• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#89488  autor: GR0s
 28 lip 2006, 15:29
No to teraz pare lamerskich pytan od nowego forumowicza. :D

Przymierzam sie do wziecia abonamentu w erze i przy okazji zastanawialem sie nad telefonem. Nie ukrywam, ze od razu w oko wpadl mi SE W810i ale zanim stane sie, miejmy nadzieje, zadowolonym posiadaczem tego telefonu to mam kilka dreczacych mnie pytan.

Otoz telefon jaki obecnie posiadam jest zadziwiajaco cichy jak na warunki, w ktorych go uzytkuje. Mam tu na mysli zarowno glosnosc dzwonkow, jak i samej rozmowy. Jak to jest w W810i ?

Poza tym zastanawia mnie sprawa ( khe khe - wychodzi lamerstwo ) czy i ewentualnie ile sms'ow mozna przechowywac w telefonie oraz czy jest mozliwosc przenoszenia ich na karte a potem ich swobodnego przegladania ?

Ponadto, skoro juz przy pamieci jestesmy, to jak wyglada sprawa przechowywania zdjec i przegladania ich pozniej. Czy ekranik telefonu jest na tyle dobry by mozna bylo wychwycic wieksze szczegoly ?

Jak widac pytania byly bezsprzecznie lamerskie :D , mimo to mam nadzieje, ze telefonicznym wyjadaczom zechce sie odpowiedziec na nie. :wink:

#89491  autor: Rydels
 28 lip 2006, 15:38
GR0s pisze:No to teraz pare lamerskich pytan od nowego forumowicza. :D

Przymierzam sie do wziecia abonamentu w erze i przy okazji zastanawialem sie nad telefonem. Nie ukrywam, ze od razu w oko wpadl mi SE W810i ale zanim stane sie, miejmy nadzieje, zadowolonym posiadaczem tego telefonu to mam kilka dreczacych mnie pytan.

Otoz telefon jaki obecnie posiadam jest zadziwiajaco cichy jak na warunki, w ktorych go uzytkuje. Mam tu na mysli zarowno glosnosc dzwonkow, jak i samej rozmowy. Jak to jest w W810i ?

Poza tym zastanawia mnie sprawa ( khe khe - wychodzi lamerstwo ) czy i ewentualnie ile sms'ow mozna przechowywac w telefonie oraz czy jest mozliwosc przenoszenia ich na karte a potem ich swobodnego przegladania ?

Ponadto, skoro juz przy pamieci jestesmy, to jak wyglada sprawa przechowywania zdjec i przegladania ich pozniej. Czy ekranik telefonu jest na tyle dobry by mozna bylo wychwycic wieksze szczegoly ?

Jak widac pytania byly bezsprzecznie lamerskie :D , mimo to mam nadzieje, ze telefonicznym wyjadaczom zechce sie odpowiedziec na nie. :wink:
1) SE W810i to fon-walkman, wiec z glosnoscia nie bedzie problemow(generalnie).
2) W fonach ktore maja wiecej pamieci jest ona po czesci wspoldzielna(czy na wszystko)a czesc jest wyznaczona na poszczegolne rzezczy. Mialem N6630 z pamiecia wbudowana 10Mb i upchnolem tam grubo ponad 1000 smsow.
3) Zakladam,ze ma mini-przegladarke do zdjec ktora widzi fotki z pamieci fonu,lub karty,lub obu i wyswietla ,a Ty tylko przesowasz je klawiszem nawigacyjnym.
4) Nie wiem dokladnie co masz na msyli-roziwn porsze,ale zakladam ze na to pytanie i tak najlepiej bedzie jak odpowie jakis posiadacz W810i :!:

PS. Nie boj sie zadawac jakichkolwiek pytan,kazdy musi gdzies zaczac a, Forum Telepolis to dobre miejsce :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#89513  autor: GR0s
 28 lip 2006, 16:55
Rydels pisze: 1) SE W810i to fon-walkman, wiec z glosnoscia nie bedzie problemow(generalnie).
2) W fonach ktore maja wiecej pamieci jest ona po czesci wspoldzielna(czy na wszystko)a czesc jest wyznaczona na poszczegolne rzezczy. Mialem N6630 z pamiecia wbudowana 10Mb i upchnolem tam grubo ponad 1000 smsow.
Dzieki za odpowiedz, telefon coraz bardziej mi sie zaczyna podobac.

Jak rozumiem, poprzez walkman'a masz na mysli glosnosc sluchawek. Popraw mnie jezeli sie myle. Mnie natomiast chodzi o glosnik. I jeszcze jedna sprawa. Czy w tym modelu da sie ustawic mp3 ( ewentualnie innego typu pliki o podobnej jakosci ) jako dzwonki ?

Akurat w porownaniu z K750i to W810i ma malo pamieci wbudowanej a ja naprawde otrzymuje sporo smsow dziennie. Czy da sie je przeniesc do karty i czy to wogole nie wchodzi w gre w przypadku telefonow ? 2000 smsow to ladna liczba ale w dlugim okresie czasu moze mi sie nazbierac o wiele wiecej wiec wolalbym byc na taka ewentualnosc przygotowany. :)

#89514  autor: przemek910
 28 lip 2006, 17:02
Mozesz ustawic mp3 jak dzownek

Telefon moze pomiescic 200smsow w skrzynce - z tego co wiem nie ma mozliwosci przeniesienia ich na karte pamieci

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#89517  autor: GR0s
 28 lip 2006, 17:39
kindzior pisze: Telefon moze pomiescic 200smsow w skrzynce - z tego co wiem nie ma mozliwosci przeniesienia ich na karte pamieci
To spora niedogodnosc dla mnie. A juz myslalem, ze nie bede musial archiwizowac codziennie sms'ow. Ale co mi tam, 200 to i tak 4 razy wiecej niz przy obecnym telefonie. Ciekawe czy oprogramowanie na plytce daj mozliwosc lpszej archiwizacji niz mam teraz z Oxygene.
Nie zmienia to faktu, ze telefon jest fajny.

Dziekuje.

#89656  autor: yagi
 29 lip 2006, 11:34
Rydels pisze:
GR0s pisze:No to teraz pare lamerskich pytan od nowego forumowicza. :D

1) SE W810i to fon-walkman, wiec z glosnoscia nie bedzie problemow(generalnie).
3) Zakladam,ze ma mini-przegladarke do zdjec ktora widzi fotki z pamieci fonu,lub karty,lub obu i wyswietla ,a Ty tylko przesowasz je klawiszem nawigacyjnym.
4) Nie wiem dokladnie co masz na msyli-roziwn porsze,ale zakladam ze na to pytanie i tak najlepiej bedzie jak odpowie jakis posiadacz W810i :!:
Ad.1

Ales sie uczepil tego Walkmana...

Ta marka nie ma nic do jakosci odtwarzania dzwonkow! W810i bedzie tak samo odtwarzal dzwonki jak K750i i D750i... Jesli chodzi o MP3 na dzwonku kwestia telefonu to tylko czubek gory lodowej... Jak chcesz miec glosny dzwonek to musisz odpowiedznio skodowac plik (jakosc, poziom glosnoscii podicie pasm)... Wtedy ciezko bedzie nie uslyszec dzwonka... A tak poza tym to max glosnosci i srednio zrippowany plik i tak wystarcza...

Ad.2

Rydels z calym szacunkiem ale porownywanie Symbianowca do telefonu bez OS'a to szalenstwo - a na dodatek roznych marek... Jesli nie miales telefonu od SE to nie znasz filozofii tworzenia telefonow prze ta firme... Pamiec telefonu wykorzystuja tylko MMsy...

W W810i tak jak wczesniej wspomniano masz miejsce na 200 wiadomosci... W nowszych modelach (K800i i zgraja) skrzynka ma juz 1000 pozycji...

Ad.3

Przegladanie zdjec to miniatury 2x2 lub 3x3 w folderze plikow a samo przegladanie jedno po drugim robi sie w trybie horyzontalnym z mozliwoscia powiekszenia do 32x (ale wtedy to na ekranie jest jedna wielka rozmazana plama)... Ale zoom fotki do 8x spokojnie bys wukorzystywal...

A ekranik jest swietny :)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#90213  autor: super_electric
 31 lip 2006, 19:41
Jesli nie miales telefonu od SE to nie znasz filozofii tworzenia telefonow prze ta firme... Pamiec telefonu wykorzystuja tylko MMsy...

Nie tylko :!: . Przecież też zzdjęcia , sms-y , filmuiki , dzwonki i inne dobra zajmują pamięć też. :) 8) ,

#90281  autor: yagi
 01 sie 2006, 08:32
super_electric pisze:
Jesli nie miales telefonu od SE to nie znasz filozofii tworzenia telefonow prze ta firme... Pamiec telefonu wykorzystuja tylko MMsy...

Nie tylko :!: . Przecież też zzdjęcia , sms-y , filmuiki , dzwonki i inne dobra zajmują pamięć też. :) 8) ,
Mialem na mysli pamiec dotyczaca wiadomosci... Reszta jest dla mnie oczywista ;)

Obrazek

#91152  autor: dechomenon
 03 sie 2006, 09:40
Ja mam identyczny dylemta, nie wiem którego fona wziąść, wiadomo K750 kupię troszkę taniej ale te 200-300zł różnicy to w sumie nie wiele, skoro i tak wydaje juz moją całą marną wypłatę:)! W W810i jest akcelerator grafiki fajnie wyglądają gierki, bawiłem się trochę, teraz nie wiem czy W800i ma taki sam akcelerator?! no i te wstawki pomarańczowe na obudowie masakra wygląd! aparat identyczny, edge to przewaga dla "W", pytanie powstaje co wybrać cholera jasna. Tutaj przemawia za mną 512karta, bo nie musze znów dokupować, aha jak właczasz fonta to pyta zawsze czy ma być walkman czy komórka, jak walkman to nigdzie nie zadzwonisz itd....a tylko będziesz odtwarzał muzykę(mp3, radio) wtedy można wyciągnąć do 30h! A jog w K750i pewnie niszczy się tak jak go katuje użytkownik, bo mialem już 2 SE i joystic działa sprawnie! Bardziej jestem skłonny nabyć W810i bo po prostu mi się bardzo podoba, ale jak kupię K750i też będę bardzo zadowolony..jeszcze troszkę poczekam i coś muszę wybrać...a przesiadka będzie miła bo od roku katuję nokie 3310 hehehe!

#91183  autor: dechomenon
 03 sie 2006, 11:18
To fakt, uzbieram do tego W810i, i będzie gitara...fajnie, ze moja kobieta kupiła sobie k750i i będzie się razem łączyć nie tylko fizycznie eheh ale i telefonicznie heheheh:P

#91193  autor: Rydels
 03 sie 2006, 12:00
Hmmmm...odnosnie polaczen to taka uwaga,ze Bt I Irda w fonach SE sa bardzo uniwersalne,tzn nie ma problemiw zeby przeslac no obrazek przez podczerwien do fonow innych marek.
Czego nie mozna powiedziec np o Motkach...
Gratuluje wyboru :!:
Jak kupisz to podziel sie wrazeniami :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#91216  autor: yagi
 03 sie 2006, 12:40
odnosnie polaczen to taka uwaga,ze Bt I Irda w fonach SE sa bardzo uniwersalne,tzn nie ma problemiw zeby przeslac no obrazek przez podczerwien do fonow innych marek.
Gdziekolwiek bym nie czytal to wszedzie pisza ze BT w telefonach SE jest najlepiej dopracowany... Przebija Samsunga, Nokie i Motke... :)

Obrazek

#91236  autor: dechomenon
 03 sie 2006, 13:04
Może rzeczywiście ta tech. BT i Irda, jest dobrze rozwinięta bo jakoś nigdy nie miałem problemów z taką formą przesyłania danych! A do W810i odliczam praktycznie dni, no może tygodnie hehe zależy jak to wszystko się ułoży...czytaj (czy będzie premia)

#91476  autor: GR0s
 03 sie 2006, 21:05
Czy jest mozliwosc nagrywania rozmow i ustawiania profili ( konkretnie chodzi mi o zezwalanie tylko konkretnym numerom na polaczenie oraz dodawanie niechcianych numerow do czarnej listy ) w 810 ?

#91481  autor: przemek910
 03 sie 2006, 21:15
Wszytsko oprcz czarnej listy jest :) tzn jest tylko niektorym mozilosc dzownienia a reszta odpada automatycznie

#91495  autor: dechomenon
 03 sie 2006, 21:45
Kurde doradzcie mi ludzie please...Mam możliwość kupienia tygodniowego W810i z salonu ERA a na tym mi zależy bo ja sam mam abonament w tej sieci, i miał bym gwarację na 24miechy, przesiadka była by bezbolesna...Moge go nabyć za 1000zł równe brać czy nie ?

#91496  autor: tomico
 03 sie 2006, 21:47
Bierz opłaca się. W810i to super fon.

#91497  autor: przemek910
 03 sie 2006, 21:47
Pewnie że bierz