Zainspirowany przez Kaczego

zakładam ten temat mając nadzieję,że przekonam wszystkich niezdecydowanych,że nie ma czego się bać przy kupnie telefonów (i nie tylko) na allegro.
Zapewne większość się boi,bo często pojawiają się info jako,że ktoś wystawia telefon,a potem okazuje się,że przysyła ziemniaki a w 'najgorszym' razie nic nie przysyła.
Ja akurat nie mam może zbyt dużego stażu na allegro,ale jeśli chce się bezpiecznie kupić telefon trzeba zwracać uwagę na:
-> ilość pozytywnych komentarzy (warto też zwrócić uwagę czy jeśli ktoś ma np.23 komentarze,to czy nie zostały one wystawione przez jedną osobę)
-> sprzedającego (najlepiej jeśli trafimy na jakiś sklep,który wystawia sprzęt na aukcjach)
-> możliwość zapłaty (to w sumie jest najważniejsze,można umówić się ze sprzedającym i wykupić usługę na poczcie,że zanim się zapłaci można paczkę otworzyć i zapłacić,aczkolwiek najlepiej aby zakupiony towar przywiózł nam kurier)
Paradoksalnie największym niebezpieczeństwem jest dla nas poczta polska,dzięki której wiele przesyłek zaginęło przypadkowo lub mniej przypadkowo.
Wydaje mi się,że jeśli jest możliwość kupna telefonu nawet 100zł taniej na allegro niż w komisie to warto tak zainwestować.