• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#91730  autor: Przemek
 04 sie 2006, 15:06
Wiesz,generalnie telefony nie są robione po to,żeby trzymać je potem na deszczu,ale na pewno wykonanie SE jest solidniejsze niż Siemensów :wink:

#91731  autor: ywis
 04 sie 2006, 15:06
Vinamp pisze:Taaaaaaaaa ale za allegro ja podziękuje...
Dlaczego?

#91733  autor: Rydels
 04 sie 2006, 15:09
ywis pisze:
Vinamp pisze:Taaaaaaaaa ale za allegro ja podziękuje...
Dlaczego?
Wlasnie-dlaczego :?:
Wystarczy dobrze poszperac i znalesc dobrego sprzedawce.
Ja na allegro kupilem nowke N6630 i naprawde to byla nowka, z niesformatowana bateria, full komplet itd :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#91734  autor: szczeka
 04 sie 2006, 15:10
k500i to bardzo dobry fonik, sam uzywalem jakis czas :) tylko aparat slabiutki, za to dzwiek i jakosc wyswietlacza miodzio :)

ale polecam tez.n3220 , bije na glowe 6800, od 6020 tez jest imo lepsza

albo siemensa c75, tez spoko telefonik :)
Ostatnio zmieniony 04 sie 2006, 15:12 przez szczeka, łącznie zmieniany 1 raz.

#91736  autor: Przemek
 04 sie 2006, 15:11
Oj,niektórzy boją się kupować na allegro i tyle.Ja osobiście chętnie kupuję przez neta,ale nie trudno o jakiś wałek :cry:

#91738  autor: RickY
 04 sie 2006, 15:12
ja miałem se k500i z rok. na wstrząsy jest mocny chyba z 10 razy spadł z pułek albo z biurka z wilgocią nie sprawdzałem :D chociaż mam mieszkanie dość wilgotne za taką kase to chyba najlepszy wybór

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#91741  autor: Vin
 04 sie 2006, 15:13
Mam -1 punkt(raz baba kupiła i napisała komenta: "kolor mi sie nie podoba - negatyw") Drógi raz gosciu kupił, wysłałem wszystko ok - patrzee na komentarze: "oszut totalny" dzwonie do niego pytam sie co sie dzieje a on mi na to: "Na zdjęciach jest ciemnofioletowy, a w rzeczywistosci jano fioletowy(zdjęcia robiłem po godzinie 23...)
Więc raczej nic nie kupie :wink:
Przemek - nie na deszczu tylko pod namiotem - wilgoć jest niesamowita - jeszcze nad jeziorem... :wink:
a co z irdą w 6800 :?:
Normalna czy nie :?:

#91742  autor: ywis
 04 sie 2006, 15:13
Przemek pisze:Oj,niektórzy boją się kupować na allegro i tyle.Ja osobiście chętnie kupuję przez neta,ale nie trudno o jakiś wałek :cry:
Panowie, na Allegro istnieje coś takiego jak "escrow" - zapewne wszyscy wiemy co to jest. Wpłacamy pieniądze, dostajemy towar i jeśli wszystko jest ok z towarem po otrzymaniu, to pieniądze zostają przekazywane sprzedawcy przez Allegro, więc nie ma się już czego bać ;)

#91750  autor: :Diego:
 04 sie 2006, 15:21
Polecam ci k500i, to bardzo dobry tel. mam zaufanie do se, bo miałem jednego, wieloma się bawiłem i sądzie ze to będzie dobry wybór :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#91752  autor: Przemek
 04 sie 2006, 15:23
ywis pisze:
Przemek pisze:Oj,niektórzy boją się kupować na allegro i tyle.Ja osobiście chętnie kupuję przez neta,ale nie trudno o jakiś wałek :cry:
Panowie, na Allegro istnieje coś takiego jak "escrow" - zapewne wszyscy wiemy co to jest. Wpłacamy pieniądze, dostajemy towar i jeśli wszystko jest ok z towarem po otrzymaniu, to pieniądze zostają przekazywane sprzedawcy przez Allegro, więc nie ma się już czego bać ;)
Ja akurat z tego nie korzystam,ale w pewnym sensie rozumiem tych co się trochę boją,bo sam tak miałem na początku.
Wałków samych na allegro się właściwie nie ma co bać jak wspomniałeś,ale poczty polskiej... :evil:

#91755  autor: ywis
 04 sie 2006, 15:25
Przemek pisze:
ywis pisze:
Ja akurat z tego nie korzystam,ale w pewnym sensie rozumiem tych co się trochę boją,bo sam tak miałem na początku.
Wałków samych na allegro się właściwie nie ma co bać jak wspomniałeś,ale poczty polskiej... :evil:
Poczta owszem, sam się naciąłem, pierwszy mój telefon który wystawiałem na allegro, to były 2 szt. N6310i nóweczki z salonu, kwota ich wtedy była powyżej 1300 zł (sam początek i świetności), no i co... po jedną przyjechał koleś osobiście, czekałem na gościa do 4 nad ranem, bo jechał z trasy, ale transakcja przeprowadzona miło. Druga, no cóż... wysłana i zniknęła :/ walczyłem z pocztą, ale odszkodowania przyznali 90 zł, a wartośc była 1300 zł. Straciłem, poszło w zapomnienie, tyle z pocztą się nawalczyłem i nici.

#91756  autor: Przemek
 04 sie 2006, 15:27
Dlatego ja najczęściej jak kupuję to staram się odbierać osobiście albo jeśli coś droższe niż 300 złotych to wysyłka kurierem :)

#91775  autor: Kaczy
 04 sie 2006, 16:10
Panowie do rzeczy.
Jak chcecie pogadać o wałkach na allegro i PP to wam założe temat.

Kolega nie chce z allegro, to nie. Piszcie co jeszcze chcecie mu polecić :)

...::: Made for loneliness :::...

#91950  autor: RafalM
 04 sie 2006, 22:03
K500i ma dośc fajne funkcje ale aparat jest słabiutki od tego SE wolałbym już Nokię 6020. 6020 może nie ma MP3 ale aparat jest o niebo lepszy od tego w K500i. Psujące się joye psują obraz tego tela.

#91961  autor: szczeka
 04 sie 2006, 22:11
6020 to dobry tel, ale funkcje kiepskie dosc.

szczegolnie razi malutko pamieci.

lepiej wziac c75.

#91965  autor: tomico
 04 sie 2006, 22:14
szczeka pisze:6020 to dobry tel, ale funkcje kiepskie dosc.

lepiej wziac c75.
Ja bym wziął 6020. Ech te wieczne problemu z siemensami i ich softem.

#91970  autor: ywis
 04 sie 2006, 22:16
szczeka pisze:6020 to dobry tel, ale funkcje kiepskie dosc.

lepiej wziac c75.
Za tym Siemensem przepowiada sam wyświetlacz, bo wykonania i reszta w tym telefonie jak dla mnie to "klapa".

#91986  autor: RafalM
 04 sie 2006, 22:31
ywis masz rację mój brat używa ME75 i ma czasem chwile słabości. Bierz Nokię albo SE choć stoję za tą pierwszą.

#91988  autor: Vin
 04 sie 2006, 22:32
6020 nie chce :!: :mrgreen:
C75 tez nie :!:

Normalnie ten K500i mnie zauroczył :mrgreen:

Aparat- co tam
Mi chodzi głównie o:
1-pamięc,
2 irde,
3 wyswietlacz,
4 wytrzymałosc,
5 jakosc wykonania...