autor: lakers67
 02 maja 2017, 15:53
Witam.
Pytanie do użytkowników Nju na kartę. Macie dostęp do bilingów po zalogowaniu się na stronie? Czy problem ich braku dotyczy tylko nielicznych (w tym mojego ojca)?

Pozdr.
Lakers67.
 #923628  autor: marcinb
 02 maja 2017, 16:57
A ja mam znowu takie pytanie - czy można w nju (na kartę) zablokować na stałe identyfikację numeru (własnego)?
Pomyślałem o teściowej: niech sobie by miała nadal główny numer we freemium (z ilomaś zł na koncie), a do pogawędek służyłby drugi numer w nju na kartę 'do komórkowych dziennie'.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.
 #923986  autor: Mel
 04 maja 2017, 22:13
yul69 pisze:Po przejściu z Free do Nju na kartę gorzej działa mi net w tablecie.
Mam większy ping i mniejszy up/dw ?
Ech, kolega biurko obok ma Free, ja mam abo nju, on zasięg ma bardzo dobry, u mnie masakra...
  • Strona 53 z 71
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 71
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53